Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Řek Zorba (1964) 

Tento film je velice dobrý až výborný. Mrzí mě, že tento film není tak hodnocený, jak by si zasloužil. Tento film ač na první pohled, vůbec nevypadá, je celkem těžký na pochopení. Člověk se musí vžít do oné doby v Řecku a pochopit vztah mezi básníkem a Zorbou (jejich odlišnost). Zorba je bývalí voják, který bere věci s nadhledem, jelikož nic není horší než smrt. Proto na tomto filmu nejvíce miluji konec, jelikož si člověk uvědomí, že se opravdu někdy zabývá nedůležitými věcmi. V tomto filmu je jak drama, tak se člověk i zasměje nad Zorbou a jeho výtržnostmi. A pokud jde o hereckém výkoně, tak Anthony Quinn to zahrál opravdu výborně.

plakát

Lví král (1994) 

Krásná pohádka mého dětství. Musím říct, že ji mám i dnes moc ráda a písničky si v českém znění zpívám. Disney prostě s tímto filmem vyhrál.

plakát

Jurský park (1993) 

Dokonala zpracovaný film a musím říct, že po tom co jsem na něm byla v kině ve 3D moje hodnocení stouplo. Jsou tam dobré hlášky, efekty, zvuk, hudba....prostě dokonalý (kromě vědecké spekulace).

plakát

Putování s dinosaury - Balada o Alosaurovi (2000) (TV film) 

Tento příběh se opravdu BBC povedl. Natočit dokument, co se asi prožil dinosaurus rodu Allosaurus, a jak asi zemřel je opravdu nádherný. Vždy mě tento film dojme, když ho vidím. Zde jde vidět, že u tak velkého tvora stačí tak málo k tomu, aby byl jeho život ukončen (v tomto případě zlomený prostřední prst který dostal infekci)

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Nejlépe podaný film o sériových vrazích s kapkou rozkoše. Anthony Hopkins coby dr. Hannibal ,,cannibal" Lecter je prostě natolik dokonalý, že se nikdo nemůže divit tomu, že se ho štáb a Jodie Foster vylakali po první klapce (já bych se bála taky).

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

,,Chceš rakvičku nebo věneček" legendární věta Rudolfa Hrušinského, kterou si zapamatují všichni milovníci tohoto filmu. Musím říct, že tento film prostě nemá chybu a pokaždé, když ho vidím mám husí kůži.

plakát

Silvestr 1979 - Hrajeme si jako děti (1979) (pořad) 

Silvestr s Vladimírem Menšíkem prostě miluji a neznám nikoho komu by se nelíbily. Bohužel je na silvestry už nedávají nebo je dávají až dávno po půlnoční hodině, což je škoda. Dnes se už musím dívat na nezáživné dnešní silvestry, které už nemají takové ,,grády" jako tenkrát.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Nádherný příběh se spoustou skvělých hlášek. Musím říct, že český dabing byl naprosto úžasný.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Když mi můj spolužák řekl o tom to filmu, řekla jsem si, že to bude blbost. Říkala jsem si jestli se má cenu na to vůbec koukat, proto že mi řekl, že to nemá děj. Film sice má zvláštní děj, ale ten film je tak dokonalý, že mi všechny hlášky zůstali v hlavě jen po prvním zhlédnutí a to se u moc filmů nestává. Film má prostě v sobě takové kouzlo, že každý člověk, který se na to podívá, se do filmu zamiluje.