Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (65)

plakát

Znamení (2002) 

Jednoduchý film s úžasnou atmosférou. Scéna u večeře nezapomenutelná.

plakát

Duna (2021) 

Vizuálně, zvukově a hudebně nádherné dílo. Ocenění příběhu jako celku doufám a věřím přijde s druhým dílem. Viděno dvakrát v kině.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Až na celkem triviální a místy přehnaně klišoidní příběh jsou všechny složky tohoto filmu dotaženy téměř k dokonalosti. Nádherná hudba. Výborný Timothy Spall, který klidně mohl dostat o něco více prostoru.

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Bohužel, tvůrci už ke třetímu dílu stihli zapomenout, co se lidem na jedničce tak líbilo. Zůstala už jen perfektní hudba obohacená o nové, překrásné motivy, takže dle mého pokud si pustíte jen soundtrack, o nic nepřijdete. Nejvíce to odnesl scénář, kde každou chvíli někdo někoho podrazí, takže ani nestíháte sledovat, kdo je na čí straně a kdo se s kým dohodl na čem, každou chvíli v rámci děje dochází k náhodám, které vyplývají čistě ze scénáristické lenosti, a je zde více nových konceptů, než kolik představily oba předchozí filmy najednou, což nutně působí uměle.

plakát

Deadpool (2016) 

Záměrně jsem si počkal půl roku, až odezní všechen ten hype. Verdikt? Hype byl zcela v pořádku. V době, kdy jsou si všechny komiksovky podobné jako vejce vejci se Deadpool vydává úplně jiným směrem - tím správným.

plakát

Jurský svět (2015) 

"Dnes už dinosaurem nikoho neohromíte, před 20 lety to bylo snadné." Ano, takhle by se dal v podstatě shrnout celý film. Nutno ovšem dodat, že až na onen (asi nezopakovatelný) wow-efekt se kvalit jedničky zachovalo dost, proto čtyři hvězdy.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

No... ale víte co, radši nic, vždyť je Valentýn. Ne, k tomuhle se nejde nevyjádřit. Víte, když se kinosál každou chvíli směje, můžete propadnout dojmu, že ten film není zas tak špatný. Ale když skončí a vy si až zpětně uvědomíte, co jste to vlastně viděli a o čem to bylo (o ničem), toho času a těch peněz budete nakonec litovat. Jako porno to je pro svůj PG-15 rating nepoužitelné, jako romantický film pro svojí trapnost také nepoužitelné. Za sebe totiž mluví i fakt, že přítelkyni se to líbilo snad ještě méně než mně.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Film, který se vyloženě snaží vypadat jako guilty pleasure. A daří se mu to velice úspěšně. Süß.