Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (66)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten jazzový podtón, kterému je podřízena i barva filtrů a kamera, se mi docela líbil. Jen škoda, že ze slibného začátku, slibujícího sofistikovanou hru kočky s myší, se vyklubala nakonec poměrně prvoplánová a povrchní červená knihovna, kde přední analytik MI5 má fakt, ale fakt dokonalý čuch na lidi, takže se nikdy nesplete a ví přesně, komu se v tom oboru lží dá, a komu nedá věřit. Mezitím ještě řeší vztah se svou dcerou a se svými dvěma předchozími manželkami z celkem čtyř, ale nic navíc v tom fakt není, snad kromě jistého patriotismu, jisté drobné nenávisti k Izraeli a nejasnému postoji k liberálním hodnotám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CÍLEM INFORMACE JE NAJÍT PRAVDU, NE POTVRZOVÁNÍ TOHO, V CO VĚŘÍME. HLEDÁME, CO JE TAM, NE CO CHCEME, ABY TAM BYLO“....... /// Johny je starej špión, kterej neztratil víru ve starý hodnoty. Proto mu musí bejt podezřelý, když ho začne balit (mladá) ženská. Konverzace s tímhle, s touhle, s dcerou, s kámošem s .... prostě hodně se mluví. Britský špionážní hrátky a rodinné hodnoty mají společnej problém – důvěru. Že by to byl vodvaz – to zrovna není, ale já tyhle konverzačky můžu a hlavně čekám, až Johny přestane bejt moudrej, držet se dál od problému a zrealizuje ty svoje nebezpečný myšlenky. Film o rodině, cti a národních hodnotách. Složité vyprávění pro ty, kteří chtějí poslouchat Billa Nighyho, jenž je (téměř) dokonalej. Stejně jako ve Wild Target. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dovču jezdím k Západnímu břehu Jordánu, Dárfúru nebo Afghánistánu. (Podle počasí...). 2.) Co dělali Doyle a Bodie vím. Zajímá mě, co dělal major Cowley. 3.) Thx za titule ,,Adonai“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Tato televizne jednohubka je akoby ste si otvorili hrubu knihu uprostred, precitali 80 stran pribehu a zas ju zavreli. Nezatazuje sa tym co bolo predtym ani co bude potom, len vypichne jeden pribeh jedneho starnuceho spiona nezapadujceho do 21. storocia. Duo Gambon a Nighy vyborni, zvysok neuskodil. Taka prijemna hodka televizie. ()

zeďa 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštní film, který, (ač tomu prostředí výzvědné služby vybízí) není téměř vůbec akční. Označení thriller bych proto radši nechal někde u okraje cesty. Bill Nighy v roli ostříleného a také v podstatě osamělého agenta odvedl, alespoň dle mého soudu, naprosto geniální kus práce. Dialogy (nejen) jeho postavy jsou, jak tady pár lidí psalo, opravdu místy až uspávající a zdlouhavé, na druhou stranu překvapivě bohaté a hluboké. Proč jsem tedy zvolil tak vysoké hodnocení? Z mého pohledu jde o koncert jednoho muže, ke kterému se přidává propracovaná kamera a místy zajímavý příběh. Pokud ale hledáte "jen" akci, jste na špatné adrese. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama