Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Takovou atmosféru jako v první půl hodině jsem dlouho nezažil, masakr a krásně vykreslenej Juaréz. V další části to trošku ubralo na obrátkách a mega uplakaná hrdinka, která měla asi nastavovat nějaký morální zrcadlo, tak lezla spíš krkem.

plakát

Divoké historky (2014) 

Výbornej koncept. Udrží po celou dobu divákovu pozornost a jedna historka lepší než druhá. :) Minimálně v auto scénce se najde každej z nás. :)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Paráda, hambáče do ruky, zapít Colou a děkovat Americe za kulturní přínos světu! :)

plakát

Pot a krev (2013) 

Supr jízda. Krásnej odraz americký kultury a tamního smýšlení... hudba boží!

plakát

Rivalové (2013) 

Takhle žánrově krystalicky čistá věc tady dlouho nebyla! Záběry a jejich "retro" image, bez zbytečného třesení jsou nádhera a navíc nechají oko vklidu vychutnat ty krásný stroje a supr herecké výkony. Kolega occeii dobře poznamenal, že film je natočenej s absencí snad všech stupidních klišé dnešní doby, alá "iam pregnant", atd. Navíc se celkem přesně drží reality a snímek má drive, což připisuju na vrub supr režii. Doporučuji snímek vidět v projekci 4DX, nezapomenutelný zážitek.

plakát

Diana (2013) 

Film neukázal co mohl a měl , autoři si vybrali úsek života, kterej okleštili, přeformulovali a zpracovali do neuvěřitelně nudný a o ničem nevypovídající podoby! Vůbec nebyl zřetelnej motiv některých činů. Otřesná hudba, otřesná plouživá kamera s ještě nudnějším střihem. Pozitivni věcí nakonec je fakt, že Dianinu tragickou auto smrt nezprznili, protože se jí vyhnuli. Toho jsem po skončení filmu sice litoval, ale teď to vzhledem ke kvalite snimku vidim fakt jako dobrej napad. Takhle posrat snimek o zene, ktera mela zivot na tisic knih...

plakát

Gravitace (2013) 

Film o dvou hráčích, člověk nemá moc šancí poodhalit minulost postav, nicméně si člověk obrázek udělá. Kontrast postav je extrémní, Sandra je snaživka a nějak mi celý film nesedla. S postavou Clooneyho jsem se ale ztotožnil, starej vylítanej fešák, co má nadhled a dobrý prupovídky. Nádherný audio/vizuální zážitek, z vesmíru je cítit zlověstné ticho. Podobnou atmosféru ve mě vyvolal EuropaReport. Nicméně, ve filmu je spousta náhod a nelogičností, koncept, o krůček se posunu, pak mě něco zase posere je fajn, ale né dvanáctkrát za film. Kvůli Sandře jedna hvězda dolu, kvůli jmenovanému zbytku pak další. Not bad, but...

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Má druhá projekce změnila pohled na film! Užil jsem si to až do konce, vychutnal si Nolanovi nápovědy a nastrkovačky. Je samozřejmé, že po grandiózní "dvojce", to má "zakončovací" díl velmi těžký, ale je stejná špica. Je třeba si uvědomit, že tenhle film dýchá jinou atmosférou, tempem vzhledem k okolnostem, co se okolo Batmana dějí a s jakým záporákem bojuje. Zimmerova hudba při scéně ve vězení bere dech, paradoxně tuhle část bych označil jako nejslabší, protože celý film je o Batmanovskym pádu a "znovuzrození" a to mi moc důrazné nepřišlo, celkem se odehrálo i ve velké rychlosti. Jinak klasika Nolan, je to profesionál. Je vidět, že Bale s Nolanem jsou dvojka ostřílená a na place jim to jde. Hardyho bych nepoznal. Hlas Banea je luxusní jak v anglické, tak v české verzi. Dejte tomu druhou šanci a přidáte hvězdu!

plakát

One Direction 3D: This Is Us (2013) odpad!

Pro třináctky na ***** hvězd, pro dorostlýho člověka, co vnímá realitu a základní hodnoty je to totální odpad.

plakát

Elysium (2013) 

Tak dobře nakročeno film měl. Matt Damon tak trochu průměr, já ho prostě vidím v saku a u soudu s hezkou právničkou, než-li jako vyholenýho bijce. Kameraman má třesavku a střihač byl na tripu, už dlouho mě v kině nerozbolela hlava z nemožnosti sledovat dění. Autoři trochu líp vykreslili príběh a mytologii než-li u nevědomí, ale stejně tomu chyběl nějakej drive, prostě to tak plynulo do předem jasnýho konce. A TEĎKA! BOJ PROTI KÝČI! Role žen v těhlech filmech mě už taky rozčiluje! Proč? Proč všude cpát kýčovitou láskoidní záplatku a kdo chce hezkou babu nahou, tak si pustí porno. To samé neustálej záběr na vteřiny do výbuchu bomby, stahování dat nebo čehokoliv, tohle už nenapíná ani sedmiletý dítě. Asi je publikum stupidnější a stupidnější, jinak si nedovedu představit, proč nám všichni autoři dneska neustále všechno vysvětlujou, aby to jako divák opravdu pochopil. Jodie Foster umře a ozve se, obyvatel Elysia zemřel! Z čeho se to ozvalo? Nikde žádný droid, systém, rozhlas, nic! Je to prostě vsunutá hláška pro blbečky, aby pochopili! A tohle je téměř všude a při všem. TEĎ NESROVNALOSTI FILMU: Elysium nemá žádné protiletadlové zbraně a tak ho chrání agenti ze země, skoro každý den se na elysium dostávají piráti a páchají na Elysiu škody, zhruba ve 3/4 filmu Elysium rozhodne uzavřít vzdušené nebe pro pozemštany a jeho armádní lodě s žoldáky létat mohou, tak proč to neudělaj dřív? Droni, další kapitola, celá polovina je o nich, obrovská továrna, obrovská výbava na Elysiu, soukromé ochranky... aha takže ke konci rozmašírujou Elysium tři borci a po dronech ani památky? Dokonce majitel fabriky na zemi má dvoučlenou, zlatou, vip ochranku a prezdient Elysia chodí v doprovodu dvou chudáků ve SWAT maskách. Hrozně takový nevěrohodný, furt se člověk ptá proč to tak bylo, nevim, nedává ten film smysl. Supervizor speciálních efektů ale dostane jedničku. Autor hudby pak ale jedničku pěstí na čelo, takhle vybrat Zimmera, to se nedělá!