Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno prvni polovina filmu je spis takova uvodni, nic moc zajimavyho se tam nedeje, ale nadprumer. Druha polovina je plna napeti a skvelejch efektu. Do toho vynikajici hudba, skvelej Clooney, i ostatni herci se snazi a pekne debilni konec. Mozna kdyby film netrval pres dve hodiny, tak by to bylo i na pet, ale takle.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen veľkofilmy skrátka vie. Teda, nie že by toto bol veľko film, ale sú v ňom dosť veľké vlny. A je to natočené fakt dobre. Herecké obsadenie je skvelé a dobrodružstvo rybárov na čele s kapitánom Clooney-m je fajn zrežírované. Kamera zaberá presne to čo má, efekty na tu dobu slušné, strih a tempo filmu posúvajú film pekne dopredu, James Horner hraje to čo má a zo svojimi obvyklými tonmi príjemne sprevádza film. Pokiaľ sa film točí v týchto vlnách, tak je to dobre, lenže ta dejová línia zo záchranou ostatnými tam bola zbytočná a ubralo to filmu ako na tempe, tak na kráse. Oblúbený soundtrack: There's No Good Bye Only Love. 70% - 3* ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč tam byla ta helikoptéra? Proč se to víc nevěnovalo postavám? Například kapitán Clooney je sice machr, ale splývá s dalším tuctem stejně načtrtnutejch kapitánů-tvrdohlavců a ta postava není vůbec zajímavá. A ve scénách bouře posádku představovali oranžový poletující panáčci s kapucí přes obličej. Mohli jim aspoň napsat jména na záda, takhle jsem netušila, kdo se zrovna topí a kdo mu pomáhá, což podle mě drama efekt taky dost ochudilo. Zrovna u Perfect Storm bych brala, aby si s tím víc pohráli, potenciál tu byl a nevyužít takovou hereckou sestavu je hřích! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V otázce adrenalinu jsem spíše gaučový typ, ale na chlapáckou zábavu se vždycky rád mrknu. V tomto směru Dokonalá bouře překonala má vcelku nízká očekávání, dle kterých mi půl tuctu chlapů na kymácející se lodi nemohlo nabídnout dostatek zábavy. A ono vlastně nepřišlo nic víc než muž přes palubu, žralok na palubě, extrémní sprchování či zoufalé pohledy blízkých na monitor, ale na mne to poměrně fungovalo. Já se zkrátka chci nechat spláchnout nějakou vlnkou o velikosti mrakodrapu a pak se jí chlapsky vysmát do pěnivé čepice, ale ten doják na závěr jsem si fakt nezasloužil. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama