Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (11)

Kaktusový květ

Kaktusový květ (1969)

Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees.

A Quiet Passion

A Quiet Passion (2016)

Terence Davies četl před natáčením šest biografií Emily Dickinson a myslí si, že byla génius. Cynthia Nixon také četla několik jejích biografií, aby se dostala do role a našla několik rozporů, které vítala, jelikož si alespoň mohla vybrat svou oblíbenou verzi.

A Quiet Passion

A Quiet Passion (2016)

Terence Davies se poprvé setkal s Cynthií Nixon na konkurzu, kdy se ucházela o roli v komedii „Mad About the Boy“, která nakonec nikdy nevznikla. Nikdy na ní nezapomněl a byla to právě její podobnost s Emily Dickinson, která ji předurčila pro film.

A Quiet Passion

A Quiet Passion (2016)

Režisér Terence Davies se Cynthií Nixon před natáčením přiznal, že nejenže není fanouškem seriálu Sex ve městě (od r. 1998), shledává ho dokonce „zhoubným“. Sledoval prý epizodu s vypnutým zvukem a právě její reakce považoval za nejvěrnější. Podle slov režiséra reagovala Nixon na jeho upřímnost velmi zdvořile.

Očím skryté

Očím skryté (2016) (TV film)

Název dramatu pochází z dopisu, který Charlotte Brontëová napsala svému vydavateli. Psala o setkání s mužem, který netušil, že je Currer Bell (její pseudonym), což ji vyhovovalo, jak je patrno z věty v dopisu: „What author would be without the advantage of being able to walk invisible?“ („Který autor by byl bez výhod, když může chodit neviditelný.“)

Očím skryté

Očím skryté (2016) (TV film)

Nikdo ze sourozenců Brontëových se nedožil ani 40. roku života.

Očím skryté

Očím skryté (2016) (TV film)

Všechny exteriéry se točily blízko Haworthu (West Yorkshire, Anglie). Interiérové scény se natáčely ve studiích v Manchesteru.

Washingtonovo náměstí

Washingtonovo náměstí (1997)

Scénář Carol Doyle byl inspirován novelou Henryho Jamese z roku 1880 se stejným názvem, tj. "Washingtonovo náměstí".

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Film má na svědomí dvě ocenění Empire Awards, a to pro nejlepší britský film a nejlepšího nováčka, kterým byla jmenována Kelly Reilly (Caroline Bingley).

Reklama