Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Neviděla jsem všechny série. Zatím prvních plánovaných 5. Pamatuji si, že na toto jsem se dívala jako mnohem mladší ale vždycky jen omylem, když to bylo v tv. Jelikož mě to v té době děsilo tak jsem nebyla vůbec příznivce. Vlastně jedinej důvod proč jsem na to občas koukala byl Dean neboť se mi už jako v podstatě malé holce dost líbil. Teď po letech na to zas koukám jinak. U prvního dílu jsem si honem nemohla vzpomenout, který z nich že byl můj crush z dětství ale stačil asi první díl než mi to došlo.  Ale o tom to ani tak není. Prozatím je to moc fajn seriál se špetkou humoru někdy dost velkou. Uznávám že například první série mi místy přišla dost strašidelná jakože fakt jo.  Děj na mě prozatím působí promyšleně a v podstatě asi až na 2 díly, které mě vyloženě nebavili tomu zatím není co vytknout. Nicméně teď už bohužel vím, že zbylé série nebyly tak nějak v plánu a je pravda, že z toho mám poměrně strach. Není to totiž poprvé, co jsem se s takovýmto seriálem setkala. Muselo to mít mega úspěch když neudělali jen další 1 nebo dvě série ale rovnou 10. Uvidíme tedy kam to povede. Je zase pravda, že mnohé seriály pokračují a majít o plánované a stejně to od nějaké série stojí tzv. za starou bačkoru.

plakát

Batman (2022) 

Neznám lepšího batmana než je ten od Nolana. A ani tohle to nepřekonalo nicméně musím uznat, že to mělo své momenty a ve finále to prostě nebylo špatný, fakt ne. Jakože pro mě je Batman jen jeden a tím je Bale a jinej to asi nebude ale na to, že Pattison se mi do role vůbec nehodil a tím myslím ani trochu to ve své podstatě nebylo tak zlé. Nemělo to fungovat a nemělo se mi to líbit ale svým způsobem se mi to líbilo a to mě štve.

plakát

Bridgertonovi - Série 2 (2022) (série) 

Nejsem moc fanoušek červené knihovny nicméně moje nejlepší kámoška ano, takže jsem s ní shlédla první sérii. Té jsem dost odpustila (černochy, cigarety s filtrem atd. atd.) a ve finále to nebyla taková tragédie ač to furt bylo prostě děsně sladký aspoň to mělo grády v podobě nějakých těch žhavějších polibků a sexu. Druhá série? No, shrnuto asi takto: Bla, bla, bla, bla - vzdychání (hlasité dýchání jako po uběhnutí maratonu) - bla, bla, bla, bla a vše vyřešeno až v úplném konci. Po celou dobu se akorát mlelo a mlelo. Hlavní postavy mezi sebou neměli ani chemii narozdíl od první série, kde to aspoň dobře hráli.  Šílenost. Dvě hvězdy dávám za Elois, která mě baví jako postava a za intrikářskou rodinu od zrzky, kdy jejich mamá se pěkně vybarvila a ta mě s těma intrikama i docela bavila.

plakát

Tenet (2020) 

