Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

iamek 

všechny recenze uživatele

McDonald nikoho nenutí jíst své výrobky. Každý přece ví, že jídlo ve fast foodech není zdravé tak proč tam lidí chodí ? Jednou jsem viděl dokument kde jedna slečna jedla celý měsíc jen ovoce a zeleninu a dopadla stejně jako Morgan Spurlock takže zdravotní stav Spurlocka nemůže nikoho překvapit. Jak už psal někdo dole celý dokument je nehorázná propaganda. Já do mekáče občas zajdu a budu chodit i po tomhle dokumentu. Všechno je v myšlení lidí a přeju McDonaldu mnoho úspěchu s nesmyslnýma žalobama. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tendle film me inspiroval vylizt z pasivity a aktivne se zucastnit jedny z zenskejch praci (posledni dve slova venovany feministkam a uradu prace)......v dome sem nasel akorat dve veci...prosly mliko a vlocky....po dlouhy uvaze sem se rozhod, ze si uvarim vlocky s mlikem...no ..abych to zkratil..preskocim ty banalni veci kery zvladne i vašek vydra po amputaci horni casti tela, zacinajici pod kolenem...takze micham tou vareckou (zadnej dlouhej knedlik neska nebude)...a zrychluji vařečkootáčky..hlavne aby se to nepripalilo..rikam si a micham rychlejc a rychlejc...vločky už se toči uvnitr hrnce jako rusky kolo plny přivazanejch čečencu.. a ja stale zrychluji... oves lita vsude kolem a dopada na zem vedle mlika s vareckou, co tam dopadly chvili pred tim.... ale stim se pocitalo...ztraty povoleny...proto sem taky pracoval s takovym mnozstvim, aby i po učincich odstredivy sily,,,zbyla aspon jedna porce ......bohuzel...s litosti pro fanklub meho traviciho ustroji musim oznamit, ze sem zapomel zapnout plamen....ale nevadi..aspon sem usetril a ziskal novou zkusenost do zivota...uz vim ze dnesni technika neni tak dokonala jak je nam neustale podsouvano,,,,coz doklada i prihoda s mikrovnlou troubou,,, kdy sem dostal na rodine oslave za ukol rozmrazit tri kuře.......no a co se nestalo..po petactyriceti minutach bylo dotycne tri kure nalezeno rozvalne s kridlem v rozkroku uvnitr talire postavenho na magické troube ktera stale jeste svitila,vrcela, ale nestekala...moje obhajoba "..ta svině si asi zalezla do stinu" byla bez jakehokoli konkretnejsiho dukazu prohlasena za lživou....a od te doby uz se vzdavam sebemensiho vysvetlovani takovychto paranormalnich jevu .....proste kuchařina je nevděčnej džob a je dobry to nechat naodbornikach z MCdonaldu a podobnejch petihvezdickovejch hampejzu ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

I kdyby Morgan používal podobné metody, jako Moore, odpustil bych mu to. Konečně se někdo pozastavil nad škodlivostí nějaké každodenní činnosti, dalo by se říci životně důležité. A ne jen těch, u kterých se nyní mohou zdravotnické organizace přetrhnout, aby na jejich smrtelnost poukázaly. Snadno se totiž pozná, že ty běžnější jsou mnohem větší věda, než se zná...věřte člověku, který zhubl třcet kilo... :o) 90%. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Čas od času dostanu na něco od McDonalda chuť a tak tam zajdu. Po tomto dokumentu si, ale musím dát od něj velkou pauzu. Věděl jsem, že se jedná o těžce nezdravou stravu a ani těm salátům jsem moc nevěřil, ale že to bude, až taková tragédie, tak to jsem opravdu nečekal. Tento dokument ukazuje vše podstatné. Zajímavá studie o tom, co vše dokáže udělat strava od McDonalda na jedinci, po dobu jednoho měsíce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokument je zaujímavejší v pasážach, kedy sa venujeme nadnárodným korporáciám a ich lobingu, stravovaniu na školách či vyjadreniam lekárov. Spurlockov experiment totiž prinesie presne také výsledky, aké očakávate. Napriek tomu má tento extrémny experiment svoj zmysel, ten totiž tkvie práve v tom, že množstvo Američanov sa podobným spôsobom stravuje celý život. Že sa situácia po  rokoch príliš nezmenila, môžeme sledovať v Európe, kde miera obezity za dve dekády stúpla. Spurlock je sympaťák, udržuje pozornosť neustálym prestrihávaním medzi jeho osobným "mesačným" príbehom a celospoločenskej situácie a niekoľkými rapidmontážami. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • V roce 2013 snědl Don Gorske již více než 26 tisíc hamburgerů Big Mac. Zatímco jako mladý snědl i 9 kusů za den, v roce 2013 jedl pravidelně již "pouze" dva denně. (Anetik)
  • Film byl nejúspějším dokumentem v historii, když ho uvedli v Austrálii. Za první dva týdny vydělal 800 tisíc US dolarů. (don corleone)
  • Když Morgan Spurlock projíždí autem v Los Angeles, u silnice je možné zahlédnout billboard s reklamou na seriál Gilmorova děvčata (od r. 2000). (Aknah)

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama