Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (332)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tři, dva, jedna a hodnocení jde stále dolů. První díl mě překvapil, druhý se dal a třetí je už těžko snesitelný. Pár vtipů je bezvadných a vychází ze života (kachní nemoc - ... - ta je u nás taky!), ale oproti jedničce se to v Babovřeskách hemží spoustou zbytečných postav, které bez nějaké slušnější hlavní linie dostávají trestuhodně více a více prostoru. Polskýho faráře netřeba komentovat, ten musí přijít zbytečný asi každému. Horší je, že asi ta hlavní zápletka má stát na trojici místních ňoumů, kteří jsou příšerní herci a ani jedna scéna s nimi není vtipná. Já film dokoukal jen díky Kikinčukovi, Žilkový a Kotišovi, kteří oproti dvojce bohužel lehce ustoupili do pozadí. ()

reban odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem snad necítil takovou potřebu zvracet, jako po zhlédnutí tohohle nechutného kusu hnijící ruky ufapované k smrti, ležící na hromadě trusu. Ještě to zhoršují červi, snažící se vložit troch originality, rozežírající snímek zevnitř. Hnis, tvořený vtipy tak špatnými, že jsem měl chvílemi i chuť skočit z okna, pomalu a vláčně vytékající z oné ruky opravdu ničemu nepomohl. Nechápu, jak si pán, který se nenechá okrást ani Trošku, mohl myslet, že třetí díl dopadne dobře. Nemůžu se dočkat sedmičky, pokud se jí vůbec dožiju. Peace ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Už se těším na Babovřesky 7, jsou už na to upoutávky. Viděl jsem bilboard v Kameňákově. Trojka se mi zatím líbila z celé dosavadní série nejvíc. Opět příjemná letní komedie od skvělého režiséra Zdeňka Trošky, který si z debilních komentářů nic nedělá a jak je vidět, pro velký úspěch točí neustále další a další pokračování :) ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Varhanik ?? No, kdo dneska hraje ??" - "Naši s Kanadou !! Naschle !!" ;) Jsem si naprosto jistý, že snaha byla, nicméně to prostě nešlo.. U mě, najít nějaká pozitiva, ne u Zdendy natočit zase jednou koukatelný kus !! Co se mi v případě prvních dvou Troškových filmových průjmů povedlo, do třetice všeho zlého již nebylo ani myslitelné, když definitivní pomatenec Zdeněk Troška přestal troškařit a dovedl vše, co nefungovalo, iritovalo, ba dokonce přímo nadpozemsky sralo u jeho předchozích filmů k naprosté (ne)dokonalosti.. Zatímco v Kameňácích Troška vydává za příběh trapný a nefunkční slepenec vyšumělých frků, tady ho nahrazuje nekonečným product placementem.. Navíc takřka dvouhodinová reklama na vše, co vás jen (ne)napadne, naopak postrádá prakticky vše, co by měl skutečný film obsahovat, což sice skvěle koresponduje se zcela novým Troškou experimentátorem - I když spíš experimentuje s diváckou trpělivostí !! - který mísí prakticky vše, co patrně kdy v jiných opravdových filmech za celý svůj život viděl, když od němé grotesky, těmi svými zrychlovačkami počínaje a přímou citací Pokropeného kropiče konče, přechází zcela bez skrupulí a bez varování až třeba k nonsensové poetice, leč znovu dokonale nevtipné, přičemž ta pasáž se záběrem na štáb mi až vyrazila nejen dech, ale i krůpěje mrtvolného potu na čele.. Že v Babovřeskách, snad vyjma Terezy Bebarové, ač ani ta s těmi sykavkami není vtipná, nikdo ani náznakem nehraje, když buď pouze přehrává, piští a pitvoří se jako o život nebo se tu prostě jen vyskytuje, skvěle dokumentuje třeba takový Pavel Kikinčuk, který od své první sympatické civilně zvládnuté role v Slunci, senu a jahodách dozrál v karikaturu sebe sama, byť v očích většinového diváka vlastně jen dospěl v celebritu, komika, byť jednoznačně tupě estrádního.. Ale lidi to chtějí, takže se prostě budu muset nakonec vyrovnat i s tím, že tomuto typu humoru, totiž podbízivě buranskému a novácky estrádnímu, prostě vůbec nerozumím.. A nic na tom nemění ani neoddiskutovatelná skutečnost, že tenhle humor v Troškově podání naprosto postrádá snesitelný timing a ve většině případů i pointu.. Dejte už někdo tomu dobytkovi z Hoštic, co je přesvědčen o své velikosti a významu pro českou kinematografii, svěrací kazajku, prosím, nebo se ještě dočkáme parádně satirické komorní trilogie o polském knězi s nějakým dalším nesmírně veselým a nejlépe trojsmyslným názvem !! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nula od nuly pojde. 1) Babovřesky jedničku i dvojku jsem obdaroval hvězdičkami ne pro umělecké kvality, ale proto, že jsem se docela bavil. 2) Zde se však pracuje jen s okoukanými, vyvařenými a léta zrezivělými pohnutkami, které u mě nevyvolávají smích, ba ani už jen obskurní skřípění. Nevyvolávají vůbec nic. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)
  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Ivana (Lucie Vondráčková) telefonuje s Adamem (Jan Dolanský), vidíme, že je noc a tma, ale přitom je pod Ivanou vidět stín, jako by byl den. V další scéně vidíme, že záběr byl natáčen přes den a byl později pouze upraven, bohužel stín postavy nikdo neodstranil. (Nalas)

Reklama

Reklama