Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (25)

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Jednoznačně nejlepší pohádka od prvního Anděla Páně. Silnější v situacích a dialozích než v celkovém oblouku. Postupně poněkud dochází dech. Skvělá Tereza Ramba, oba Hádci i Vojta Kotek, a ovšem taky Leonie Brill, jen škoda nepřesně zvolené herečky pro dabing. Na český film mimořádné efekty a vůbec celý vizuál. Hvězda mínus za Aňu Geislerovou, ta začala dobře, ale po sestupu na Zemi úplná katastrofa.

plakát

Vyšší princip (1960) 

Kdybych neznal předlohu, byl by mezi mými personal best, ale mám za to, že v tomhle případě dolšo ke zbytečnému rozmělnění.

plakát

Sedm statečných (1960) 

Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, už od dětství. Je to rozhodně jeden z nejlepších filmů, co znám. Ale nemůžu dát stejně hvězdiček Sedmi statečným, když jsem viděl Sedm samurajů. I když jsou možná lepší.

plakát

Počátek (2010) 

Snad jsem poněkud podlehl očekávání. Možná jsem dal pět hvězdiček slabším filmům, ale nemůžu se zkrátka zbavit dojmu, že v tom filmu něco nesedí, spíš na nějaké nevědomé/neviditelné rovině. Opravdu mě to bavilo, opravdu mě to vtáhlo a ohromilo, jenomže jenomže. Možná jsem jenom moc pomalej nebo zkrátka hloupej.

plakát

Šprti (2006) 

Předem mne děsil ten plakát, ale nakonec, snad právě kromě konce, z toho je britská komedie v nejlepším slova smyslu.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Původně jsem chtěl napsat, jak to bylo předvídatelné a bez nápadu, ale musím se opravit: Ono je to tak placaté, až to člověka zaráží, jak přesně to dokáže svoje škatulky plnit. Nádhera.

plakát

Proč bychom se netopili (2009) (seriál) 

Přes některé herecké a dramaturgické.. nepochopitelnosti jsem se zamiloval, ne do seriálu, ale do těch lidí a jejich příběhu. Nedokážu si to vysvětlit. Nejsem divákem současných českých seriálů a mám k nim vrozený odpor, ale Křižák a spol. mi brnkli na nějakou strunu hodně blízko (to snad ne) srdci a já bych vážně brečel, jak to bylo krásný. Možná jsem těhotnej.

plakát

Případy detektiva Murdocha (2008) (seriál) 

Mírné osvěžení mezi všemi kriminálkami od nového yorku po smíchov. moje babička je upřímně zamilovaná do paní doktorky v bílé zástěrce a mě zase učaroval sympatický přístup hlavního hrdiny k rentgenu: podržte mi tadytu destičku - není to nebezpečné? - kdepak, je to jen neviditelné světlo...

plakát

Zelená zóna (2010) 

Možná jsem něco zaspal, ale mám dojem, že ti kujóni americký nikdy nepřiznali, že saddám zhn nepěstoval. A já bych se byl za toho bushe klidně dál hádal. Přestanu se dívat na filmy a přepnu na událostě.