Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor

Recenze (7)

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Snad nejoblíbenější česká pohádka, skvělé herecké obsazení, neuměla bych si jako Popelku představit někoho jiného než Libuši Šafránkovou. Česká klasika, bez které by Vánoce nebyly Vánocemi.

plakát

Princ a Večernice (1978) 

Česká klasika. Odmala je to má oblíbená pohádka.

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Nádherné a kvalitní zpracování knihy od Karla Poláčka. Výborné herecké obsazení, hlavně představitel Petra Bajzy a jeho tatínek.

plakát

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004) 

Nemít přečtené knihy, tak tento film ohodnotím lépe. Film je sám o sobě dobrý, ale ve srovnání s knihou tam hodně událostí chybí, bylo by lepší, kdyby tento snímek měl více dílů a zachytil tak více okamžiků a dobrodružství z osudu sourozenců Baudelairových. Dále všech třináct knih má smutný a ponurý děj a smůla se sourozencům lepí na paty, zatímco film je spíše komediálního žánru. Lemony Snicket má velice jedinečný styl vyprávění, což knihu dělá jedinečnou. Ve filmu mi to jeho vyprávění chybělo. Poslední věc - podle mého názoru se Jim Carrey do role hraběte Olafa nehodí - v knize je vystižen hlavně jeho zlý a zákeřný charakter, Jim Carrey mi více sedí v různých komediích.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Tato komedie je i přes celkem nízké hodnocení moje oblíbená. Sice některé hlášky vůbec nedávají smysl, ale to je právě to, co mě na této komedii přijde tak zábavné a originální.

plakát

Super Size Me (2004) 

Obdivuji odvahu Morgana Spurlocka. Zábavný dokument, který odhaluje pravdu o McDonalds.

plakát

Insidious (2010) 

Konečně horor, který není stejný jako všechny ostatní. Většina hororů probíhá tak, že skupinka mladých lidí jede někam, kde řádí nějaký vrah, všechny je pozabíjí, a celý film je založen jen na krvavých scénách. U filmu Insidious se člověk bude opravdu bát, ne díky násilí, ale díky duchům. Má to dobře propracovaný námět.