Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Můj nejvíc nejoblíbenější film. Je k tomuto ještě třeba něco dodávat?

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Už jsem ani nedoufala, že Shreka, můj animák číslo jedna přednavláskovské doby, něco může trumfnout. Ale pro princezničky já mám zkrátka slabost a když k tomu přidáte ještě velkou dávku humoru a pár vážně vydařených songů, tak je to prostě bomba! Jenom by Locika (ano, správně čtete, anglické jméno Rapunzel se mi extrémně nelíbí) mohla být trošičku méně bárbínovská, ale tak co, člověk nemůže mít všechno.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Já vím, já vím, jsem malá naivní hloupá blbá holka, která prostě nějak nevidí krásu těch starých verzí, ale když mám Miu a Fassbendera mezi oblíbenými herci? Viděla jsem to asi desetkrát a pokaždé to mělo něco do sebe, protože dle mého mínění je to výborný film podle dokonalé knížky. Jenom ten ošklivý pan Rochestr a nehezká Jana se jim moc nepovedli, ale to ať filmu vyčítají jeho odpůrci, ne já.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Nemám moc ráda Francii, takže mě Amélie původně spíš odrazovala než naopak, ale jednoho dne jsem si prostě poručila a už jsem nikdy nelitovala. Amélie přímo srší dobrem, optimismem a taková sluníčková nálada se nese celým filmem. A když ještě k té úžasné atmosféře přidáte sympatickou hrdinku, pár opravdu povedených vtipů, moudrého pána a s ním poučení a nakonec samozřejmě sladký happyend, vznikne jeden z nejlepších romanťáků vůbec.

Deset dní, které otřásly světem

Deset dní, které otřásly světem (1928)

Když jsme si ve slohu losovali témata na výklad, připadla na mě právě bolševická revoluce a vzhledem k tomu, že jsem o ní zhola nic nevěděla, naše češtinářka mi doporučila tento film jako velmi kvalitní materiál k nastudování informací. Od té doby jsem se o toto téma začala docela zajímat a když jsem se na tento film asi po čtyřech letech podívala znovu, musela jsem doslova žasnout nad krásou a hrozivostí tohoto vynikajícího snímku.

První pozice

První pozice (2011)

Baletní film, který je v mnohém ještě dramatičtější než Černá labuť, i když je to "jenom" dokument. Prostě film o obrovském odhodlání mladých lidí, kteří jsou pro balet ochotní obětovat téměř cokoli a očividně si to ještě vyloženě užívají. Jiným to možná tak nepřijde, ale balet je prostě můj největší zájem a už jenom pohled na ty krásné kostýmy, na tu techniku, to je vyloženě pohlazení po duši. A taky jsem celou dobu strašně fandila Miko a JJovi, protože oba dva byli prostě úžasní!