Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) 

1.série 70%...2.série 30%

plakát

Rapl - Série 2 (2019) (série) 

Cirkus Bukowsky byl super, Rapl 1.série byl taky hodně dobrej, ale Rapl II bohužel za nimi trochu zaostává hlavně celkovou atmosférou. Ona vlastně i ta 2.série Rapla scénáristicky žádná trgédie není, i když Kuneš už není takovej drsňák jako dříve a detektivové se na místech činu chovají často jako totální amatéři, ale to bych ještě nějak zkousnul. Co ale její kvalitu notně degraduje je absolutně nevhodná hudba!!! "Jakože" Akční/Krimi/Thriller a tady nám neustále ve vypjatých chvílích vesele vyhrává Katapult, Olympic, Neckář, Kubišová, Jirka Kornů, Wabi Daněk apod.Kdyby to bylo "jakože" odehrávající se v sedmdesátkách-osmdesátkách tak ok, ale tohle nacpat do současného krimi/thrilleru :), jsem si říkal...to už si asi ČT dělá z diváků fakt prdel.Ale jinak dobrý. 75%

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Skvělý seriál ! Kdyby to šlo,dám šest hvězdiček. Vtipné,chytré,napínavé,zábavné! Skvělé hlavní postavy. Jen doporučuji v originále, protože s českým dabingem kvalita zážitku notně klesá!

plakát

Nezvěstní (2014) (seriál) 

S01 - 85% , S02 - 95%

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Jeden z absolutně nejlepších českých seriálů! Spousta vtipných situací,Sovák s Kemrem excelují,ale v podstatě všichni herci jsou skvělí.Škoda jen,že něco takového už se asi nikdy nepodaří natočit.V době,kdy seriál vznikal měli scénáristé svázané ruce různými propagandami či cenzurami a přesto dokázali vymyslet vtipné filmy a seriály,což se v dnešní "demokracii" jaksi nedaří a kvalita současné produkce notně zaostává.

plakát

Nonstop trable s mým dvojníkem (1984) 

Německý komik Dieter Hallervorden v dvojroli o panovačném,arogantním a sebestředném řediteli podniku panu Immerovi a lehkovážném a požitkářském,z počátku i bojácném majiteli hospody panu Koobovi, jež spojí dohromady náhoda.Hans Immer si pod pohrůžkou vydírání a únosu dočasně vymění zaměstnání s hospodským Bruno Koobem,tím pádem nastává mnoho komických situací,kdy nový šéf podniku povolí uzdu do té doby velmi hlídaným a jako roboti pracujícím zaměstnancům.Ač obdrží jasný návod,jak se v novém zaměstnání chovat,včetně šéfových oblíbených frází "to je moje věc", "do toho je mi prdlajs" , "no vida" či "napište mi to,bude se tím zabývat později",chopí se kormidla podniku vlastním osobitým stylem a původnímu šéfovi tak pěkně zavaří.K originálním situacím patří například moment,kdy vyděrači vynořivší se na zadním sedadle vozu pana Immera s rozkazem "ruce vzhůru" zastrčí zbraň do jedné z jeho nosních dírek a našeho hrdinu po té provází neustálý vtipný tik nosu. Jednodušší Bruno Koob,ač zpočátku zakřiknutý,nakonec projeví svůj fištrón a na výměně slušně vydělá. Velká škoda je,že v současnosti je těžko sehnatelná verze s původním dabingem Miroslava Moravce,jenž level filmu pozvihl o minimálně jeden stupýnek výš. Zajímavostí může být,že filmem se inspirovala česká death´n´rollová kapela IMMER,která jméno hlavního hrdiny použila do svého názvu.

plakát

NON-STOP (2014) 

Po thrilleru Neznámý (2011) se opět opakuje spolupráce španělského režiséra Jaume Collet-Serry a iro-američana Liama Neesona,v současnosti jednoho z nejlepších představitelů tohoto žánru. Tentokrát se děj odehrává na palubě dopravního letadla,kdy Liam Neeson,coby bezpečnostní agent,řeší požadavky vyděračů pod pohrůžkou bombového atentátu. Ač se téměř celá akce odehrává na malém prostoru,film po celou dobu neztrácí spád,napětí a jak již jsme v posledních letech u Neesonových snímků zvyklí také strhující tempo a výborný herecký výkon,jemuž neméně zdatně sekunduje Julianna Moore. Závěr možná mohl být vytvořen trochu zajímavěji,ale i tak je hodinka a půl strávená s NON-STOP velmi dynamickou a napínavou zábavou.

plakát

Senna (2010) 

