Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Já, robot

Já, robot (2004)

S knihou to moc nesouvisí. Nicméně Will Smith tady má velké charisma a vynikající hlášky. Pro mě velmi oblíbené scifi na úrovni.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Nejúžasnější boj za svobodu, který doprovází hodně hrdinství a emocí. Mel tady ukázal, že je nejenom výborný herec, ale i režisér. Navíc všechny postavy jsou pečlivě vybrané a perfektně mi sedí do příběhu. Samozřejmě, film není úplně podle skutečnosti, ale neznám člověka, kterého by nebavil tak, aby se nedodíval do konce.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

S hudbou, která doprovází tento film, vzniklo něco velkolepého, co se dá těžko popsat. Řím, je tady vykreslen, tak jak jsem si ho vždy představoval. A i když příběh skutečný není, řekne vám mnoho z té doby. A nedokážu si představit, že by Maxima hrál někdo jiný než Crowe.

Kmotr 1, 2, 3

Kmotr 1, 2, 3 (1992)

Vynikající dílo z prostředí mafiánských intrik. Brando je nepřekonatelný. Také velmi dobrý James Caan a Al Pacinova životní role (jako mafián byl vždy nejlepší).

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Natočeno géniem. Vynikající Bale, Caine i Freeman. Ale Joker forever. Ledgerovi, budiž čest. Ten ještě mohl ukázat věcí... Příběh bravůrní, akce tak akorát. Pro mě nejlepší díl s trilogie, i když si myslím, že každý díl táhl svým vlastním způsobem. V tomto byla hlavně postava Jokera.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Pvní díl absolutně nejlepší. Bruce tady sype jednu hlášku za druhou. Ale co je podstatné, je to docela uvěřitelný film (do jisté míry). Pořádně jim nakopal zadky...

Sedm

Sedm (1995)

Takto zpracovat téma sedmi smrtených hříchů, velmi geniální. Výborný Freeman, Pitt je zde spíše takové "kuře" (to neznamená, že je špatný). Ten konec mě dostal, je vidět, že si s příběhem někdo velmi vyhrál. Dokonce jsem dostal chuť přečíst si Božskou komedii a další knihy ve filmu zmíněné (časem mě chuť přešla). :)

L. A. - Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (1997)

Velmi silný příběh, výborná akce i prostředí. Postavy zahrané fantasticky. Nedokázal bych si, do jetnotlivých rolí představit jiné herce. Pro Pearce jedna z jeho nejlepších rolí. A DeVito ten prostě umí. Takzvaně malý velký člověk.. :)