Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (73)

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Paradoxně titulní píseň byla na druhé sérii to nejlepší. Vince byl výtečný a Colin překvapil, ale to je tak vše. Santos je určitě zajímavé, ale pro mě osobně zážitek z True detective dělají právě vidláci a jim typický US venkov. Seriálů z LA bylo fakt už mnoho. Stejně tak vnitřní zájmy a pohnůtky hlavníh postav nebyly nic převratného a působily tak nějak uměle. Vůbec jednotlivé příběhy postav jsou zde poměrně kostrbaté a sžití s nimi je o to težší. Druhá série pro fanoušky nejspíše povinností avšak kdo vynechá o nic nepřijde. Zde název seriálu spíše uškodil. Jednička nastavila hranici až moc vysoko. V dnešní době seriálové už nestačí být pouze dobrý.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

(Obsahuje spoiler) Bohužel pro Covenant, laťka Vetřelce a Vetřelců byla vysoko a to až nostronomicky vysoko. Rozuměj nejde o špatný film. Zrození xenomorpha do ságy určitě patří a je lepší než nastavovaná kašelina prvních dvou dílů, ale přesto se nemohu ubránit určitému zklamání. Samotnému zrodu není v podstatě co vytknout. Android ve Fassbenderovo podání je výtečnej stejně jako jeho "božské obvody", tedy až na homodroidí scénu, ale ta je už pouze detailem stvoření jeho mistrovského díla. Problém podle mého názoru je v rozkročenosti mezi Alienem a Prometheem. Autor, jakoby chtěl od každého něco, a přitom ve výsledku nemá nic. Nemá mystičnost Prometheuse a nemá ani tísnivě hutnou atmosféru Vetřelce. Samotný xenomorph působí jen tak mimochodem a scény s ním mi připadají málo výživné. Pochválit je však třeba spoustu detailů a originalitu zrodu a vlastně vůbec existenci celého pre-sequelu. Určitě bude potřeba opětovného shlédnutí a je pak možné, že ze své kritiky něco slevím. Zatím jde jen pouze o dobrý film.

plakát

Sedm statečných (2016) 

Plné hodnocení, nemohu jinak. Ať už z důvodu nostalgie nebo z přesycení z kilometrů zeleného plátna. Stačila klasická zápletka, žádné složitosti ani filosofování. Dobro proti zlu. Colty proti Winchestrovkám. I když se jedná o remake staré klasiky, tak to vůbec neubírá na síle zážitku a jedna zapadlá osada může působit daleko velkolepěji než kdejaké universum. Dlouho jsem čekal na kvalitní zážitek z filmu, aby nakonec přišel tenhle western se svojí manifik sedmou, podpořen výbornou hudbou, spoustou silných momentů a hlavně pěkně přehledně sestříhanou akcí. Western, který nejspíše nebude patřit mezi elitu žánru, ale ostudu mu rozhodně neudělá.

plakát

Život (2017) 

Život má velký potenciál. Velké náznaky kvality, ale také spoustu slabších míst. Kde jsem si musel říct: Výborný nápad, ale nedotažený. Škoda, protože kvalitní sci-fi horor v posledních letech chybí. Bohužel takových míst má mnoho a poměr mezi budováním atmosféry a akcí mi přijde nešťastný. Naproti tomu vizuální stránka filmu je výborná. Krev v nulové gravitaci a spoustu jiných detailů je pěknou prací. Nikdo zbytečně nežvaní a situace hraje hlavní roli. Pro mě osobně betaverze vetřelce, který letos přijde. Život není špatný, jen často něco nakousne a už …

plakát

Senna (2010) 

