Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (31)

plakát

Návrat blbýho a blbějšího (2014) 

Za mě úplně v klidu. Sice to už nemá to kouzlo, kterým na mě dýchal první díl, ale u něj jsem byl, jako mlaďoch v hluboké pubertě, lehce předpojatý. 65%

plakát

Karanténa smrti (2022) 

Taková malá replika covid psychózy, kterou jsme tu též dva roky prožívali. Trochu mi vadilo, že jsem v tom filmu byl skoro celou dobu tak o 15 vteřin napřed, takže na mě lekačky prostě nefungovaly, i když číhaly všude možně. Na druhou stranu, sdílel jsem sympatie s "hrdiny", kteří se v zásadě (tedy kromě těch roušek :)), chovali relativně racionálně a zahnáni do kouta šli do fightu o život. Nu a nakonec potěšilo odhalení vrahova motivu, protože filmů na téma anonymního vraha v domě, který to porcuje bez zřetelné motivace tu už pár bylo a už to tak nějak nudí. Takže Sick to u mne posouvá v hodnocení o fous výše. Slabší čtyři si to zaslouží.

plakát

Menu (2022) 

Tohle byl divnej úlet. Potenciál to určitě mělo, ale ten byl bezezbytku nevyužit. Namísto gradace film postupně degradoval až do útrpně sterilního finále.

plakát

Samaritán (2022) 

Za mě úplně v pohodě filmeček. Mám radši tenhle styl, ve kterém je superhrdinská tématika pojata více cilvilněji, než nabubřelé marvelácké digibordely.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Opět poplavu proti proudu. Mě to prostě nebavilo. Přestřelená stopáž plná zbytečně přetažených scén. Parker činící vždy o něco stupidnější rozhodnutí, než to předchozí. Sterilní a recyklovaní padouši, což považuji za největší mínus celého filmu. Na výborné paralelní světy se to nehrabe ani zdaleka, i když nějaká paralela pro srovnání by tu byla. Šeď, šeď, šeď. Průměr, průměr. Nuda.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Jak nadčasový snímek. Kdysi dávno jsem jej viděl v kině a již tenkrát jsem si říkal, že na tom něco bude a nutno přiznat, že z toho šel mráz po zádech. No a posuneme-li se ke dnešku to jest 22 let do budoucnosti už ani nejsou potřeba žádné serepetičky k tomu, aby nás někdo sledoval. Dobrovolně se zbavujeme soukromí prostřednictvím sociálních sítí a k našemu vysledování stačí mobil, na kterém oznamujeme polohu dobrovolně. V současnosti je ten film ještě mrazivější. No a u obsahu samotného filmu bych asi nejvíce vypíchl finále, které je opravdu, ale opravdu vydařené. Poctivé 4,5 hvězdy.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) odpad!

