Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (21)

plakát

Dobrý doktor (2017) (seriál) 

Jo. Tohle mě baví. Představitel hlavní role má můj obdiv za herecký výkon, myslím, že tu postavu vystihl dokonale. Těším se na pokračování.

plakát

Wilsonova 10 (2021) (pořad) 

Už několik let se každý týden těším na novou Wilsonovku. Jsem tichý podporovatel, nikdy se nezapojuji do chatů, tak se vyjádřím aspoň tady. Wilsonovku lze doporučit jako účinný protijed při náhlém shlédnutí pořadu naší veřejnobezprávní televize typu OVM, 168 hodin, nebo zpravodajství. Funguje to. Dodnes si pamatuji ten traumatizující díl OVM po volbách, kdy to vypadalo, že moderátor OVM přeskočí stůl a samou láskou a štěstím olíže premiérovi přímo ve studiu obličej. Wilsonova 10 mě z toho a jiných dalších dostala, už nekoktám, ze spaní nekřičím. Díky panu Holcovi a Xaverovi (jména záměrně uvádím dle abecedy :-) ) si pak člověk nepřipadá se svým viděním světa a politiky tak úplně sám. Sranda se má dělat ze všeho a ze všech, nehledě na to, komu v politice zrovna fandím. To mi tady dlouho chybělo a pánům díky za skvělou práci. Budu je podporovat dál.

plakát

Yellowstone (2018) (seriál) 

Všechny díly až do 5.série shlédnuté téměř v jednom kuse během pár dní.  Ačkoli mě nikdy nic jen okolo jdoucí westernu nebralo, tohle je dobře natočené a baví mě to. Uvidíme, co další díly, které ještě nebyly uveřejněny, zejména linie Jamie a jeho povedená sestra. Monica mi jde hrozně na nervy, ale chápu, že někdo tam prudit musí. Zajímalo by mě, jestli je někdo, koho nesejří. Připadá mi naprosto nesnesitelná a když je na obrazovce, lehce trpím.

plakát

Raya a drak (2021) 

Viděno s dětmi v kině, takže to mám i s autentickou reakcí cílovky. :-) Jedná se o film s velmi hezkým příběhem, o mezilidské důvěře, zklamání. Je to moc hezky natočené, postavy a hlavně draci jsou fakt krásní, prostě film, co nezklame. Děti to chtějí vidět pořád i doma, takže hodnotím kladně.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Jo, tohle je ono! Surový akčňák bez zbytečné vaty okolo. Příběh se rozvíjí postupně a i když je po prvních minutách jasné, že Jason jakožto žadatel o práci ve firmě převážející prachy tam není jen tak, zápletka stejně překvapí. Filmy Guye se mi buď nelíbí vůbec (což je menšina), nebo je děsně žeru a to je zrovna tenhle případ. Pro Jasona mám navíc zvláštní slabost. :-) Sice se tu, nepletu-li se, snad ani jednou neusměje (je fakt hodně rozhněvaný a taky má proč), ale filmu to nijak neubírá. Doporučuju všem fandům akčních filmů bez vyfikundací okolo.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Knížka samotná se mi moc líbila a těšila jsem se i na stále posouvanou premiéru filmu. Ačkoli jsem se filmu nemohla dočkat, hloubal ve mně červíček pochybností, neboť těžko dohlédnout do minulosti, kdy se mi fakt líbila nějaká česká komedie a kdy mi za režiséra nebylo spíše trapno (naposledy třeba za Bouráka...). Upoutávky vypadají často pěkně a lákavě, ale když se pak dostavíte do kina, zjistíte, že to, co za něco stálo, bylo jen v té upoutávce a pak celý film stojí za prd. To ale není rozhodně případ Prvoka. Tento těžký žánr komedie se Patrikovi Hartlovi povedl na výbornou a posunul laťku české komedie hezky vysoko. Ale zpět k Prvokovi. Film byl skvělý od začátku do konce (možná ten konec bych si představovala maličko jinak, pokud mám fakt najít nějakou mouchu). Herci skvělí, moc oceňuji i výběr známých tváří do "štěků", fakt jsem se maximálně soustředila, aby mi neutekla nějaká filmová star, byť jen prohodila dvě slova. Je super, že do toho šli a dali tomu filmu super náboj.  Samotná hvězdná čtyřka herců měla mezi sebou skvělou chemii, Hoffmana mám hrozně ráda, miluju ty jeho ironický pózy :-) Čermák sehrál roli Tečky na jedničku s hvězdičkou, jeho party s matkou a vůbec komické situace kolem jeho osoby vyvolávaly takové salvy smíchu, že to muselo být slyšet až venku před kinem a i já jsem po dlouhé době zaznamenala fakt velký otřes bránice. Šampon mi byl lidsky trochu vzdálenější, ale David Švehlík se toho zhostil skvěle. No a Pechlát se svojí pi@čí farmou? Myslím, že v něm spousta lidí vidělo někoho ze svého blízkého okolí.  :-) Podtrženo sečteno, film měl spád, bavil od začátku do konce, lidi v kině se řechtali tak, jak jsem to už dlouho neslyšela. Je mi teď trošku smutno, protože kdo-ví, kdy se zase něco takového objeví. Každopádně se těším, až si film pustím znovu, tentokrát doma. Za mě palec nahoru a poplácání Patrikovi a všem tvůrcům na rameno.

plakát

Nesmrtelný (2019) 

Nuda, nuda, nuda. pro mě utrpení od začátku do konce. Ty zdlouhavé flashbacky malého spratka tu nudu ještě prodlužovaly. Dokoukáno jen proto, aby člověk věděl, k to dopadne, když už se protrpěl do půlky filmu. I když ten konec taky za moc nestál. Asi nejsem cílovka...

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Bylo to napínavé od začátku do konce, člověk nevěděl na čí stranu se přidat. :-) Super film.

plakát

Staříci (2019) 

Prvních deset minut a posledních pět minut se dají pochválit v tom ohledu, že se aspoň "něco" děje. Zbytek je utrpení, čekání na Godota. Zdlouhavé scény sledující starého pána nevedoucí k ničemu, bez pointy. Drtivou většinu filmu se čeká, že NĚCO přijde. Ten konec za to ani nestojí. Jednu hvězdu dávám za naturalisticky a Schmitzerem výborně zahrané utrpení starého člověka a jeho zoufalost. Za mě fakt příšernost, kterou jsme ani nevím proč, dokoukali do konce.

plakát

Božská Florence (2016) 

Děs, běs, hrůza. Jak mám Streep ráda, tak tady tedy ne. Bylo to nudné, předvídatelné, utahané, dlouhé. A falešné :-) Jedinej světlej moment byl ten klavírista, ten byl celkem dobrej. Jinak velký zklamání.