Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford a Anne Heche se rozhodli, že se navzájem doženou k šílenství. Naštěstí ale nedohnali k šílenství mě. Šest dní, sedm nocí je správná dobrodružná komedie. Pobaví, je zajímavá. Najdou se berličky v podobě japonského letadla z druhé světové války, ale to nijak nenarušuje hlavní dějovou linii. Je trochu děravá, ale to už romantické komedie bývají. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komedia v ktorej sa na ostrove na ktorom stroskotajú dávajú dokopy neskutočne zábavný a keď je opitý tak aj roztomilý frajer Ford a neurotická kariéristka Anne Heche. A do toho sa tam v poslednej tretine primotajú miestni piráti, ktorí ale našťastie veľa schopností a rozumu nepobrali. Dejovo to mohlo byť oveľa prepracovanejšie a na ostrove mohol ústredný pár zažiť viac dobrodružstiev, ale našťastie film drží vysoko nad priemerom dokonale fungujúca chémia medzi Fordom a Heche. Ford tu stvrárnil jednu zo svojich najzábavnejších a najpohodovejších postav. Nestratí sa ani David Schwimmer ako snúbenec Anne Heche a dokonca tu má na konci najvtipnejšiu scénu v celom filme (ahaaaa). Keby to malo lepší scenár, tak by sa z toho stala romanticko-dobrodružná klasika. Ale aj v tomto prevedení to je dostatočne nadpriemerný film, ktorý si rád raz za čas pustím znova. 7/10. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem byl dost skeptický. Ale milostné scény vše napravily... Způsob, jakým se hrdinové dostanou z pustého ostrova není realistický. Přes 50 let starý kov by určitě nepřežil v takovém stavu v jakém jej tu můžeme vidět. Dále - uváděná letecká společnost je havajská, ne tahitská. Určitě jste si mysleli, že se natáčí přesně v těch lokacích o jakých se tu mluví... Ale já hned poznal místo mé pravidelné dovolené s rodinou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som najlepší pilot na svete.“ – „Dvakrát som s vami letela a z toho raz sme spadli.“ Posledný dobrý film Ivana Reitmana, ale treba dodať, že určite nie vďaka (pod)priemernému scenáru, ale vďaka sympatickému kastingu a úžasnej, čarokrásnej výprave. Ako malý som sníval o tom, že odídem do Francúzskej Polynézie a už sa nevrátim. Budem sa plaviť priezračnou vodou a postavím si bambusový domček na pláži. Takže tento príbehovo fakt riadne skromný (ale finančne nie - fajnových 70 miliónov) film zbožňujem. Poteší tiež hravá hudba a hlášky s dialógmi („Kde sme?“ –„Tu.“). Naopak, nepochopiteľne pôsobí linka s pirátmi (Danny Trejo! Temuera Morrison!), z ktorej akoby vystrihli 20 minút. Medzi Fordom a Heche bol obdivuhodný vekový rozdiel 27 rokov, ale už tu boli aj väčšie šupy (31 rokov Kirk Douglas a Farrah Fawcett v Saturn 3 alebo 39 rokov Sean Connery a Zeta-Jones v Pasci). Každopádne, hoci obaja herci sú fajn, je veková priepasť medzi nimi neuveriteľná, hoci Ford tu pôsobí vcelku zachovaným dojmom. Milá oddychovka, vlastne sa nečudujem, ak jej niekto dá 4*, ja to ale nebudem. Kino Považan NMnV 1999 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman tentokrát nenatočil jenom obyčejnou komedii, ale vložil do příjemně vtipnýho příběhu i trošku dobrodružství, napětí a akce, i když ta je taková aby jí už docela starej harrison Ford zvládnul a podle toho taky vypadá, ale jinak je Ford docela dobrej, stejně tak i Anne Heche a překvapivě i David Schwimmer, tady neni špatnej, takže pro mě nadprůměr. Rozhodně se u toho dá dobře pobavit ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)
  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama