Reklama

Reklama

Harry Potter a Kámen mudrců

  • Velká Británie Harry Potter and the Philosopher's Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před deseti lety položili čarodějové Brumbál, Hagrid a McGonagallová na práh domu Vernona a Petunie Dursleyových miminko s jizvou na čele. Je to malý Harry Potter, syn Petuniiny zemřelé sestry. Dursleyovi se o něj sice starají, na rozdíl od vlastního syna Dudleyho mu však neprojevují příliš lásky. Když se blíží Harryho jedenácté narozeniny, zjistí ke svému překvapení, že dokáže mluvit s hadem. V den narozenin mu čaroděj Hagrid doručí dort a dopis. Harry se dozví, že jeho rodiče byli čarodějové a nezahynuli při obyčejné autonehodě, ale v boji se zlým Voldemortem. Jizvu na čele si odnesl z tohoto boje. Nyní má právo nastoupit do učení ve Škole kouzel a čar v Bradavicích. Hagrid mu pomůže nakoupit školní pomůcky, včetně kouzelnické hůlky, a potom ho pošle na nádraží, kde z tajného nástupiště 9 3/4 odjíždí expres do Bradavic. Ve vlaku se Harry skamarádí se sympatickou Hermionou a dobráckým Ronem. Společně se pak dostanou na prestižní kolej Nebelvíru. Díky mimořádnému talentu k létání se stane novým chytačem nebelvírského famfrpálového mužstva. Po zápasu čeká žáky Vánoční volno, kterého Harry, Ron a Hermiona využijí k pátrání po tajemství, které střeží v podzemí školy trojhlavý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 215)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach je film kvalitne zvládnutý, no po stránke vecnej mi proste nesadol. Tak isto ako mi nesadla ani kniha! Ak má byť toto budúcnosť rozprávok, tak pre mňa to bude obrovská strata. Nerád by som však na Harryho zanevrel, takže do ostatných častí mu dávam šance. Len dúfam, že budú menej detské a viac dobrodružnejšie/napínavejšie. 70%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Harryho Pottera buď milujete a nebo nechápete, proč ho všichni kolem vás tak milují. Já se řadím k těm prvním. Myslím, že patřím k té generaci, která si sledování užila ze všech nejvíc. Byla jsem dost malá na to, aby mě všechny ty čáry máry okouzlily a dost velká na to, abych jim rozuměla. Dospívala jsem s Harrym a jednotlivé díly vždycky tak akorát sedly mému věku. A tak je pro mě do dneška Kámen mudrců srdcovkou a pohádkou, co ve mně probouzí malou Peťu, která pevně věří, že Bradavice existují :) ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Z původních dvou hvězdiček musím své hodnocení zvýšit. Důvodem je skutečnost, že jsem konečně poznal knižní předlohu. Po této zkušenosti jsem musel film vidět ještě jednou, abych se přesvědčil, zda-li to bylo skutečně tak špatné. Nebylo. Uvědomil jsem si, že v knize (která nebyla vůbec tak špatná, jak jsem očákaval a mile mě překvapila) je vše jasné díky VYPRAVĚČI. Ten ve filmu chybí, a tak divák spoléhá jen na Columbuse, který se snažil seč mohl, ale vypravěče nenahradil, a díky tomu se film odcizil jak sám sobě, tak i své předloze. To je kámen úrazu Kamene mudrců... Mnoho scén a dialogů se snažilo citovat z knihy, leč ve filmu to působilo většinou infantilně a přihlouple, a výsledek pak krásně popsal kolega Marigold. Když však od toho odlhlédnu, vizuální, i hudební stránky filmu jsou fantastické, a ať si říká kdo chce co chce, herci jsou skvělí... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Harryho Pottera jsem jako mladší samozřejmě žral. Knížky jsem měl moc rád až do čtvrtého dílu. Co se filmů týče, to ale žádná sláva není. Narychlo spíchnutý, nezajímavý počin naprosto neschopného režiséra. Nulová atmosféra, vše je dětské, čisté, legrační, příjemné, rozhodně ale za hranou snesitelnosti. Williamsova hudba je jediné, co naprosto funguje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem doslova v šoku jaká ikona je Harry Potter. Knižní předlohu snad přečetl celý svět až na mě. Naštěstí je tu film a tak i já, mudla neznalý knižní předlohy Harryho Pottera dostal šanci navštívit ten báječný kouzelnický svět v Bradavicích. Nejdříve jsem tak trošku přetrpěl tu tlustou rodinu u které Harry bydlel . Zejména tomu tlustýmu spratkovi bych nejradší prohnal hlavou dělovou kouli. Naštěstí brzo vyjede z koleje 9 a 3/4 bradavický expres do světa kouzel. Kouzelnická škola na mě po vizuální stránce udělala obrovský dojem. Trošku jsem čekal, že budou učit holky, třeba jak vyčarovat dobrý jídlo a kluky, jak učarovat každé krásce na světě. Nicméně bylinkářství, obrana proti černé magii a hlavně jízda na koštěti jsou 100x lepší než matika, chemie i fyzika dohhromady. Famfrpál bych si klidně zahrál místo fotbalu, navíc korupce jako ve světě mudlů, zdá se nehrozí. Jo a kdo tvrdil že šachové partie jsou nudné , tak at si jde dát partičku do Bradavic. Bohužel, celkově na mě působil film příliš dětsky. To je však chyba mého věku a ne filmu. Chyba mého věku však není to, že se mě zdála tato seznamka z kouzelnickým světem příliš dlouhá. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (261)

  • Ve scéně, kdy Hagrid (Robbie Coltrane) předává dopis od Brumbála skřítkovi ve skřetí bance, je dopis zmuchlaný a znečištěný, avšak po převzetí je dopis čistý a rovný. (TonoM)
  • Bradavický expres jezdí z Fort William do Mallaig ve Skotsku, a poveze vás přes „most do Bradavic“. Bradavický expres jezdí od března do října a jízdenka stojí od 30 liber. (Duoscop)
  • Herec Rupert Grint, stejně jako Ron, trpí strachem z pavouků. (ČSFD)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Reklama

Reklama