Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Skvěle natočená filmová pohádka. Pohádkový příběh, kterému nic nechybí. Naprosto skvěle zpracované peklo, podtržené výbornou dokreslující melodií. Propracované postavy. Přesně nadávkovaný vynikající humor. Plejáda výborných herců a exelentních hereckých výkonů, pro mě v čele s Viktorem Preissem (naprosto famózní v roli správce) a Karlem Heřmánkem (jednoznačně nejlepší lucifer).

Kožené slunce

Kožené slunce (2002)

Ten film miluju! Moje velká srdcovka. Nedosahuje sice kvalit Okresního přeboru, ale byl první. Nejdokonalejší na tom je, jak je to "pravdivý". Od mala jsem hrál fotbal na vesnici v nejnižší soutěži a i v dospělosti pak ještě několik let III. třídu ve stejném prostředí a stále se v něm tak nějak pohybuji a přesně to sedí, se vším všudy :-) ať vezmete téměř jakoukoliv postavu či situaci z filmu, tak někde najdete její skutečný obraz :-) Pravda, když budeme chtít a zašťouráme... blablabla.... samozřejmě, že je to nadsazené - je to komedie (realita je/byla taková spíš pár let zpátky a o třídu níž, než je zasazený film). Samozřejmě, že choreografie fotbalových scén je slabší (to je ostatně i v Okresní přeboru), ale tohle (ani Okresní přebor) není úplně sportovní film, je to o lidech a věcech kolem, samotná fotbalová akce je až vedlejší... A myslím si, pokud možno objektivním okem, že si 4* (a 75%) zaslouží (srdcem bych dal klidně i 5*). Příjemná komedie, která opravdu pobaví. Řada výborných herců, kteří se svých rolí zhostili (téměř všichni) na jedničku. A na to, že je to televizní film, je to velice dobře natočené. I když uznávám, že vztah k danému tématu dělá hodně a kdo ho nemá, tak to asi tolik neocení.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Bomba! Přesně můj šálek kávy :-) Základ ze Sbal prachy a vypadni dovedený a vyladěný k dokonalosti. Film našlapaný super hláškami a super (i černým) humorem. Vynikající scénář, skvěle natočený, výborně doplněný bezva hudbou. Výborné herecké obsazení a výkony.