Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (8)

Devadesátky

Devadesátky (2022) (seriál)

Scéna, ve které v čase 0:02:50 shlíží Ivana Kozáková (Patricie Pagáčová) z balkonu, se má odehrávat 21. listopadu 1993. O patro výše je však na balkoně krabice od moderního vysavače iRobot.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Ve scéně, kde se rodina Krausových modlí a zasedá ke štědrovečerní večeři, můžeme vidět nohu člena štábu. Těsně před koncem této scény, když si Vilma (Emília Vášáryová) sedne, se vlevo dole na kraji záběru zjeví noha v sandálu.

Papírový dům (Netflix verze) - Epizoda 6

Papírový dům (Netflix verze) - Epizoda 6 (2017) (epizoda)

V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál)

V některých záběrech, kde lupiči manipulují s puškovými zásobníky, můžeme na spodku zásobníků spatřit tzv. „natahovací kolečko“. Jedná se o ozubené kolečko, kterým se zespoda natahují vysokokapacitní zásobníky airsoftových zbraní.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál)

Často jde u všech zbraní vidět zavřený prachový kryt závěru, a to i bezprostředně po střelbě, ačkoliv by měl zůstat otevřený. Díky tomu však nebylo vidět na „vnitřnosti“ zbraní a tvůrci tak mohli zakrýt fakt, že zbraně byly z většiny airsoftové repliky, které se se jinak při otevřeném prachovém krytu viditelně liší od ostrých zbraní.

6 underground: Tajné operace

6 underground: Tajné operace (2019)

Michael Bay si pro některé kaskadérské kousky zvolil členy ze skupiny Storror. Běžně se kaskadéřině nevěnují a původně začínali pouze jako nadšenci parkouru a akrobacie. Dokonale však ovládli pohyb v městském prostředí, proslavili se na YouTube a stali se tak vhodnými kandidáty pro tyto role.

Spectre

Spectre (2015)

Bond (Daniel Craig) střílel z československého samopalu vz. 58 compact, který nosila většina záporáků v tajné pouštní základně. Tentýž samopal byl také k vidění ve scénách z Tangeru.

Reklama