Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (9)

plakát

Taxikář (1976) 

Zklamání, viz komentář POMO.

plakát

Vyšší moc (2014) 

Overrated…marny pokus o umeni a kolosalni ztrata casu.

plakát

Stáří není pro sraby (2022) odpad!

Prvoplánově vykradený The Bucket List, Magnusek jak vyšitý, opět se mi zvedal žaludek…

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Jasně, 5 hvězd za vynikající produkci, skvěle zužitkovaný námět, bezchybné herecké výkony v čele se Stellanem, ale místy bych té dramatičnosti trochu ubral.

plakát

Soudce (2014) 

Podle mého názoru jednoznačně nedoceněný film se silným příběhem, skvělými hereckými výkony i hudebním podkresem (jako ochutnávku doporučuji skladbu od Bon Iver - Holocene). Excelentní drama, kde oba Robertové (Downey Jr. a Duvall) dokonale demonstrují, jak složitý a přitom jednoduchý může být vztah otce a syna. Oba také jasně potvrzují, proč patří mezi elitu svého oboru. 5/5!

plakát

Crash (2004) 

Wow! Tak promyšlený set dokonale napsaných paralelních a současně propojených příběhů těžké a bohužel zřejmě navždy aktuální tématiky rasové nesnášenlivosti těžko hledá konkurenci. Dokonalé herecké výkony Matta Dillona, Dona Cheadla, Terrence Howarda, Sandry Bullock, mladého Ryana Phillipa nebo třeba hip hopové figury Ludacrise. Dějovou dokonalost podtrhuje excelentní soundtrack, tady zkrátka není o čem - tohle je potřeba vidět! 5/5.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Kultovní záležitost a žánrová delikatesa, naprosto promyšlená “časoprostorová” konzistence nejen v rámci jednotlivých dílů, ale napříč celou trilogií. Michael J. Fox a stejně tak Christopher Lloyd ve svých životních rolích, tyhle filmy musí udělat radost každému filmovému fanouškovi! Jednoznačně 5/5.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Emoce, zápletky, originalita - to vše a mnohem víc s naprosto nepřekonatelným finále. Občas mám tendenci kritizovat způsob, jakým filmy končí, ale tenhle konec byl jedním slovem geniální. Vězeňské prostředí vylíčeno excelentně, postavy věrohodné, až je jich člověku opravdu líto. Jeden z mála filmů, které by měl vidět opravdu každý. Podle mého názoru bez nadsázky "benchmark" pro posuzování filmové kvality. Jasných 5/5 hvězd!

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Po relativním nadšení z jedničky, díky famóznímu traileru ke dvojce a oddalování premiéry v důsledku pandemické situace, jsem doslova protrpěl 2,5 hodinovou nálož “ničeho”. Nemá to děj a když už to děj má, tak je absurdní. Nemá to herecké výkony a...ne, herecké výkony to fakt nemá vůbec. Vrcholem všeho byla soundtracková stopa 1:1 vykradená z traileru k žánrové bombě “X-Men: Days of Future Past”. Tohle se fakt nepovedlo, Gal Gadot ani Chris Pine by už hrát neměli, protože jim to evidentně moc nejde (v páru už vůbec ne). 2/5 hvězd dávám ze soucitu k postavě WW a společnosti co vyprodukovala trailer, resp. velmi povedenou návnadu.