Nejlepší z nejlepších. Naprosto vyjímečný pilot F1 a jeho fascinující životní příběh. Příběh z dob, kdy formule byla na svém vrcholu. Závody byly syrové a napínavé, soutěžilo se na hraně života a smrti. Víc než taktika, rozhodovalo jezdcovo umění. Piloti své vozy museli opravdu řídit. Né, jako dnes, kdy jsou pouhými kontrolóry všemožných systémů a technických serepetiček. Příběh obrovské rivality s Prostem, která to vše ještě více umocňovala a přidávala tomu další hodnotu. Příběh obrovského talentu, odhodlání vítězit a stát se šampiónem, ale také příběh skromného a zdravě uvažujícího člověka, který dokázal rozdávat radost obyčejným lidem, nemluvě o jeho charitativní činosti. Příběh, který má velmi smutný konec, ale přesto z něho ční tolik pozitivní energie, tolik krásných momentů a tolik příkladů pro celou společnost. Nejen pro sport. Senna, NESMRTELNÝ příběh.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Obě série brilantní. Každá má něco do sebe. Lesterovo partie s nejlepším Billy Bobem v první a nebo Gerhartovic famílie ve druhé. Ani jedna nezklame. Dílů tak akorát, žádné zaplácnutí. Přesně podle mého gusta. Spousta zajímavých, výborně vykreslených postav. Kamera, střih, hudba, všechno si tady pěkně sedlo. Navrch klasické Fargácké prostředí. Žádná jednohubka. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů posledních let. Stojí za shlédnutí!

plakát

Apokalypsa: 1. světová válka (2014) (seriál) 

Poměrně obsáhlá dokumentární série, která srozumitelně převypráví 1. světovou válku. Její autoři si dali práci a drtivou většinu dobových záběru zpětně obarvili a ozvučili a tím ještě víc umocnili krutost téhle války. Války, o níž většina lidí zná pouze menší počet faktů, stejně jako já. Dozvíme se spoustu zákulisních informací a proniknem do politických šachů tehdejších zúčastněných zemí. Co, kdy, kde a proč. Samozřejmě nebude chybět popis dobové techniky a všemožných "vynálezů", které měly urychlit vítězství v hrůzostrašné zákopové válce. Nasazení bojových plynů, smrtící epidemie a krátký život vojáků na frontě. Tohle vše v 21. století bude působit naprosto otřesně a neuvěřitelně, ale když jde o zabíjení, lidská genialita nezná hranic.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Musim uznat, že Rowling má schopnost a možná i dar vytvářet zajimavé, neokoukané a celkem fungující fantasy světy. Dokáže oslovit všechny věkové kategorie, ale hlavně ty mladší. Což považuju za uctihodné, obzvlášť v dnešní době. Film jako takový (knihu jsem nečetl) si občas pomůže akčnějším efektem a dramatickým momentem. Vše je, ale rozumně dávkováno. Po klidnějších místech vždy přijde nějaká ta lapálie s potvorami, kterých je plný kufr a nudit rozhodně nebudou. To vše samozřejmě dospěje k velkému finále. K finále epických rozměrů, epických emocí a epických rozhodnutí, ale proč ne!? Sympatičtí herci, originální zvířata a kouzelné hůlky namíchali solidní lektvar.

plakát

Krotitelé duchů (2016) 

Uff, je to za mnou. No, to jsi se vytáhl Hollywoode. Opravdu "díky" za zmrvení jedné klasiky. Třetímu pokračování chybělo všechno to, co z předchozích a hlavně z prvního dílu dělalo skvělou podívanou. Chyběla atmosféra, chyběl humor, chyběla lehkost, chyběli zajímavé postavy a takhle bych mohl klidně pokračovat ještě dál. Tohle se vůbec nemělo stát. To si původní krotitelé rozhodně nezaslouží. Bez tohohle pokračování bych se já i oni klidně obešli. Jedna odřená hvězda z nostalgie. Nikdy víc!

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Manželé vymítači jsou zpět v druhém pokračování démonských taškařic. Jak už to tak u dvojek bývá, všeho bude víc. Všechno bude větší a pompéznější. Všeho dvakrát tolik. Dvakrát víc rozsekaných almar, dvakrát tolik účastníků vymítacího mejdanu a dvakrát tolik bubáků. Avšak více je někdy méně a v tomto případě to platí obzvlášť. Osobně bych si raději některé momenty a souvislosti sám domyslel. Trochu víc překvapujících momentů a lekaček by také neuškodilo, jinak v rámci žánru je film jistotou. V mém měřítku bubákování jde o solidní střed.