Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (5)

Do Not Disturb

Do Not Disturb (2016) (TV film)

Anna (Catherine Tate) se na desáté výročí svatby ubytuje ve stejném hotelovém apartmá, kde měli s manželem Johnem (Miles Jupp) líbánky. John jí oznámil, že se chce rozvést po tom, co zjistil, že mu byla nevěrná s nezletilým neznámým mladíkem, apartmán byl ale již zaplacen, tak toho Anna chce využít na setkání s matkou. Ubytování ovšem nechtěl nechat propadnout ani John. Poté, co se setkají a vše nasvědčuje tomu, že by to opět mohli dát do kupy, Anna v koupelně objevuje mladého svědka, který se ztratil svatebním hostům bydlícím ve stejném hotelu. Nejlepší by samozřejmě bylo nález manželovi oznámit, ale kdo může Anně zaručit, že si John celou situaci nevyloží jako pokračování nevěry? Bohužel této verzi napomáhá i fakt, že mladík Annu považuje za eskort, který mu byl kamarády slíben, a vše bere jako součást hry.

A Quiet Passion

A Quiet Passion (2016)

Příběh americké básnířky Emily Dickenson (Cynthia Nixon), který zachycuje její život od mladých let, kdy opouští školu, po pozdější roky nedoceněné umělkyně. Emily trpí samotou, záchvaty, bolestí ze smrti blízkých, strachem z kontaktu s cizími lidmi, nenaplněnou láskou, ale na druhou stranu poznává přátelství, sesterskou lásku a radost, které jí přináší tvoření básní za hlubokých nocí, kdy celý svět spí.

Očím skryté

Očím skryté (2016) (TV film)

Film zachycuje tři nejvýznamnější roky v životech sester Brontëových. Píše se rok 1845 a z šesti sourozenců se dožili plnoletosti jen Charlotte, Emily, Anne a jejich bratr Branwell. Společně s otcem ztrácejícím zrak a nezodpovědným opileckým bratrem žijí na faře ve vřesovištích Haworthu, hrabství Yorkshire. Nejprve píší básně, ale veřejnost začíná dávat přednost novelám. Všechny tři sestry se tedy pouští do psaní románů volně založených na vlastních zkušenostech, ať už se jedná o příběh z vyprávění (Na větrné hůrce), o vzpomínky na dívčí školu (Jana Eyrová) nebo o zkušenostech zacházení s vychovatelkami (Agnés Greyová). Aby měly možnost publikovat, používají pseudonymy, ve kterých zachovaly jen své iniciály - Ellis (Emily), Acton (Anne) a Currer (Charlotte) Bellovi.

Johnny Worricker: Bitevní pole

Johnny Worricker: Bitevní pole (2014) (TV film)

Salting the Battlefield je posledním TV filmem z trilogie (Na straně osm, Turks & Caicos) o agentovi Johnnym Worrickerovi (Bill Nighy). Po útěku z ostrova je společně se svou přítelkyní Margot Tyrrell (Helena Bonham Carter) sledován. Snaží se zůstat o krok napřed před bezpečnostními složkami, jsou tedy stále v pohybu, ale jelikož je do sledování zapletena i Johnnyho těhotná dcera (Felicity Jones), vrací se do Londýna. Chce si se svým nepřítelem, předsedou vlády (Ralph Fiennes), promluvit mezi čtyřma očima a donutit ho k rezignaci.

Johnny Worricker: Turks a Caicos

Johnny Worricker: Turks a Caicos (2014) (TV film)

Turks & Caicos je volné pokračování k filmu Na straně osm (2011). Agent Johnny Warricker (Bill Nighy) je v důchodu a skrývá se v Karibiku na ostrovech Turks a Caicos. Zdánlivě náhodné setkání s Pelissierem (Christopher Walken), který je ve skutečnosti agent CIA a zná Johnnyho identitu, vede k řadě podezřelých událostí. Bývalý agent MI5 je nucen vyšetřovat společnost Gladstone, přičemž mu z Londýna pomáhá bývalá přítelkyně a kolegyně Margot Tyrellová (Helena Bonham Carter).

Reklama