Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Fontána

Fontána (2006)

Together we will live forever. Roztřeseně jsem čekala, až tento film přijde do kin, protože jsem dopředu věděla, že ho budu milovat. Odhadla jsem to přesně. Měla jsem možnost vidět Fontánu podruhé (před pár dny) a to na DVD a přiznávám, že zážitku v kině se nic nevyrovná. Ještě pořád se tam vidím, jak sedím v poloprázdném sále, přede mnou se odehrává nádherá zlatá symfonie a kolem mne i ve mně zní jeden z nejlepších soundtracků, který jsem kdy slyšela. Je mi jedno, co kdo říká - tohle je pro mě stejně intimní snímek jako pro Aronofského. Je krásný, hluboký a nepochopitelný, stejně jako život sám.

Bohové a monstra

Bohové a monstra (1998)

Úžasný film. Jedné noci jsem si ho nahrála z ČT2, neboť jsem chtěla vidět Brendana Frasera ve vážné roli. Od té doby jsem si tento film pustila už asi 10krát a mohu ho vidět stále dokola. Poslední dny Jamese Whalea. Film o tom, že takzvaní "bohové" mohou být uvnitř monstra. Je to o člověku, který svoji dávnou lásku převtělil do filmu jako monstrum. Ian McKellen opět exceluje a Brendanovi tleskám, neboť dokázal, že zvládne nejen komické role, ale také ty vážné. Nezapomenutelná hudba a nezapomenutelná věta: I am NOT your monster!

Lawrence z Arábie

Lawrence z Arábie (1962)

Nevím, co je vlastně u Lawrence z Arábie jiného než u dalších podobných snímků. Epické snímky mám ráda, jsou prostě krásné, ale stejně se člověk neubrání pocitu znuděnosti. Navíc když je film skoro 4 hodiny dlouhý ... Ale kupodivu jsem se tady ani jednou nenudila, a dokonce jsem ani nepodřimovala, přestože jsem byla hodně unavená a film končil až v jednu hodinu ráno. Největší zásluhu na tom musí mít mladý Peter O'Toole. Jeho postava Lawrence je krásně nezkažená, ovšem jako každý člověk, i on si projde svým drsným vývojem. Ač mi byl Gregory Peck sympatický rolí Atticuse v To kill a mocking bird, toho roku měl Oscara dostat Peter. Krásní blonďáci se mi nikdy ani trochu nelíbili, ale zřejmě jsem se zamilovala do Peterovy postavy ...

Život je krásný

Život je krásný (1997)

To byla nádhera. Ještě teď stírám slzy. Takové lidi mám moc ráda - lidi, kteří srší optimismem a nápady, tak jako Guido. Byly chvíle, kdy i já bych mu řekla "Už to vzdej. Už mu nelži.", ale on šel dál, byl opravdu statečný. Benigni byl bezkonkurečně výborný. Nemám slov.