Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Fantasy

Poslední recenze (16)

plakát

Torchwood (2006) (seriál) 

Tenhle seriál jsem začal sledovat proto, že jsem neměl čím vyplnit mezeru mezi dalšími sériemi Doktora. Říkal jsem si, že jestli se mi to nebude líbit, nijak to nebude vadit a předem jsem se připravoval na propadák, protože sequely takové už bývají. Ale byl jsem upřímně překvapen. Děj je po většinu času dynamický a svižný, smutné díly jsou střídány těmi odlehčenějšími za kterými hned v závěsu následují ty strašidelné jako např. Countrycide, který byl jedna z nejděsivějších věcí, které jsem viděl, tedy než jsem viděl Saw. :-) 1. SÉRIE - Trochu víc jako Doktor, ze začátku ani nebyl potřeba obvyklý "rozjezd", hned se začalo střílet, umírat a milovat. 2. SÉRIE - Víc se rozváděly příběhy ostatních postav, děj nabral rychlejší otáčky a začaly se objevovat, ale samozřejmě i umírat, další postavy. 3. SÉRIE - Jednomu chvilku trvalo, než si zvykl na to, že všechno tvoří dohromady jeden celistvý příběh, ale stálo to za to. Hlavní postavy řeší etické rozkoly, ukazuje se, že ne vždy lze rozhodnout správně ve všech směrech a přitom nemají svou obvyklou výhodu protekce. 4. SÉRIE - Podobná té třetí, ale zase lehce odlišná. Opět nutí člověka se zamyslet nad tím, co by, kdyby taková situace opravdu nastala a rozuzlení se schovává až do trpkého konce. I když uznávám, že je lehce vidět americký vliv. Celkově hlavně oceňuji to, že se scénáristé pokaždé zamýšlí nad tím, co by v dané situaci udělala společnost. Když Vám to potom oznámí, tak si řeknete, no samozřejmě, že by se něco takového stalo, ale nikoho to samo od sebe nenapadá, a proto klobouk dolů před lidmi, kteří dokázali vdechnout život Jackovi a ostatním a ukázali, co se děje v nám známém DW vesmíru, když je Doktor zrovna někde jinde.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Když jsem viděl poslední díl první série, věděl jsem, že to bude další překážka mezi mnou a sociálním životem normálního člověka, ale došlo mi, že je mi to fuk. Na rozdíl od ostatních mohu totiž prožít cestování v čase a prostoru, vidět hvězdy, potkat mimozemšťany a jednoho neobyčejného doktora. Ano, anglický dabing je lepší, ale po strhnutí dějem už to popravdě nikoho moc nezajímá. Vtipné scény se střídají s těmi smutnými, které se zvrhnou do akce a dobrodružství, při němž jeden prostě jen sedí přilepený k obrazovce a čeká, co bude dál. A po konci dílu hledá, kde sehnat ten další. Seriál je zajímavý, neobvyklý, scénáriské stále srší novými a neotřepanými nápady, jak "poznamenat" generaci a přetvořit ji ku obrazu svému. :-) Já jsem nadšený a vřele doporučuji. **** Plus má obvyklá poznámka k hudbě - velice dobrá. Silná i jemná když je potřeba, special thanks to Official BBC Orchestra of Wales.

plakát

Stuart: Život pozpátku (2007) (TV film) 

Tento film se rychle zařadil mezi mé oblíbené a snad bych byl schopen sledovat ho vícekrát za sebou, bylo-li by to nutné. Ale vedle poutavého příběhu, s dávkou vtipných scén, se mi líbí představa, že se to všechno vážně stalo. Nemyslím utrpení Stuarta Shortera, ale jeho přátelství s Alexandrem. Že někdo vážně našel tolik lidskosti a zamiloval si zuboženého a zlomeného bezdomovce. Ovšem nejhezčí je ten konec - kdy Alexandr posune knihy ve výloze a mezi všechny ty Da-Vicniho kódy umístí bílou knížku Stuart: Life backwards. A samozřejmě úvodní a závěrečná scéna s páskou v autě. "Ahoj Alexandře. Tady Stuart." "Ahoj Stuarte." Vřele doporučuji. Zprvu jsem se bál, že to bude další depresivní film plný zvratků a agresivity a asi právě proto jsem si oblíbil první film o drogově závislém plný lidskosti, porozumění a naděje.

Poslední hodnocení (218)

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

28.04.2014

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

28.04.2014

Torchwood (2006) (seriál)

28.04.2014

Pán času (2005) (seriál)

09.09.2013

Válečný kůň (2011)

10.06.2013

Stuart: Život pozpátku (2007) (TV film)

10.06.2013

Simone (2002)

10.06.2013

Slečna Marplová - Vraždit je snadné (2009) (epizoda) (S04E02)

10.06.2013

Hostitel (2013)

10.06.2013

Reklama