Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (7)

Vivo

Vivo (2021)

Martu Sandoval ztvárnila zpěvačka Gloria Estefan. Jedná se o jednu z nejznámějších umělkyň světa, která je také známá jako „královna latino popu“. S více než 90 miliony prodaných alb je nejúspěšnější umělkyní v historii iberoamerické latinské hudby.

Klec

Klec (1973) (TV film)

Exteriérové scény filmu byly z větší části natáčeny na brněnském sídlišti Lesná, které je známé zejména svým zdařilým urbanistickém rozložením a zasazením domů v zeleni.

Bridgertonovi

Bridgertonovi (2020) (seriál)

Jako Clyvedon House, rodinné sídlo vévody z Hastingsu, byl použit barokní zámek Howard (Castle Howard). Nachází se v Severním Yorkshiru na severu Anglie, 15 kilometrů severně od Yorku. Je jednou z největších soukromých rezidencí ve Velké Británii. Největší část zámku byla postavena mezi lety 1699 a 1712. Datování použité v seriálu (v epizodě Šustot sukně paní Colsonová, uvádí, že zámek byl postaven v roce 1706) tedy velmi přesně odpovídá skutečnosti.

Dámský gambit

Dámský gambit (2020) (seriál)

V seriálu jsou pro popis šachových partií používány dvě šachové notace: v našich zemích prakticky neznámá notace deskriptivní (kterou FIDE přestala používat v roce 1981) a vedle ní všeobecně známá notace algebraická. Nejde tedy o chybu překladu.

Ztraceni v Mnichově

Ztraceni v Mnichově (2015)

V roli papouška žako se vystřídali tři papoušci: Charlie, Pepina a Kuki.

Veronica Marsová

Veronica Marsová (2014)

Nejprestižnější vypsaná odměna pro přispěvatele z Kickstarteru, která byla dostupná pouze pro jednoho člověka a to za dar ve výši 10 000 amerických dolarů, měla být mluvená role ve filmu, a to věta: „Váš účet, pane.“ Scéna se měla odehrávat za účasti Veronicy (Kristen Bell) a nejmenovaného „muže jejího života“. Nakonec vše dopadlo trochu jinak. Finální verze scénáře scénu s číšníkem neobsahovala, a tak dárce Steven Dengler místo toho dostal svůj „štěk“ jako vlogger z YouTube. Uvádí virální video s Jamesem Francem větou „Let's get weird!“, v překladu „A teď něco ujetýho“. Ani původní věta nezůstala nevyužitá a vzniklo k ní toto parodické video, a to přímo z dílny Roba Thomase a za účasti hlavních hvězd i fanoušků projektu.

Věčný příběh

Věčný příběh (1998)

Leonardo da Vinci žil od roku 1516 až do své smrti roku 1519 žil ve Francii na pozvání krále Františka I. Ten byl francouzským králem v letech 1515 až 1547. Na trůnu ho vystřídal jeho syn Jindřich II. Ten vládl od 31. července 1547 do své smrti v r. 1559.

Reklama