Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (17)

plakát

Nebe (2021) 

Napíšu to čistě upřímně tak, jak jsem to čekala. Vůbec jsem si nepřečetla anotaci. Prostě jsem viděla - promítání filmu Tomáše Etzlera. Ok, tam musím, řekla jsem si. Myslela jsem si, že půjde čistě o tvrdý náraz s čínským komunismem, po kterém nám Tomáš Etzler udělá průvodce. O sirotčinci jsem neměla nejmenší zdání. Ve chvíli, kdy film začal, jsem tedy logicky nechápala, o co jde. Říkala jsem si, nespletli si film? Já jsem přišla na dokument o Číně. Všechno jsem pochopila až během filmu a při závěrečných titulcích jsem nemohla popadnout ani dech. Lidi, bože, to je taková tvrdá krutost v brutální srážce s lidskostí, empatií a srdcem. Je to šílený. Je to faktický. Je to objektivní. A je to tvrdě reálný. Trust me, budete přes slzný kanálky zasaženi až do svého vlastního svědomí, kdy budete děkovat všem řeckým i římským Bohům, že žijeme oproti obyvatelům Číny v naprosté svobodě, i když pro nás již občas relativní.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Po tomhle snímku mohu naprosto legálně říct, miluju Václava Neužila. Herecké obsazení je fakt super a zahráno to je ještě líp! Ač je to komedie o hořkých vztazích rodinných, ani vtip neztratil své místo. Je super, že český film zase boduje! A v neposlední řadě je třeba zmínit, že perfektní výkony Zuzany Kronerové mě budou ve snech provázet asi ještě celkem dlouho!

plakát

Lída Baarová (2016) 

Ano, na tento film jsem se těšila od té doby, co jsem se o něm dozvěděla. Vůči kritice, která předcházela tomu, než jsem vkročila do kina, jsem mile potěšena. Vůči mému obrovskému očekávání filmu, který v sobě nese příběh s velikým potenciálem, jsem zklamána. Když začnu u otřesného dabingu německých herců, myslím, že Martin Stránský a Viktor Preiss mohli nechat protentokrát svoje hlasy v šuplíku. Dále bych vytkla poněkud směšné důležité scény, ve kterých se vyskytoval až nadhumor a myslím, že nepatří do scén, ze kterých by měl plynout velký emocionální prožitek. A co herci? toť otázkou. Obsazení je skvělé, řekla jsem si, když jsem si ho zprvu přečetla. Nicméně, nemile mě překvapila moje milovaná Simona Stašová, se kterou byli nějaké záběry až příliš přehrané a přehnané, že působily jako kýč. O Lence Vlasákové nemluvě, opravdu né! To není herečka pro takovéto filmy. Pavel Kříž, hm,.. nesednul mi. A to, že nejvrcholjnější scénou měl být Goebbelsův orgasmus "v ohni" ? a proč jsem nakonci nepoznala, že je konec a že si nesednu na zadek s velkolepého konce, jak jsem čekala. A co se týče kladných vlastností. Táňa Pauhofová zahrála dle mého velkolepý výkon, Martin Huba excelentní. Kostýmy, hudba - dokonalost. Od filmu jsem čekala, že výjdu ze sálu maximálně emotivně rozladěná, ale rozladěná jsem byla pouze z toho, že nevím, co si mám myslet. Jedna hvězda za skvělou Táňu, druhá za Martina a třetí za skvělou hudbu a kostýmy.. ale panebože, proč to nemohl režírovat Petr Nikolaev :(

plakát

Věčně mladá (2015) 

Já nemám slov... Pane Bože... to byla tak nádherná a geniální blbost! Pro lidský rozum nepochopitelné.. Pro lidskou duši srdcervoucí... neuvěřitelné, nepochopitelné, nádherné..

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Více než strhující výkon Julianne More. Tento film je jeden z mála případů, kde film těžce konkuruje napsané knize. Ani k tomu nelze psát něco jiného, protože po shlédnutí tohoto snímku člověk nemá slov. Konec je pro někoho nedotáhlý, ale je v něm tolik citů, emocí, smutku a radosti..., což bylo to nejlepší, co pro to mohla autorka udělat. Je to silné, moc silné a vede k zamyšlení... " O lásce"...

plakát

Babovřesky 3 (2015) odpad!

Pan Troška evidentně upustil od jakéhokoli děje. Kromě Žilkový a Kikinčuka, kteří občas pobavili docela a prostě Troškovina no. Každopádně lepší než odstíny šedi. Ale pro klasického českého člověka evidentně dobré.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Kravina aneb vuci tomu zlata era serialu babovresky 1 2 3....358. Jedna hvezda za perfektni hudbu a Dakotu. Dornan me vic nez zklamal. Chybeji souvislosti. Chybi dej. Kdo necetl knizku nemohl to absolutne pochopit. Rika se ze je knížka lepsi nez film, ale tady je proste knizka na stupnici od jedny do desiti deset a film minus deset. TOTALNI PROPADAK. MA TO SILENE VELIKOU REKLAMU A JE TO TOTALNI NESMYSL a to se mi knizka moc libila. Kdejakej malo opevovanej ceskej film je daleko lepsiii..KATASTROFA

plakát

Tři bratři (2014) 

Česká muzikálová pohádka! Přesně moje sousto :) Klasická Cimrmanologie s výbornou výpravou a dokonalýma písničkama, které chytí a nepustí :) Dokonalé obsazení herců až na Dyka, kterého moc nemám ráda, ale i tak se to dá vydržet. Tomáš Klus jednoznačně přesvědčil. Každopádně nejsilnější asi Šípková Růženka :)

plakát

Magický hlas rebelky (2014) 

Myslím, že dokumenty tohohle typu by se měli uvádět častěji. Nejenom, že film mapuje celou situaci Československa v období Pražského jara či Normalizace, dokonale poukazuje na to, co byl zač, ten v 70.-80. letech opěvovaný, komunistický režim. Důkaz toho, že v ČSR existovali ještě slušní lidé, kteří se nebáli vystoupit, zatímco ostatní se jen krčili v rohu a naslouchali rozkazů totalitního režimu. Vcelku je smutné, že solidarita a soudržnost lidí, jaká se prokázala během Sametové revoluce, už by tady teď nebyla. Lidé by se měli probudit a rozpomenout se, za co se tady v listopadu 89´vlastně bojovalo! Přestat si závidět, pomlouvat a více pomáhat ostatním! Se současným vedením ČR se začínáme vracet do starých kolejí, ač né komunismu, ale snad něčeho ještě mnohem horšího!

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Slunce, seno, miluju! Kameňák mam ráda! Babovřesky 1 dalo se.. ale tohle panebože, už ne!