Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Komedie

Recenze (207)

plakát

V pasti (2016) (seriál) 

První série byla skvělá, ani ne tak příběhem, ten byl tuctový, ale hlavně celkovým technickým zpracováním, charakterem postav, prostředím a skvělým islandským jazykem. Druhá série je katastrofa, samá politika, nuda, postavy mi byly absolutně lhostejné, ukončil jsem sledování po dvou dílech a to jsem je fakt přetrpěl, že se to možná rozjede a s ohledem na sympatické trio policajtů. Bohužel to nešlo. Druhá série tak jen 1*.

plakát

Trauma (2017) 

V rámci žánru Exploitation je to za poslední dobu asi špička, co se týče scén s násilím. Jinak v ostatních scénách a celkovém ději a vývoji děje, je to slabé až nablblé. Hlavně ti policajti, to byla hrůza. Srbski film zatím nebyl překonán, ten je intenzivní jak v násilí, tak v dějově vybudované uzkosti a flustraci. Tady nic takového není, mimo již zmiňované scény. I tak ale dávám za plný počet, protože filmů tohoto ražení je jako máku, a zejména scéna znásilnění slečen v chatě je více než znepokojivá a solidně zfilmovaná.

plakát

Hanna - Les (2019) (epizoda) 

První díl solidní rozjezd. V moha ohledech stejný jako film, ale přeci jinak natočený, a to je myslím dobře. Kinnaman a Enos spolu excelovali v The Killing jako parťáci policisté, tak jsem zvědav jak jim to půjde zde, kde stojí proti sobě. Hanna z filmového zpracování mi byla sympatičtější, ale uvidíme, její čas ukázat co umí, teprve přijde. Po technické stránce je to vyšší průměr, ale rezervy tam jsou, tak uvidíme. Já budu určitě sledovat dál.

plakát

Polar (2019) 

Dávám z plný počet. Objektivně za 4 *, ale abych vyrovnal nízká hodnocení zdejších ártových teploušů, tak za plný. Myslím si, že někteří uživatelé, by tyto filmy neměli hodnotit, nejsou pro každého. Mikkelsen je uhrančivě drsný, a bere si film pro sebe. Akce nadupaná a krvavá. Doufám, že se dočkám dvojky.

plakát

Overlord (2018) 

V rámci žánru absolutně nemám co vytknout Po dlouhých letech jsem dostal přesně to, po čem jsem již delší dobu lačnil. Naroubování zombie hororu do válečného období II. světové války a skutečné operace bylo dobrým tahem.. Děj má spád, skvělou válečnou i zombie akci, v krvavém provedení. Volba lokace a interiéru rovněž bez chyb. Hudební doprovod, hlavně němčina vojáků v ní na pozadí, mně vrátil pocitově ke hře Wolfenstein a prvních dvou dílů Medal of Honor. Herecky rovněž velice dobré.

plakát

Já, Kajínek (2017) (seriál) odpad!

Je to dobře natočený odpad. Ale odpad, je pořád jenom odpad, a patří na skládku. Respektivě do chládku.

plakát

Wind River (2017) 

Nechápu, z čeho tady všichni chčijou do textilu. Nulová atmosféra, žádné napětí, jen sníh, tupý Rener kulící oči, tupý indián, tupý syn indiána a dalších pár nablblých postav včetně toporné Olsenky. Tuctový příběh, jak nadržený dělník uprostřed bílého nic, z nudy šukal místní indiánku, a stejně nadržení kámoši ji chtěli šukat taky. No a to vygradovalo do jediné, dvou * scény. Jinak nic. Herecký výkon Rennera nebudu ani komentovat, neměl co hrát. Ztráta času. Nechápu tady zdejší nadšení, proboha čím a proč? A za co by měli dostat Oskary? Jo, asi zato, jak se jim povedl ten bílý sníh, tak ten byl fakt krásně bílý.

plakát

24 hodin života (2017) 

V rámci žánru na plný počet. Nenudí, odsejpá, baví až do konce. V poslední době nic lepšího nebylo k vidění ani v áčkové produkci. Doporučuji.

plakát

Živí mrtví - Milosrdenství (2017) (epizoda) odpad!

Tahle řada začala hodně špatně. Lacině, nudně, trapně. Asi by to chtělo ukončit. Možná to tvůrci i chtějí, vzhledem k tak šílenému propadu kvality. Je to tak hloupé, tak odfláklé a nefunkční, až to bolí. A to jsem sklaní fanoušek. Sedmou řadou, pro mně osobně, TWD skončil. Ještě kouknu na pár dílů, ale nevěřím tomu, tvůrci to vzdali, a dojíždí na neutrál.