Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Šifra mistra Leonarda

Šifra mistra Leonarda (2006)

Tak přemýšlím a přemýšlím, co je na tomto filmu tak strašně špatně, aby ho tu všichni rádoby kritici takto sepsuli. Napadá mě snad jen to, že zde mají někteří problém se na křesťanství, potažmo víru jako takovou, podívat trošku jinak. Kdo četl knížku, musí být naprosto spokojený s tímto zpracováním. Hudba a Tom Hanks jsou pro mě prostě nezapomenutelní a příběh je velmi poutavý. Proto se taky tento film nachází na první příčce mých oblíbených filmů.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Já se závěrečnými titulky oněměla a jen mi tečou slzy. Po přečtení zdejších komentářů, hodnocení jsem měla obrovská očekávání a film si pouštěla se strachem (z možného zklamání) a natěšením co mi přinese. Zažila jsem procítěný, silný filmový zážitek, který snad už nikdy nezažiju. Jsem strašně moc ráda, že jsem tento film viděla právě až teď, protože před pár lety, bych ho nedokázala tak docenit.

Madagaskar

Madagaskar (2005)

Této bandě zvířectva se nedá snad nic vytknout. Příběh je vtipný, animace na jedničku a hudba od Zimmera to jen podtrhuje. Celý film jsem se upřímně bavila a velmi často se k němu vracím. Prostě za mě perfektně provedený rodinný animák. A jako Brňačka vyzdvihuji lemura Morrise, ten má u mě 1* :D

Last Night

Last Night (2010)

Romantické drama o manželském páru, který stojí v pokušení. Čtyři lidi, dvě místa, jedna noc. Láska, důvěra, nevěra. Toto jsou slova, která vystihují tento film a až do jeho konce vlastně nevíte, co zvítězí. Velmi nenuceně natočený a příjemný snímek, který Vás donutí popřemýšlet, jak to vlastně může být nebo je ve vašem vztahu/manželství.

Otcové a dcery

Otcové a dcery (2015)

Tento film mě zaujal, už když jsem na něho zde narazila a po zhlédnutí mě rozhodně nezklamal. Po přečtení zdejších komentářů jsem se rozhodla ho během jednoho týdne zhlédnout ještě jednou a svůj názor neměním. Za mě je to na 5 hvězd. Líbily se mi jak herecké výkony (kdy záchvaty vypadaly velmi věrohodně), tak mě naprosto uchvátila hudba. Možná je to tím, že jsem cíťa a v takovýchto filmech se vyžívám, ale toto mě opravdu za srdce chytilo. Tatínkova holčička….

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Velmi zábavná, více méně dámská komedie, kde zazářila jak jinak než Meryl Streep. A musím vyzdvihnout i Anne Hathaway, která se své role zhostila velmi dobře. Z ušmoulané popelky se z ní během 104 minut stala krásná ženská. Přece: "...miliony dívek by pro tuto práci vraždily..."

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Jak řekl papoušek "vítr do plachet, vítr do plachet" a v tomto duchu se nese celý film, který mi vykouzlí úsměv na tváři pokaždé od začátku až do konce, kdykoli si ho pustím. Nádherná Elizabeth, okouzlující Will a správně ujetý Jack. Hudba a kostýmy si zasluhují obrovskou pochvalu a už se těším, až si ho pustím znovu :-)

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Když už se točí snímek dle skutečné postavy či události, tak je to vždycky velká věc. A jediné co mě mrzí je, že Russell Crowe nedostal Oscara za hlavního herce, protože by si ho zasloužil. Jinak asi není co říct, pět hvězd je zasloužených bez jakýchkoliv výčitek.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Může mě snad Tom Hanks někdy zklamat? O tom pochybuji... A co k filmu samotnému? Nevím, prostě dokud člověk neuvidí, nepochopí...

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Stephen King umí psát a když se toho ujme správný režisér, zahrají to bezchybní herci, tak je to neuvěřitelná podívaná. Já myslím, že tu bylo řečeno dost a s komplimenty souhlasím :-)