Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

O tomto filmu už toho bylo napsáno hodně a tak budu jen přidávat na superlativech. Výkon všech herců v čele s Nicholsonem a Louise Fletcherovou byl famózní. Není snad téměř nic,co by se filmu dalo vytknout. Ukrutný boj mezi vedoucí hlavní sestrou a ulejvákem McMurphym je vážně grandiózní a závěrečná scéna mě ohromila svou emociální stránkou....jeden z nejlepších filmů v dějinách, bravo!!

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Já mám docela slabost pro historické velkofilmy. Ale tento je něčím jiný. Na nic si nehraje, nic se nesnaží dokázat a přesto je to velkolepá podívaná, Russell Crowe odvedl skvělý herecký výkon, za kterým nezaostávají ani ostatní herci. Film vyniká jistě i hudební a vizuální stránkou, v tom je film téměř dokonalý. Gladiátor je jeden z mála filmů, který nepopisuje žádnou historickou událost a i nejspíš proto je tento film tak povedený v mých očích, protože nemám rád, když někdo kazí historické fakta. Například Trója na mě působila, jako by ta válka byl ze dne na den konec války atd.. Rïdley Scott forever

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tak tahle plejáda skvělých výkonů počínaje námětem, pokračujíce scénářem přes režii až po skvělé výkony herců neměla chybu. Viděl jsem ho už několikrát a vždycky tam najdu něco jiného, co mě zaujme...

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Ezechiel 25, 17: "Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, co se pokusí otrávit a zničit mé bratry! A když uvalím svou mstu na tebe seznáš, že mé jméno je Bůh!" Brilantní fráze stejně tak jako celý tento film:))

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

No po zásluze jeden z nejlepších akčních filmů všech dob. U mě myslím vyhrál na plné čáře. "Tekuťák" je vážně dobře vymyšlenej frajer s jediným cílem: " To terminate John Connor" a všechny, co mu přijdou do cesty. Jediný, který má šanci ochránit Connora je starý známý Arnie a jeho nemilosrdný výraz, který umí jenom on :)). Tento film mě asi neomrzí nikdy, protože je vážně dokonalý ve všem všudy. Sakra, proč vlastně nemám Camerona mezi svými top10?? Protože myslím, že právě díky němu je tento film tak výjimečný.

Společnost mrtvých básníků

Společnost mrtvých básníků (1989)

Takové oduševnělé dílo se jen tak nevidí...opravdu! Nejlepší role Robina Williamse v které jsem ho viděl. Jedno z nejlepších dramat, na které jsem se kdy koukal, všichni mladí herci zahráli opravdu dobře v čele s Robertem Leonardem....fakt kus filmové krásy, silného příběhu a oduševnělého scénáře. A ta poslední scéna, to je jedna z nejsilnějších scén, co jsem kdy měl možnost vidět.....takže přátelé....Carpe diem!!

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem kdy viděl. Ale nebyl to trapnej humor jako v teenage komediích, naopak velice inteligentní a parádně vtipnej humor. A Co dodat k Jacku Nicholsonovi, snad jen mu zatleskat, protože takhle úžasně zahraná role se jen tak nevidí:) Fakt před takovým hereckým koncertem padám na prdel!!

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Padám na zadek....prostě k tomuhle těžko cokoliv dodat, dojemnější film jsem asi neviděl a prostě tento film dokládá téměř věrohodně hrůzy asi nejčernějšího období našeho světa...sííííla nad síly tento film.

Osvícení

Osvícení (1980)

5* opravdu asi není žádný div, tento film si je opravdu zaslouží. Horor přesně podle mého gusta, atmosféra, která by se dala krájet, kdy krev naprosto tuhle v žilách, ještě podnícené parádní hudbou. Nicholson hraje psychopata opravdu bravurně, hold je to pan herec a Kubrick pan zeřisér. Psychologie je dodnes neprozkoumaný vědní obor a myslím, že bude i nadále. Protože co se občas lidem odehrává v hlavě, to opravdu Bůh suď. Tohle dílo je prostě můj šálek čaje či kávy chcete-li!!!

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Nemám slov. A moment to remember je nejdojemnější film, co jsem kdy viděl. Ovšem od amerických dojáků se liší velmi podstatným rozdílem. Má duši. Úžasná láska, která neuvadá ani strastmi osudu, úžasný cit, který má začátku, ale nemá konce, opravdu neopakovatelný soulad postav. Jojo, krutost reality je občas nezastavitelná.