Jako bondovka velice slušný, i když některé scény jsou opravdu přitažené za vlasy. Jinak jako milec série oceňuji návrat k některým klasickým atributům.
Fakt dost dobrý. Jen je trochu depresivní jak ti "nejspravedlivější na celém světě" (znám několik američanů osobně a je to v ních) dokázali dohnat původní obyvatele do bahna bytí.
Asi jsem to nepochopil. Uvědomuji si, že jde o nadsázku až parodii, ale v důsledku jsem z toho celkem rozpačitý. Ne že bych se nebavil, ale ne tak jak asi zamýšleli tvůrci!
Příjemně temná zábava. Kdyby bylo více autorů takto odvážných a dokázalo točit rodinné filmy v podobném duchu. Pokud by se zdařilo pokračování, určitě bych na něj do kina šel plný očekávání.
Kdo by řekl, že se ještě dnes dá natočit film kvality a napětí jako "Tři dny Kondora". A navíc se spojením, nyní veterána, RR a jeho nástupce jako idola, a stejně dobrého herce, BP. Velice příjemné překvapení kvalitním filmem.
Přesto že jsem apriory odpůrcem jakéhokoliv "klasického prvku angloamerické kultury" jako je Santa Claus i Peter Pan, po shlídnutíé tohoto filmu mám sto chutí si Petera Pana alespoň přečíst. Je to velmi poutavý snímek a JD je naprosto okouzlující ve své roli velkého chlapce.
K úplnému záitku mi asi chybí dobrá znalost postavy Hughese, ale i tak je to, hlavně vizuálně, dobrý film. K absolutnímu požitku mi však chybě nějak dodtaženější vývoj hlavní postavy, který je jen naznačován, ale to už bych se jen dokola opakoval.
CE používá klasické výrazové prostředky, které mu však 100% fungují. Navíc operuje s výborným scénářem a ústřední herecké trio, CE & MF ještě doplněné vynikající HS, by uhrálo i mnohem horší party. Tkaže prostě lahůdka!
Třetí hvězdička je ale pouze za pokus natocit nějaký současný film. Jinak to všechno vyznvá strašně do ztracena a příběh na mě působli křečovitou snahou scénáře svázat protagonisty děje do co největšího klubka vztahů a náhodných setkání.
Hřebejk stále přitvrzuje od melamncholických pelíšků už se dostal až k poměrně drsnému "nastavování zrcadla". Myslím, že jedná o skvělý film a po pupendu mi přijde, že zase Hřebejkova hvězda stoupá. I když propad byl spíše symbolický.
Musím přiznat, že se mi film moc líbil, i když neím proč :( Technická stránka nebyla nijak omračující a děj tak patetický, že jsem z toho zmatený, ale hodnocení zatím měnit nehodlám
Výborný film o ČS letcích v Bitvě o Británii. Jedná se o nadčasovou záležitost, která vytěžila knižní předlohu na maximum! Lepší zfilmování knihy si snad ani nelze předstait a veškeré úpravy v ději jsou jen přínosem pro film. SUPER!
Pozor na Harryho (1997)
Další z povedených hříček mého oblíbeného neutrotika :)
Dnes neumírej (2002)
Mr. & Mrs. Smith (2005)
Film funguje jen díky chemii hlavních hrdinů. Nemůžu ho snad ani doporučit, obzvláště pokud jednoho z představitelů hlavních postav nemuisíte.
Rudé kůže (2002)
Život pod vodou (2004)
Sin City - město hříchu (2005)
Hodně temné a brutální. Nicméně právě to jsem očekával a moje očekávání jsou naprosto splněna. Asi nejlepší komiksová adaptace co jsem kdy viděl.
Šaman (1992)
Přes romantickou notu a ekologický podtext velmi povedený film.
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Nejsem skalním příznivcem této série, ale i tak je tento film pro mne skvělým zkloubením původních a nových, pro mě ne zcela povedených epizod!!!
V dobré společnosti (2004)
Velmi příjemně civilní, bez klišovitého vyústění. Velmi zajímavé!
Constantine (2005)
Velmi zábavný film. Nejsem takový znalec křesťanství, abych mohl hodnotit logiku či nelogičnost příběhu, ale myslím, že tady o to zase tak nejde!!!
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004)
Dannyho parťáci 2 (2004)
Nedosahuje sice kvality, alespoň pro mne, prvního filmu, ale přesto je to pořád dobrá zábava. A o to u tohoto filmu jde především.
Spy Game (2001)
Tenkrát na Západě (1968)
Jedná se jednoznačně o jednu z perel světové kinematografie. Každá složka filmu je sama o sobě nezapomenutelná.
Blade: Trinity (2004)
Trend kvality je velmi klesající. A snahou dostat do nového dílu nové postavy je to jen zabyté.
Hledání Země - Nezemě (2004)
Sametoví vrazi (2005)
Za film *** a za výkon J. Dolanského další jedna *. Je neuvěřitelně free v roli člověk anaprosto bez zábran! A z toho mrazí "jaký je to čtverák". Jinak film by byl jistě zajímavý, jen se nemůžu zbavit dojmu pokusu scénristy i režiséra, že dělají z "Orlických vrahů" oběti doby.
Smrt krásných srnců (1986)
Krásná vzpomínka na otce z doby která mazí, ale tak krásnědětskýma očima, že je to poetický až veselý film.
Ray (2004)
Dobře napsané, výborně natočené, famózně odehrané (JF) a navíc se skvělou muzikou. Co si od životopisného filmu o jedné legendě přát více.
Letec (2004)
Million Dollar Baby (2004)
Duše jako kaviár (2004)
Horem pádem (2004)
Polární expres (2004)
Tři dny Kondora (1975)
Klasický a super špionážní Thriller! Mimochodem marně vzpomínám, který s RR se mi nelíbil ;)
Ostře sledované vlaky (1966)
Výborné drama s komediálními prvky. Těch žánrů je tam víc, přesně dávkovaných a skvěle stmelených.
Skřivánci na niti (1969)
Pořád se opakuji, ale Menzelovy adaptace Hrabala jsou pro mě prostě skvělé. Jakékoliv.
Nebeští jezdci (1968)
U pokladny stál... (1939)
Skvělé a velmi zábavné celou dobu, ale společné scény VB s Čeňkem Šléglem jsou naprosto lahůdkové!
Honza málem králem (1977)
Vtipná a svižná pohádka, kterou děti mohou milovat a dospělý se na ní rád podívá.