Skvělý a strhující sportovní dokument o jednom z nejtalentovanějších pilotů historie a pro mnohé nejlepším jezdci F1 všech dob,jenž se ve své kariéře velmi zasazoval o bezpečnost na závodních okruzích,aby se nakonec v roce 1994 stal sám jednou z jejich obětí na trati v Imole.Velmi pěkně je zde zmapován vzestup motokárového šampiona až k jeho třem titulům mistra světa v F1.Ve filmu se nám k nahlédnutí otevírají vrátka k intrikám a nesvárům,jenž panují v zákulisí královské disciplíny motoristického sportu. Skalní fanoušci této brazilské a posléze celosvětové ikony možná i vytlačí slzu z dojemného závěru.Je smutné,že právě tento vynikající jezdec je od roku 1994 poslední obětí závodů F1.

plakát

Rocker (2001) 

Mark Wahlberk se vrací na pódium,tentokrát ovšem ne jako zpěvák své bývalé chlapecké kapely New Kids On The Block,ale jako dlouhovlasý rocker.Film je inspirován příběhem Tima "Rippera" Owense,zpěváka jenž v druhé polovině devadesátých let dočasně nahradil u Judas Priest "Metal God" Roba Halforda. Chris "Izzy" Cole (M.Wahlberg) si splní sen a co by člen revivalové kapely se po nečekaném telefonátu manažera Steel Dragon připojí ke svým vzorům a idolům."Izzyho" po prvotní euforii nakonec semele pýcha a pád,také poznání,že není všechno zlato,co se třpytí,či posléze ztracená láska (Jennifer Aniston). Není jistě bez zajímavosti,že ve vedlejších rolích (což zde není v obsahu uvedeno) jako muzikanti Steel Dragon vystupují skutečné rockové hvězdy Zakk Wylde (Ozzy Osbourne,Black Label Society),Jeff Pilson (Dokken,Dio),Jason Bonham (syn "zeppelina" Johna Bonhama) nebo Blas Elias (Slaughter).Originální vokál Marku Wahlbergovi propůjčil další hvězdný zpěvák Mike Matijevic z kapely Steelheart,která na začátku 90.let pod producentskými křídly frontmana Iron Maiden Bruce Dickinsona vystřelila jako raketa na hardrockové nebe . Ve filmu nejde ani tak o velké herecké výkony,jako o dobrou zábavu a skvělou muziku (doporučil bych také výborný soundtrack). Lahůdka pro všechny ROCKERY!!!

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

Film patřící do zlatého fondu české kinematografie,jenž byl mimo jiná ocenění také nominován na Oscara, vznikl vlastně náhodou.když filmové studio Barrandov omylem vyplatilo scenáristům Janu Svěrákovi a Ladislavu Smoljakovi 2x honorář za film Na samotě u lesa.Vyžádali si vytvořit krátký fiktivní scénář z vesnického prostředí,jenž pak založí do prázdné složky v archívu.Shodou okolností v té době hrál v divadle Járy Cimrmana Jiří Menzel,jemuž tento příběh Jan Svěrák převyprávěl a oscarového režiséra (Ostře sledované vlaky) natolik zaujal,že se podle něj rozhodl natočit celovečerní film.Ustřední dvojicí, řidičem Pávkem (Marián Labuda) a mentálně zaostalým závozníkem Otíkem (János Bán) se Jan Svěrák inspiroval skutečnými postavami ve vesnici,kam jezdí na chalupu. Původní název filmu zněl "Plachťák",podle odstávajících uší závozníka Otíka. Do hlavní role se nejprve počítalo s Petrem Nárožným nebo Františkem Peterkou,ale Jiří Menzel si přes veškerou nevoli scénáristů nakonec prosadil právě Mariána Labudu,jenž se své role chopil nezapomenutelně a mistrovsky,stejně jako v téměř němé roli Otíka Rákosníka vynikající maďarský herec János Bán,v té době u nás téměř neznámý. Těmto dvoum postavám také originálním způsobem sekunduje svérázný doktor Skružný,v podání Rudolfa Hrušínského st. Také ostatní postavy,mimo jiné řidič Turek (Petr Čepek) či rostlinář Kunc (Oldřich Vlach) dotváří nádherný rejstřík svérázných postav. Spousta hlášek z filmu za léta od svého vzniku zlidověla.Film si oblíbili diváci v mnoha zemích,a není bez zajímavosti ,že třeba i v Japonsku. Zdeněk Svěrák s humorem sobě vlastním spolu s Jiřím Menzlem vytvořili dílo,jenž v té době balancovalo na hraně ostří cenzury,neboť se "pánům" nelíbilo např. zesměšňování mentálně postiženého člověka.Ukázkou jistého vzdoru proti režimu může být závěrečné poskakování Pávka s Rákosníkem pod rudou hvězdou v bráně do JZD Mír Střečovice.