Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (638)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +velice originálně pojaté prostředí, přítomnost vypravěče, hudba, Emily Browning -Jim Carrey a jeho postava a jeho proměny, taky jsem tu postrádal víc emocí (smích, napětí)/// Jim byl tentokrát důvod proč film ignorovat. Za kvalitního herce ho považuji, ale někdy jeho role nebo postavy mi nesednou. Jenže tentokrát jsem byl na omylu, alespoň co se filmu týče. Upoutalo mě to, bavilo mě to, nechával jsem se překvapovat tím co si na mě tvůrci nachystali. Líbila se mi sourozenecká trojice, hlavně obě holky a asi nejvíc u mě bodovala ta malá. Překvapilo mě obrazové zpracování, které je velmi originální a míchá staré prvky (architektura, oblečení) s těmi novými (benzinová stanice, auto). Zvláštní, neokoukané, občas dech beroucí. Jsem kouzelně překvapen./// Celkem 75%/// ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Řada nešťastných událostí je z mého pohledu slušný nástřel na čtyři hvězdičky, bohužel Brad Silberling neměl vždy úplně pevnou ruku a jeho fantazijní počin inspirovaný knihami Lemony Snicketa nakonec balancuje přesně na hranici dělící tří a čtyřhvězdičkový zážitek. Pokud by měl název filmu vystihovat jeho scénáristické kvality, dopuročoval bych jej překřít na "Řadu ne vždy šťastně podaných příhod" - v průběhu filmu se mění akorát dějiště a převlek hraběte Olafa, jinak vidíme jen sérii čtyř epizodek s permutovanou dějovou náplní. Režijně se jedná o průměr, výtvarná stylizace odkazuje k Burtonovi, je však výrazně chudší, kýčovitější a velmi okatě digitální. Ještě víc zamrzí absence emocí a nepříliš putavé postavy. Ale nebudu se tvářit, že se mi Řada nešťastných příhod nelíbila, když je opak pravdou. Herci jsou slušní, včetně těch dětských (Emily Browning má moc pěkný kukuč ;-) ) a několik podařených scének ruku v ruce s dobrým vypravěčským over-voicem drží film spolehlivě nad vodou. Pokud si dětské filmy udrží alespoň kvalitu tohoto dílka, případného rodičovství a s ním spojených návštěv dětsých filmových představení se vůbec nebojím. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Namiesto niektorej klasickej sviatkovej rozprávky si odteraz budem púšťať túto pohodovú fantasy odpočinkovú baladu. Čarovná rodinná zábavička s pohodovou dávkou dobrodružného napätia a krásnych farebných škál, či kostýmových doplnkov. Mohli by natočiť pokračovanie. Hlavne kvôli Carreymu, ktorého chcem vidieť len v takýchto a vážnejších úlohách. 90%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Po vlažnom prijatí alebo prefrčaní kinami som veru moc nečakal od tejto spočiatku vypadajúcej podivnosti ale našťastie opak je pravdou. A rad nešťastných príhod sa môže začať a poviem že asi najlepšia a najpútavejšia fantasy čo som videl, špeciálne triky a kulisy sú nadmieru podarené. Hlavnou doménou filmu sa ale stáva herecké obsadenie ako kostra bizarných príbehov, vyznievajúcich ako čierna komédia ale nadmieru vtipná, vďaka obsadeniu a nielen výborného masky strúhajúceho Jima Carrey ako Grófa Olafa ale hlavne kvôli trojici deťom v podaní Emily Browning ako rozumné dievča Violet - Liam Aiken ako nápaditý chlapec Klaus, ktorý má prečítane hromady kníh - Kara a Shelby Hoffman ako mala "opička" teda bábätko hovoriace svojou klasickou múkajúcou rečou - okrem spomínaných hercov sa tu mihnú aj iné známejšie osobnosti ako Jude Law v podobe obrysu Lemony Snicketa, takže ho v skutočnosti nevidíme, Meryl Streep, Billy Connolly ale i Dustin Hoffman. Pre režiséra Brada Silberlinga je to zatiaľ najlepší počin čo mohol stvoriť a pre mňa film ktorý pokiaľ bude možnosť si musím zohnať na dvd nosiči. ║Rozpočet $140miliónovTržby USA $118,634,549Tržby Celosvetovo $209,073,645║ konečne je aspoň raz za čas na filme vidieť prečo bol minutý tak vysoký rozpočet len škoda že tržbamy sa nezaplatil, niekedy ide kvalita na úkor neúprosnej komercii /95%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Neuposlechli jste VAROVÁNÍ? TAK VĚZTE, ŽE...Sourozenci Baudelairovi (květy zla?:) mají smůlu větší než Mexico City s aglomerací.... Matka i otec v pánu, z domu nezbylo nic, do svého zlotřilého chřtánu, vábí je hororový strýc. Karlík byl mléčná čokoláda, tahle je tmavá jako noc, pokusy o vraždu,násilí a zrada, je pozdě volat o pomoc... Jim Carrey v černohumorné kreaci monstra,které si klade za cíl spáchat všechny trestné činy v trestním zákoníku snad s výjimkou pojišťovacího podvodu a porušování autorských práv. Herodes, Jack Rozparovač a Harpagon v jednom gumovém těle. Sirotčí legii ve složení Violet Moudrá, Klaus Vizionář a Sunny Chrupavka neustále visí život na tenoulinkém vlásku, na srázu, na kolejích...a čekají je temné časy, vskutku temné časy...9/10....za dokonalý voicover Juda Lawa. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Finále filmu je v skutočnosti nakrútené podľa záveru úplne prvej knihy. (Macejko)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama