Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc mluvíte, jste neústupná, jste paličatá, ironická a nafoukaná. Máte malý zadek a taky malý prsa." Tak v tom se Quinnem shodneme, protože mě se emancipovaná Robin taky moc nelíbí, ale to je asi jediný problém, který s tímto snímkem mám. Quinn je totiž zábavný týpek a dost se mi podobá. Jen neumím pilotovat letadlo, důstojně chodit nadávat do křoví a tahat hady z šortek, ale jinak jsme oba úplně stejní sarkastičtí hajzlíci. Takže pokud mám někdy ztroskotat na opuštěném ostrově, tak bych prosil vyměnit Robin za Angelicu a po týdnu nepřetržitého sexu za Zdeňka Pohlreicha s pánví plnou tropických receptů. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděla už několikrát a naposledy před hodně dlouhou dobou. Spojení Harrisona Forda a Anne Heche bylo skvělé. Anne ze začátku působila trochu hystericky a namyšleně, postupem filmu a při ztroskotání se z ní stává ale pbyčejná ženská, která ukazuje, že dokáže cokoliv i nad své síly. Navíc, kdo by se nezakoukal do Harrisona v jeho nejlepších letech? Oddechová napínavá romantika, která vždycky potěší a zabaví odpoledne či večer. Vždy si ho ráda pustím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som nevidel len raz, čo má samozrejme dôvod - je to taká fajn dobrodružná - romantická komédia, odohrávajúca sa v neskutočne krásnom prostredí s fajn hercami. Za pozornosť hlavne stojí David Schwimmer a jeho gagy. Je to romantická a dobrodružná komédia a taká môže dopadnúť všelijako, ale keď do hlavnej úlohy obsadíte Harrisona Forda, máte napol vyhraté. K tejto komédií sa naozaj rád vždy vraciam. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford a Anne Heche se rozhodli, že se navzájem doženou k šílenství. Naštěstí ale nedohnali k šílenství mě. Šest dní, sedm nocí je správná dobrodružná komedie. Pobaví, je zajímavá. Najdou se berličky v podobě japonského letadla z druhé světové války, ale to nijak nenarušuje hlavní dějovou linii. Je trochu děravá, ale to už romantické komedie bývají. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)
  • Lietadlo DeHavilland Beaver bolo použité aj pri natáčaní filmu Na ostří nože (1997). V oboch filmoch stroskotalo. Harrison Ford (Quinn Harris) jedno také vlastní. (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama