Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (140)

plakát

Čas probuzení (1990) 

..tak jsem se docela s obavou mrkl do komentářů s očekáváním hodnocení typu - předvídatelné-přeslazené- laciné- šablonovité-vykalkulované- ále ejhle, ono to zas tak moc nedopadlo.. ..skvělý příběh z lékařského prostředí podle skutečné události, ůstřední dvojice hlavních hrdinů De Niro-Williams .. ..zhlédnuto jedním dechem.. Film s hluboce lidským poselstvím, jehož symbolem je právě MUDr. Sayer/ Williams. Plachý, nenápadný doktůrek, ale absolutní profesionál s buldočí vytrvalostí, jehož životním cílem není kariéra či ,,ůspěch(peníze), ale skutečná pomoc lidem.. ..uzavřený, nesmělý, osamělý lékař zcela oddaný své práci a vědě pokoušející se najít způsob léčby hrůzných následků letargické encefalitidy.. ..nedávno byla uveřejněna vědecká práce že tato epidemie - dříve nazývané ,,spavé nemoci'' jež propukla v r. 1917 ve Vídni a jež zabila tisíce lidí a další tisíce učinila vězni ve svých tělech měla překvapivou příčinu- infekci baktérií Streptokokem a následnou bouřlivou reakci imunitního systému s těžkým poškozením mozku .. ..s tou baktérií která běžně způsobí třeba angínu.. ..hrozné pomyšlení.. Film je možno brát též jako hold obětavé práci lékařů a vědců, této opravdové elity lidské společnosti.

plakát

Volání divočiny (1997) (TV film) 

....tak tohle je pro mne absolutně NEJ film z Dalekého Severu.. ..je to tak autentické, tak londonovské, že se tomu nedá absolutně nic vytknout.. ..pěkná kamera a nádherná hudba Alana Reevese..

plakát

Železná srdce (2014) odpad!

..no to je ale zase perla.. ..skupinka rus.- tedy, pardon, amerických gerojů, která zase někde zachranuje svět ..jo, aha, druhá světová.. .. ..ale to je jedno, zase jeden americký blábol na stále stejné téma- skupinka amerických nadlidí hladce likvidující nepřehledné řady nepřátel .. ..no teda, tak takhle se v těch svých filmových megadílech nechvástali ani ti Ivani.. ..a že ti to už nějak uměli..

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

..Bolek ve své nejlepší formě.. ..přesné zobrazení vesnického chlapíka který nečekaně přišel k velkým penězům.. ..pochlebnictví a závist okolí, rozhazování, machrování a když najednou prachy dojdou tak je i po ,,kamarádech'' .. ..tak nějak podobné současnému Bolkovu životu.. ..výborná zábava, spousty legendárních hlášek a dobré herecké výkony..

plakát

Pasáček z doliny (1983) 

..smutný příběh malého pasáčka z Beskyd, který kromě svého dobrého dědečka a udřené matky zná jen dřinu, bídu, pohrdání a zlá slova ..film plný tklivé poetiky, kterou uměl vdechnout na filmové plátno pouze František Vláčil. Velmi emotivní snímek.. ..citlivější divák když vidí to zacházení s malým dítětem tak by měl chutě těm sprostým hladovým buranům rozpoltit lebku.. .. trochu do pozitivna film naladí skvělý Josef Kemr i Jiří Schmitzer, ale navzdory jim zůstane po shlédnutí v duši stopa hořkosti.. Tragikomická scéna s protitankovou minou, setkání s banderovci- skřítky, vesnické figurky, turisté, vojáci, banderovci.. Opuštěnost, bída, dřina, sprostota i vlídnost a naděje. Díky, pane Vláčile..

plakát

Parta hic (1976) 

..socagitka na pití mléka, i když to místy vyznívá jako opatrná parodie na ni.. ..slaboučký příběh leč velmi dobré herecké obsazení i výkony, hlavně pana Menšíka.. ..ten prostě dodal zábavě grády vždycky..

plakát

Novoty (1997) (pořad) odpad!

..trapný humor upoceného baviče převlékajícího se snad každých 5 min.... ..škoda času..

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

...jasně, není to žádný art, ale tohle věrné zobrazení českých paštikářů v sandálech a bílých fuseklích na jejich prvním zájezdu za železnou oponu mě docela pobavilo ale s hodně hořkým nádechem.... ..i když je fakt že z celé trilogie je to článek nejslabší.. ..ale oproti VKV, Ordinaci, Přátelům, Dynastii, jiným sitcomům a telenovelám je to pořád ještě o něčem.. ..přesná ukázka české ubohosti,, buranství,vlezdoprdeláctví, nevzdělanosti, závisti, ojebávání, snahy zakrýt letitý bordel čerstvě nabílenou fasádou.. Nejlepší scéna z celého filmu je jeho samotný závěr- Miluna, skvěle oháknutá dle poslední mody, zpovzdálí sledovaná svým italským snoubencem sedícím v nablýskaném kabrioletu podá štítivě Blaženě,sedící na dvorku v gumovkách a notně ušpiněném domácím ůboru svatební oznámení, s pohrdavým ůšklebkem si změří jí, Vencu a jejich dvorek plný slepičinců , otočí se a odchází.. ..super ztvárněný Čechistán versus Evropa.. ..rozhodně mi z tohoto filmu není na zvracení jako některým zde, ale z tohohle národa a z téhle země... ..Helena Růžičková měla pravdu ve svém závěrečném výkřiku jenž však vyzněl dosti zoufale: ,,celý svět bude koukat co my Češi dovedem..!!'' ...nooo, to tedy ten svět opravdu kouká.. ..ale poněkud zděšeně, nevěřícně.. Howgh..

plakát

Přežila jsem vzteklinu (2006) 

...výborný hraný dokument, v němž hlavní roli ztvárnila dívka, která jako první na světě přežila příšernou, strašlivou nemoc.. ..maximálně zajímavé téma které by si rozhodně neměl nechat ujít žádný divák který se aspon trochu zajímá o lékařskou vědu.. ..napínavý a již předem ztracený boj lékařů o život mladé dívky POPRVÉ v historii skončí zázračným uzdravením..

plakát

Rodinná pouta (2004) (seriál) odpad!

...pane Drho, tak si myslím že jste určitě neměl zapotřebí spojit vaše jméno s těmito zvratky...