Nevím, co dodat. Asi začnu tím, že nemám ráda žádné verze Batmana až na tu 3 dílnou od Nolana. Jediný batman, kterého jsem kdy chtěla vidět a dokoukala. Dokonce vícekrát.  Veděla jsem, že jdu do filmu, kterej není úplně na odreágování minimálně ne mozkových závitů. Líbí se mi, že jeho filmy musíte sledovat. Musíte poslouchat a musíte vnímat opravdu všechno, protože jakmile si jen hačnete do židle a chcete si užít pití kafe, občas prohodit něco k někomu, kdo sleduje s vámi -> pak se budete ztrácet. Budete se ztrácet i při 100% pozornosti a to při prvním shlédnutí. Má to tak vlastně u všech filmů, co jsem měla tu čest vidět. Mám dojem, že proto jich tolik netočí neboť vymyslet něco tak složitého dá určitě zabrat nehledě na všechny ty efekty atd.  Každopádně na první shlédnutí to ve mně zanechalo velký dojem. Je fakt, že jako velký příznivce cestování v čase a dalších "nadpřirozených věcí" (spíš preferuji termín: věcí, kterými se zabývá kvantová fyzika) jsem měla tak nějak... inu dejme tomu docela "předtucha" jak co je, pozor spoiler: například, že bojuje sám se sebou mi tak nějak došlo, pak i to, že tu, kterou viděla vyskočit z lodi byla vlastně ona sama. Jo tohle mi cvakalo ale stejně koukat na to a snažit se to vlastně pochopit tj. proč... no to byla jiná. Časové paradoxy mám poměrně zmáknuté tj. efekt motýlích křídel i to s tím, co nazývali "děděčkův paradox" ač já to znám jako babičky paradox, kdy pokud se vrátíte v čase a potkáte svou babičku jako mladou ženu ještě předtím, než stihla porodit vaši matku a zabijete jí... nemohli jste se narodit a tudíž jste ani nemohli cestovat zpátky v čase. Nicméně tohle bylo zase tak trochu... jak to říct? Mimo paradoxy.  Jedno vím jistě a to, že si film pustím časem znova.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Za mě to bylo fajn. Pozor asi částečně spoilery:  Ano, úvod kdy Neovi nedocházelo, že je Neo byl takový krapítek vleklejší ale nakonec to vše odsýpalo poměrně dobře. Konec je podle mě záměrně otevřený a nadějný, protože co kdyby měla přijít 5? Ačkoliv se o ní neuvažuje, tak co kdyby? Je pro ní místo. V době, kdy jsem sledovala první díly Matrixu tak mi bylo fakt málo (tuším 11 možná míň) a měla jsem z toho prd rozum jen vím, že se mi to líbilo a bavilo mě to a taky jsem to pak hrála na psku, když to vyšlo. Zároveň to je prostě něco k čemu se váže taková nostalgie, stejně jako to mám u Pána prstenu a série Harry Potter. Se všemi těmito filmy jsem zkrátka rostla a tak nějak i proto se mi asi tenhle návrat docela líbil. Neo už tady nebyl ten hrdina co chce spasit svět, protože vlastně nebylo co spasit. Procitl do doby míru nebo spíš vzájemné rádoby tolerance. Kdo chtěl se probudit byl vzhůru, kdo nechtěl... byl v Matrixu. Jeho cílem je akorát být se svou láskou. On už vlastně všechno udělal dřív.

plakát

Zabijákova žena & bodyguard (2021) 

Jednička byla parádní. Tohle už tak parádní nebylo. Kvalit jedničky to začlo dosahovat až ke konci, kdy Reynolds konečně vzal do ruky zbraň.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Já nevím. Nemůžu tohle objektivně hodnotit. Když jsem to poprvé viděla bylo mi 10 let a hltala jsem to jako divá. Pak jsem dostala do ruky první 4 díly knih tuším, že víc jich v té době ani nebylo. Vyrůstala jsem s Potterem takže pro mě je to srdcová záležitost. Miluju hudbu a miluju knihy a miluju i filmy. Mám v plánu si jednou dát maraton a opět si všechno připomenout... jen škoda, že asi ty pocity nebudou takové jako když jsem to viděla v dětství. Jediné co si pamatuji, že mi velmi vadilo byla změna Brumbála ale je fakt, že nikdo nemohl předpokládat, že jeho představitel zemře.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Jop spousty věci mi chyběla - například, proč jsou nesmrtelní? Jak to vlastně funguje? Na druhou stránku konec je jasná předzvěst tomu, že přijde další díl a tam už to doufám více objasní, čili takhle na úvodní díl to za mě prostě bylo fajn. Líbí se mi nápad nesmrtelných vojáků. S tím, že je budou chtít zavřít do laborky a testovat jsem počítala asi po prvních pár minutách, kdy jsem pochopila, že neumírají neb jsem před spuštěním ani nečetla o čem film je.

plakát

Gladiátor (2000) 

Příběh o jednom generálovi, dá se říct o tom nejlepším z nejlepších své doby, co přijde o všechno v jedné sekundě. Je to o lásce, pomstě a trochu i o historii, která je sice upravená, ale jde o film. Ten má lidi bavit a mě to bavilo od začátku až do epického konce. Byť já osobně bych hlavního hrdinu asi nezabíjela, ač je pravda, že šel ke smrti od začátku jen prostě nechtěl hned umřít ale prvně se pomstít. Když se mu to povedlo v klidu odešel. Ale stejně, jeho smrt si mohli ušetřit ač to k ní směřovalo od začátku. Stejně se tam nahoře jednou všichni setkáme. Ale ne hned. Ne hned.

plakát

Půlnoční láska (2018) 

Neurazí ani nenadchne. Je to v podstatě na jedno brdo s jinými tomu podobnými filmy, kde je jeden z hrdinu na pokraji smrti. Nicméně musím tomu nechat, že jsem vydržela do konce a že tentokrát nešlo o rakovinu. Nejsem zrovna fanda těchto typů filmu. Například populární Hvězdy nám nepřály jsem ani nečetla a viděla tuším, ale nějak mě to nezaujalo. V podstatě od začátku můžete film předvídat ale na druhou stránku herecké obsazení je sympatické. Celkově to až tak netlačí na pilu.