Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Nenáročná podívaná, která ani nemá ambice být něčím víc, tak proč za to strhávat hvězdičky? U sledování jsem si odpočinul, zasmál se, pokochal se záběry z ptačí perspektivy a to mi u současné české komedie i stačí. Humor se obejde bez vulgarit a dvojsmyslů, většina postav je sympatických, hodnocení tu nízké, proto místo 4* dávám plnou palbu.

plakát

Úsvit (2023) 

Snímek má nápad, povedenou vizuální stránku a atmosféru, kterou podněcuje zdařilá hudba. Herecké výkony potěší a prostředí Tater nahrává pro čtvrtou hvězdičku.

plakát

Vyprávěj - Nagano (2013) (epizoda) 

Nelze jít s hodnocením níž. Atmosféra jedinečná. Nagano jsem prožil ve druhé třídě ZŠ a byť jsem se tehdy o hokej moc nezajímal, pamatuji například, jak jsme zápasy sledovali ve škole ve vyučování, jak jsem viděl návrat týmu do ČR a jak se prodávali knihy Zlatí hoši z Nagana. I dnes, když vidím ty záběry ze zápasů či tiskovky, mám husí kůži po těle a cítím dojetí. Krása a tato epizoda ji skvěle připomíná a servíruje na zlatém podnose. Upřímně je mi trochu líto generací, které Nagano a pak i zlatý hattrick nezažily, ale každá generace si prožívá to své. :) Emotivním momentem této epizody je i situace okolo Ivetina synovce.

plakát

Vyprávěj - Povodně (2013) (epizoda) 

Od revolučních epizod opět díl, který má skvělou atmosféru a napětí.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Hehe, vzpomínám, že někdy v tom roce 1996 nebo 1997, 1998 (nevím přesně), když jsem tuto pohádku viděl poprvé, měl jsem ji za blbost a hodnotil ji zde proto pouhými 2*. Po více než 25 letech jsem si ji pustil znovu a ejhle! Bavil jsem se, Zubejda líbila se mi velice, přihazuji tedy hvězdy do pětice!

plakát

Vyprávěj - Rozdělení republiky (2013) (epizoda) 

Ten Jarda je nenapravitelný a stále s pokřivenou páteří, podobně jako jeho matinka Scarletka, převlíkačka kabátů. Lucka má charakter. Hory mi bylo líto, trochu i Radka, byť on sám se dřív choval stejně, jako nyní Iveta.

plakát

Zvířátka a lupiči (1989) 

Patrně proto, že jsem tuto pohádku neviděl v dětství, nejsem nyní oslněn a hodnotím průměrně. Škoda, že písničky nebyly přeloženy/přezpívány.

plakát

Vyprávěj - Cibulkovy seznamy (2013) (epizoda) 

Vše tu již zaznělo. Silný díl skrze postavu Jirky Krbce, kterého jsem měl rád. A lze souhlasit i s tím, že zahrát stárnutí postav se v seriálu zadařilo jen zlomku postav.

plakát

Vyprávěj - Civilka (2012) (epizoda) 

Osud Vikouška poněkud drsný. Radim a Miládka, zejména ona, jsou opravdu výkvětem (pra)rodičovství.

plakát

Vyprávěj - Sbohem, babičko (2012) (epizoda) 

Emotivní epizoda, která ukazuje i to, co v životě čeká každého z nás a co je pro okolí tolik bolestné. Mimochodem na začátku 3. série(?) je scéna s úmrtím též a Honzu tam hrál M. Hádek a Lucii L. Štěpánková. P. S. Babi měla 89 let (28.2.1901-3.6.1990).