Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zamlžené lesy a louky jsou super dějištěm pro vlkodlačí horor. Zasazení do kostýmové historické doby filmu dává punc solidního dramatu. Než v něm ale začnou alespoň trochu fungovat hororové scény, divák takřka rezignuje. Nejdříve jsou zrežírované neobvykle špatně, a později vzbuzují emoce spíše proto, že už lépe známe postavy a drama prožíváme s nimi. Slabou třetí hvězdu dávám za drama, nikoliv za horor. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ti džentlmeni neví, jak se vyhnout kletbě? Že cikánské má musí kromě půdy nabídnout i karavan s výbavou v zimostrázové modři? Takhle nedostanou jako bonus k obchodu pesa, ale vlkodlaka.. Ponurá atmosféra deště, mlhy a bláta, i přes pochybné CGI efekty efektně roztočená spirála násilí (generálský point of view při útoku na tábořiště) a nepopíratelná přítomnost vetřelců, věcí a amerických vlkodlaků v Londýně v tvůrčím DNA Seana Ellise. K útoku na Johnstonova Wolfmana mi však scházela větší variabilita vyprávění a méně čitelnější finále ohledně toho, komu patří kulka odlitá z Jidášovy gáže.. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Průměrný vlkodlačí horor, který kromě prostředí nemá čím zaujmout.  Banda chlápků vyvraždí jakési cigány a jedna ženská je prokleje pak objeví jakési děcko zuby nasadí si je (proč to dělalo?) a stane se z něho vlkodlak. Je to nudné a táhne se to. Jediná dobrá scéna je porod vlkodlačího děcka nebo co to bylo naopak konec je stupidní a nedává smysl jelikož to děcko je zabíjelo, ale oni pohodička nevadí nám to hlavně, že pokousaní musí umřít, ale děcko nemusí pohodička. Jinak režisér neumí natočit davové scény  jedna je z dálky tak, že o ničem a v  druhé se umírá tak rychle, že z toho máte úplné hovno. Pusťte si radši Romasantu, která je 18 let stará, ale proti tomuhle je zlatá a kvalitní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pořádnéj vlkodlačí horor po několika letech! Film se odehrává v líbivém pozdním 19. století a celý film má nádech studia A24. Malou vesničku začne sžírat kletba, poté, co krutý Baron nechá zmasakrovat romský klan a ve městě se začnou dít nehezké události. Boyd Holbrook ( výborný herec!) jakožto patolog přijíždí také do města a pomůže obyvatelům kletbu odvrátit. Film i přes 2 hodiny nenudí, má sychravý vizuál plný mlhy a působivých scénerií, skvělé herce ( Vedle Holbrooka potěší i Kelly Reilly a Alistair Petrie), creepy strašáka, slušného vlkodlaka ( kdo nadává, vzpomeňte si na plyšáky za posledních 5 let), Poctivé Gore, pár lekaček, solidní brutální úvod z války, finální masakr v kostele, městská kletba- opravdu nevím, co víc chtít, je tu od každého něco a ve slušné míře. Za malý peníz slušná práce, takový hororový přírůstek se ukáže jednou za čas a je potřeba jej docenit. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Veškerá negativa, která tu ostatní vyjmenovávají v komentářích jsou pravdivá a u mě převažují nad těmi klady, proto i teď po třech měsících od projekce, mám celkem problém vzpomenout si, co se mi na tom líbilo. Obecně mám tak trochu neidentifikovatelný problém s dobovými horory, protože většinou u mě dopadají v hodnocení bídně. Tady skóre nejvíc pokrátí určitě ten nechvalný, nesympatický patolog v podání  Boyda Holbrooka, kterému ta role prostě nějak nedopadla v dobrém světle, za což pravděpodobně může scénář. Ty efekty byly taky průser na ten hype, co se tu po releasu vyskytoval a to monstrum bylo jedním slovem průser. Přivírám oči a dávám tři, ale vzpomínat na to bohužel nebudu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama