Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 6 (1989) (epizoda) 

Pro mě dosti šokující epizoda. Onu zmíněnou tragickou dohru jsem opravdu nečekal a musím podotknout, že byla značně působivá. Herecké výkony nadále skvělé, pasáž v tunelu během maratónu byla trošku zvláštní, zvlášť s tím kameramanem, jak píší kolegové. Přesto však není poslední díl výrazným propadem a pěkně uzavírá tento polozapomenutý seriál z netradičního prostředí.

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 5 (1989) (epizoda) 

Spoilery. Pátý díl přiková diváka do sedačky hned od začátku. Je napínavý a svým způsobem i dojemný. Ukazuje se síla přátelství a hledání motivace k cestě zpět na vrchol. Charisma Petra Čepka výrazně potěší.

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 4 (1989) (epizoda) 

Spoilery. V této epizodě vidíme působivě ztvárněný pád hlavního hrdiny na úplné sportovní dno, ale nezdary přichází i v rovině osobní. Skvělé herecké výkony a úžasný pohled do světa profesionálního sportu. Věřím, že obdobné pocity zažilo mnoho sportovců. Co přinese další epizoda? Že by vzestup?

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 3 (1989) (epizoda) 

Konečně větší prostor pro Větrovce. Jistá podobnost se slavným Rockym tu opravdu je. Napětí v příběhu zůstává, vztahy mezi postavami nadále baví.

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 1 (1989) (epizoda) 

Skvělým hereckým představením Brzobohatého, Čepka, Skopala, Čenského i Vašuta se rozjíždí seriál z netradičního prostředí a všemi zápletkami slibuje skvělou podívanou.

plakát

Dlouhá míle - Epizoda 2 (1989) (epizoda) 

Dobře rozjetý seriál pokračuje druhou a napínavou částí, v níž se vyostřují vztahy.

plakát

Dlouhá cesta - Yakitsk to Magadan (2004) (epizoda) 

Kvůli dílům jako byl tento, mám obdobné cestopisné počiny rád. Vidíte kus vzdálené země, jejíž přejetí je náročné, strastiplné a jde i o život. Poznáte tamní lidi, oceníte jejich vstřícnost, ale podivíte se i nad jejich zvyklostmi. Zajímavou pasáží tu bylo např. lovení medvědů. Zdolávání Cesty kostí stálo opravdu za to, podobně jako přejíždění všech těch řek a sledování krás okolní divoké přírody.

plakát

Dlouhá cesta - Western Mongolia to Yakutsk (2004) (epizoda) 

Příjezd do Ruska navnadil ke sledování dalších epizod. Btw zde na csfd je uvedeno pouze 7 epizod, ale na Prima Cool bylo vysíláno 10, tedy speciální edice. Důvod, proč mi díl o Kazachstánu vycházel až na e04 je tedy odhalen.

plakát

Dlouhá cesta - Barnaul to Western Mongolia (2004) (epizoda) 

Moc nechápu, jak to tu na csfd s těmi epizodami je. Pustil jsem si e04, co byla na Prima Cool a ta byla o Kazachstánu. Vcelku záživná. To, co jsem od seriálu čekal, se naplňuje.

plakát

Dlouhá cesta - Kazakhstan (2004) (epizoda) 

Konečně se cestuje. Bohužel až do hranic s Ukrajinou jsou všechny země projety letem světem, první delší zastávka je v Praze a pak na Slovensku (kdyby jeli pod Tatrami, udělali by líp). Jestli mi něco neuniklo, tak v Kazachstánu v této epizodě nebyli, takže její název je mi záhadou. A co mi přijde opravdu nemístné, je Charley, který Ukrajincům děkuje "Danke" a loučí se "Auf Wiedersehen". Tak zaprvé zrovna Slovanům, kteří si za války od Němců tolik vytrpěli, říkat coby Angličané cokoliv v němčině, je nedostatek inteligence a zadruhé, když měli tak dlouhou přípravu a otravovali s ní celé 2 epizody, mohli se naučit i tyto základní fráze ve všech jazycích, kterými se v zemích, jimiž projíždějí, mluví. Malá obhajoba je, že často ze sebe Charley sype nejen onu němčinu, ale též španělštinu a francouzštinu.