Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašně moc stupidní film. Niccol nad sebou potřebuje dozor, jako když Weir z jeho scénáře udělal geniální Truman Show. Ale sám o sobě je buď hloupý, nebo si myslí, že jsou hloupí všichni jeho diváci. Nebo kombinace obojího, co já vím. Simone každopádně nefunguje, její konstrukt existuje jen při ignorování elementární logiky, a navíc Niccol selhává i na metaúrovni, když nejspíš omylem zesměšňuje artovou kinematografii, kterou očividně příliš nechápe. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, ono to není špatné, ten námět se mi líbí docela dost, občas mě to i příjemně pobavilo a má to nejednu chytrou satirickou scénu vůči popkultuře a šílenství fanoušků celebrit. A vlastně si to i celou dobu drželo moji pozornost a zájem, když pominu pár vleklých scén. Jen mě prostě mrzí, že Niccol z toho námětu nedostal víc a hlavně mě mrzí, že nevychytal do očí bijící nelogičností. Kým je Simone muselo vyjít najevo už při natáčení toho druhého filmu, protože kdyby v určitém záběru ostatní herci hráli při natáčení sami a Simone se v něm objevila až když bude celý film natočený, muselo by to prostě někomu být dost divné. A takových chyb je tam ještě celkem dost a celkový zážitek z filmu mi prostě kazí, nemůžu si pomoct. A ani závěr mi dojmy moc nezachránil, ačkoli sám o sobě špatný není. Je to holt škoda, mělo to na víc, ale i tak se mi to spíš líbilo než naopak. Silné 3* ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Niccol mě potěšil svým posledním snímkem (Vyměřený čas) a tak jsem musel dohnat i jedinou jeho práci, kterou jsem zatim neviděl. A opět jsem nebyl zklamán a udržel si svůj vysoký nadstandard. Tohle mě fakt bavilo. Simone opravdu vypadala krásně uměle. I ostatní ženské role byly obsazený dobře, jak žena (Keener), dcera (Wood) tak i herecká hvězda (Ryder). Úplně nejvíc mě nadchla scéna, když se jí snažil zníčit a pustil v kině film (I am Pig), na ní byla úplně krásně vidět reakce kritiků. A i závěr je krásněj hnanej do absurdna. A spousta povedných okamžiků (Pyramidy, Taj-mahal nebo multi pohřeb, přesvědčování herce, že ho Simone doporučila). Prostě tohle stojí za podívání. *** P.S.: Při několikátém shlédnutí jsem se opět skvěle bavil. Opravdu skvělý film, jak je u Nichola zvykem ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Aby se režisér Al Pacino dostal opět na filmové výslunní, musí si stvořit novou hereckou hvězdu, která však ožije pouze v hlavách počítačů a nakonec hrdinovi přeroste přes hlavu. Velice zajímavý snímek se standardně skvělým výkonem Al Pacina a osobitou režií Andrewa Niccola. Bohužel prvotní nadšení a jedinečnost, upadá v celé druhé půlce filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná satira na Hollywood, která v určitých ohledech sklouzává do přílišné naivity a to na celkovém dojmu z filmu dost ubírá. Herecky ale super. Al Pacino je frajer jako vždy, Rachel Roberts je skvěle umělá a oko potěší mlaďoučká a miloučká Evan Rachel Wood. Šlo by z toho vytřískat ale asi i něco víc. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama