Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Nejlépe podaný film o sériových vrazích s kapkou rozkoše. Anthony Hopkins coby dr. Hannibal ,,cannibal" Lecter je prostě natolik dokonalý, že se nikdo nemůže divit tomu, že se ho štáb a Jodie Foster vylakali po první klapce (já bych se bála taky).

Jurský park

Jurský park (1993)

Dokonala zpracovaný film a musím říct, že po tom co jsem na něm byla v kině ve 3D moje hodnocení stouplo. Jsou tam dobré hlášky, efekty, zvuk, hudba....prostě dokonalý (kromě vědecké spekulace).

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Když mi můj spolužák řekl o tom to filmu, řekla jsem si, že to bude blbost. Říkala jsem si jestli se má cenu na to vůbec koukat, proto že mi řekl, že to nemá děj. Film sice má zvláštní děj, ale ten film je tak dokonalý, že mi všechny hlášky zůstali v hlavě jen po prvním zhlédnutí a to se u moc filmů nestává. Film má prostě v sobě takové kouzlo, že každý člověk, který se na to podívá, se do filmu zamiluje.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

,,Chceš rakvičku nebo věneček" legendární věta Rudolfa Hrušinského, kterou si zapamatují všichni milovníci tohoto filmu. Musím říct, že tento film prostě nemá chybu a pokaždé, když ho vidím mám husí kůži.

Řek Zorba

Řek Zorba (1964)

Tento film je velice dobrý až výborný. Mrzí mě, že tento film není tak hodnocený, jak by si zasloužil. Tento film ač na první pohled, vůbec nevypadá, je celkem těžký na pochopení. Člověk se musí vžít do oné doby v Řecku a pochopit vztah mezi básníkem a Zorbou (jejich odlišnost). Zorba je bývalí voják, který bere věci s nadhledem, jelikož nic není horší než smrt. Proto na tomto filmu nejvíce miluji konec, jelikož si člověk uvědomí, že se opravdu někdy zabývá nedůležitými věcmi. V tomto filmu je jak drama, tak se člověk i zasměje nad Zorbou a jeho výtržnostmi. A pokud jde o hereckém výkoně, tak Anthony Quinn to zahrál opravdu výborně.