Reklama

Reklama

Nesmrtelný

  • Itálie L'immortale (více)
Trailer 2

Snímek Nesmrtelný vychází z italského kriminálního seriálu Gomora. Poté, co je Ciro střelen svým jediným skutečným přítelem Gennym do hrudi, noří se do temných vod Neapolského zálivu. Čím hlouběji klesá, tím více vzpomínek vyplouvá napovrch… Chladné objetí vody prorážejí tlumené zvuky - jsou to výkřiky paniky. Je rok 1980. Následkem ničivého zemětřesení se budovy řítí k zemi. Zpoza suti se přesto ozývá pláč zrovna narozeného dítěte. Není to nikdo jiný než Ciro di Marzio. Od tohoto dne je považován za “Nesmrtelného.“ O mnoho let později Ciro přežije i tento osudný výstřel. To, co o něm říkají, je zjevně pravda - nikdo a nic nemůže zabít nesmrtelného. Od chvíle, kdy se stal sirotkem, až po svůj současný exil na Baltu, od svých prvních drobných krádeží, až po otevřenou válku s gangy - Ciro odvážně čelí všemu, co mu přichází do cesty - ve světě, kde je nesmrtelnost jen další formou prokletí. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (68)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo celou dobu za 4, ale ten konec, ten mě rozebral, já prostě mám slabost pro chlapský přátělství až za hrob a dál. Je to možná patetický, ale kdo vyrůstal na Žižkově tak může tomu rozumět víc. Ciro byl nejvýraznější postava seriálu Gomora a tak se nedivím, že dostal vlastní film a je super, drsnost zůstala, ale přibyla pořádná porce zásad, který vedou Cira k rozhodnutím a povaze jakou má, což ti velmi dobře objasňují flashbacky z Cirova dětství. Cesta do hlubin Cirovi duše je pro mě úplný gangstersko - chlapský balzám. Tradičně výtečný hudební doprovod. Není co řešit, jasná pět ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak to je milé prekvapenie už svojím námetom. Ciro žije a ja sa z toho veľmi teším. Snáď vzhľadom na ten prekliaty vírus 5. sériu jedného z top gangsterských seriálov dotočia čím skôr. Inak celkovo je film celovečernou Gomorou, ktorá dosahuje úroveň tých priemerných častí. Tie skoky do minulosti uberajú trocha na priamočiarosti a niekedy sú len vatou na predĺženie stopáže. Charakteristicky dobrá hudba sa nestratila, žiaľ tej akcie som očakával viac. Seriálového prevedenia sa ale neviem dočkať. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný Ital, zase z hrobu leze, kdo seriál neznal, naskočí mu léze.“ Vsuvka mezi 4. a 5. řadu Gomory, s flashbacky do sirotčince, pohříchu bez jeptišek (přitom o nich Ciro vždy básnil). A když seriál neznáte? Pak oceníte OKÉNKO INFORMACÍ: [][] Ciro di Marzio je plešatý sirotek a plaváček, včera králem Neapole, dnes úředně mrtvý. ## Kromě vadného držení těla má vadný i charakter. ## Kam Ciro příjde, sto let tráva neroste. ## Mafiánské dohody padají, příměří bere za své a začíná válčit každý s každým. ## Ciro se střídavě přidává na jednu či druhou stranu, kuje pikle s třetími i čtvrtými a úplně všem slibuje hory doly, „Až zvítězíme.## Na gangsterských schůzích žvaní o svobodě a do mafie zavádí demokracii, pomalu i hlasování. Oblíbená fráze: „Musíme si navzájem věřit,“ což si i rozverně pobrukuje, kdykoli ostatním mydlí schody. Ten se měl narodit v Palermu. Cosa Nostra rozložená, stovky mrtvých, celé klany vyhubené po meči i po přeslici a soudci Falcone a Borsellino bez práce, jen křížkují fotky mafiánů na nástěnce. [][] Závěr výbušný aneb Ciro pyrotechnikem. Nakonec ruského bosse odstřelí před jeho netečnou (!!!) ochrankou, se slovy: „Konečně budete svobodní.“ Tyhle seriálové kydy poznávám. Celej Ciro. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Všechny čtyři série Gomory jsem zkouknul teprve nedávno v rychlým časovým sledu, takže jsem si dal zanedlouho i tuhle “odbočku”. Nejdřím se mi to zmrtvýchvstání Cira moc nelíbilo a přišlo mi zbytečný točit o tom film, ale nakonec hodnotím kladně. Ciro byl v seriálu postava, ke které jsem si asi vytvořil největší vztah i přesto, že byl jako ostatní postavy neskutečnej grázl. Ve filmu je jeho postava úplně stejná - chladná, nevypočitatelná, chytrá. Moc se mi nejdřív nezamlouvalo střídání dvou časových linií, ale všechno spěje k propojení se současností, takže nakonec úplně v pohodě. Lotyšsko jako destinace příběhu má něco do sebe a akční scény stejně jako v Gomoře na jedničku. Navíc fanouškům seriálu dobře známá hudba i tady ve filmu, za mě spokojenost. Kdo neviděl Gomoru, tak tohle nepochopí a neocení. Kdyby se tvůrci rozhodli v páté sérii vrátit Cira na scénu a tohle bylo jako takovej pilot, neřeknu ne, ale spíš by se mi zamlouvalo nechat ho spát, když už se s ním jednou rozloučilo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Postava Ciro di Marzio z mého nejoblíbenějšího gangstarského seriálu Gomora dostal vlastní film, který se stal hned největším italským hitem v tamních kinech v historii tržeb. Ciro nezemřel, ale postřeleného ho vylovili z moře a tajně vyléčili a poslali dělat byznys s koksem do Lotyšska ( celkem elegantní , uvěřitelnější řešení než Boby Ewing z Dallasu ve sprše ). Oproti seriálu se změnila forma, přitlačilo se až moc na psychologii a vyprávělo se ve dvou linkách. Jedna v současnosti o osamělém Cirovi v Lotyšsku, což mi připadalo jako inspirace tvůrců nejlepším dílem třetí série, když byl Ciro v Bulharsku a druhá linka je retro životní příběh dětského zlodějíčka malého Cira. Výsledkem je fajn film, kde znějí ty podmanivé tóny a na konci se na dvě sekundy objeví i Genny, ale ta dějová linka je tak jednoduchoučká, že by ji v seriálu odvyprávěli za dvacet minut. Kdybych neznal seriál dám tři hvězdy, ale jsem rád, že jsem se zase viděl s mým oblíbeným grázlem. Takže když už Nesmrtelný přežil svou smrt, mohl by se objevit v páté sérii Gomory. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa na autentických miestach v Lotyšsku, predovšetkým v metropole Riga a v talianskom meste Neapol. (MikaelSVK)
  • L'immortale vydělal v den premiéry více než 602 000 eur, čímž se stal nejvýdělečnějším italským filmem za období 2014–2019 a celkově třetím nejvýdělečnějším ne-komediálním italským filmem. V den premiéry film v kinech navštívilo více než 87 000 diváků. (PozorGranat)

Reklama

Reklama