Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (15)

plakát

Big Mood - Up (2024) (epizoda) 

Takový knockoff Fleaback / Girls - na pilot se koukalo moc dobře, a přestože to asi není nejinovativnější kinomatografická záležitost na světě, čas od času vždycky potěší mrknout na seroš o nesnesitelné mileniálce, která se chová jako velmi malé dítě a má problémy s duševním zdravím.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Little Miss Sunshine mě nabila tak pozitivní energií a tolik dojala, že mi nakonec bylo jedno, že je to celé občas trochu přehnané. Olivin taneček porazil ten z Hříšného tance na celé čáře a soundtrack je tak skvělý, že si za něj chcete provdat a mít tři krásné hudebně nadané děti.

plakát

Spider-Man (2002) 

Šprťácký smolař který se stane superhrdinou - taková postava mě fakt baví (je to taková mužská verze Ošklivky Katky). Hlavní hrdina i antihrdina patří dokonce k mým oblíbeným hercům (i když Dafoe tady kdovíjaký výkon nepředvádí). Super předpoklady k milému filmu. Dialogy jsou ale bohužel tak tupé, že nad nimi člověk brečí víc než nad smrtí strýčka. Čekala jsem víc.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Asi jsem divná když mě to neuchvátilo, ale bohužel. Možná je to tím že muzikály nemusím a tohle není výjimkou. Třeba změním, až to zase někdy uvidím, názor. Možná...

plakát

Když Harry potkal Sally (1989) 

Film, ke kterému mě dovedl legendární orgasmus v bistru, je ještě příjemnější než jsem myslela. Skvělé fórečky, skvělá Meg Ryan a super dialogy. Tenhle film se myslím teď dostal na můj seznam oblíbených slaďáren na osamělé večery.

plakát

Pošli to dál (2000) 

Slzoždímačka pro masy, kde víte co se stane dál, protože je to celé jedno velké klišé... Ale stejně mě to dojalo, nakoplo k dělání dobrých skutků a naplnilo pocitem, že se i přes všechny sračky musíme snažit, aby to svět kolem nás byl lepší.

plakát

Skřivánci na niti (1969) 

Hrabal je můj nejmilovanější spisovatel na světě a Menzel má můj velký obdiv za to, že se pokouší jeho knížky adaptovat na filmové plátno. Poetika filmu je krásná, příběh hořkosladký a dialogy hrabalovské. Tak jako v knížkách. Herci jsou naprosto úžasní a vztah Hvězdáře a Jitky je tak jemný a uvěřitelný, že vás dostane do kolen.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Boží! Tak by měl správný film o super hrdinech vypadat. Nakonci jsem brečela jako u málokteré romanťárny, takže nejen akčí a inteligentní, ale i dojemný a ... prostě boží.

plakát

Rebelové (2001) 

Přestože je to muzikál, doufala jsem že herci budou umět (aspoň trochu) hrát. Byla jsem příliš naivní. Bugině jsem měla chuť vrazit už po prvních 5 minutách. O "hloubce" příběhu ani nemluvě. Ale některé písničky jsou vážně krásné, což je u muzikálu to nejdůležitější, tak dávám 2 hvězdy.

plakát

Kalvárie (2014) 

Film o náboženství, který většinu času zvládá nezpůsobovat divákům a divačkám diabetes.