Zaklínače mám celého přečteného, odehrané všechny tři gamesky, takže již chybělo ono filmové/seriálové zpracování. Knihy jsem si náramně užil, hry (obzvláště třetí díl) jsem si vychutnával a seriál? Inu, ten jsem protrpěl. S Cavillem jako se zaklínačem jsem v zásadě neměl problém. Jeho herecká topornost odpovídala zaklínačově emoční plochosti, nicméně to je tak vše s čím jsem neměl problém. Ještě štěstí, že jsem relativně znalý Sapkowského díla, takže příběhově jsem věděl "vo co go", ale tleskám komukoliv bez znalosti zaklínačského universa, který po shlédnutí seriálu řekne, "Jó, tak to mělo hlavu a patu" - dle mého soudu, člověka znalého, nemělo. Takže co tu máme dále. Jakž takž stravitelný Cavill obklopený tunou nesympatických a prkenných postav v kolikráte iracionálních dialozích tahajících za uši, že jsem měl málem ušiska jak ten elfí mouřenín. Hledat nějaký motiv k chování toho nebo onoho je zcela irelevantní, scénáristé postavu jednoduše narvou do nějaké situace na nějaké místo a vyřešeno, starej se. Triková stránka je tak o deset let zpátky a víceméně v tom seriálu ty prachy do něj narvané nevidím. Buď to propálili při hledání té pestrobarevné havěti, nebo na honoráře scénáristických es, jejichž vizionářskou stopu ocení jiná verze Karla Čáslavského v jiném kdy v seriálu "Hledání ztraceného času". Tak a top v mém hatelistu zaujímá herecké obsazení z pohledu entnického a rasového. To se opravdu jen tak nevidí. Pokud je pro předlohou inspirací slovanské prostředí z roku okolo 1200, tak nikoliv pro tvůrce tohoto seriálu. Multikulti šílenství v plné parádě zasáhlo tento seriál jakožto inkluze naše školství. Nemít ve filmu lidi s jinou barvou kůže než bílou je již asi definitivně trestným činem. No až na Vás vyskočí negroefl, tak si možná jako já sednete na zadek, pak budete nevěřícně koukat a nakonec dostanete nekontrolovatelný záchvat smíchu. Stejně tak, když jsem zjistil, že v Temné věži je Roland Deschain černoch --> na tenhle film se nikdy nepodívám, NIKDY! Za chvíli nám tu budou prezentovat, že Horymír na Šemíkovi byl vlastně Alibaba na krásném arabovi. Takže milí přátelé, nedám tomu ani jednu hvězdu, pa.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Upozornění na rasistický a zcela nekorektní text níže: Tak si představte, že máte úžasně prosperující firmu v oblasti nucené prostituce. Všechno šlape do doby, než na Vás začnou dotírat všudypřítomní aktivisté a snažit se Vás připravit o výrobní zdroje a potlačit Vaše právo na svobodné podnikání. Nutně se Vám musí přehrát celá ta trnitá cesta, která Vás dovedla až na vrchol potravního řetězce. Nejspíš byste vzdorovitě vystrčili bradu a řekli: "NIKDY! Kdo vůbec jste a co si to dovolujete?". Aktivista Vám podává divnou plastovou kartičku, na které je tiskacími písmeny napsáno "John Rambo". Ohó, jenže Vy přeci nejste žádní nekulturní barbaři, jako Ti natvrdlí rudokožci, kteří minimálně půl století žijí a podnikají v izolaci od okolního světa, takže byste minimálně zpozorněli. Ale mexičan ne, ten ne, bude si stát za svým, ten nebude podléhat obskurním požadavkům nějakého obstarožního levičáka. Inu i mexikánci potřebují kulturně obohatit. Ehm, nakonec k onomu obohacení došlo, ale tak o 250 Kg oceli, železa a olova umístěných do těl nebohých zaměstnanců té kurevsky výdělečné továrny. Chudáci Pedrové a Choseové si skoro ani nevšimli nenásilného procesu změny předmětu jejich podnikání z nucené prostituce na urychlenou likvidaci. Vsadím se, že Ti nedovtipní středohnědoameričané doposud nerozumí účelu, za jakým byla vybudována ona legendární hraniční zeď. Devět z deseti mrtvých mexikánců radí: Postavte tu zeď vyšší a bytelnější, nebo nás ti důchodci ze severu sežerou zaživa. (Desátý radí: Dávejte si méně chilli do burrita)

plakát

Joker (2019) 

Osobně nechápu ten místní hype, nad koncentrovanou nudou, kterou tento film je. Phoenix sice hraje skvěle a výborně ztvárnil divného týpka postupně se měnícího na úplného magora, ale rozhodně ne Jokera. Přestože Nolanův Joker neměl ani polovinu prostoru, jako ten Phillipsův, tak vykreslil jeho postavu o mnoho lépe --> Z jeho Jokera běhal mráz po zádech, kdykoliv se na plátně objevil. A oprávněně, protože ztělesňoval zákonné zlo, byl agentem chaosu bez čitelného motivu. Na druhé straně Phoenix nejdříve vzbuzoval lístost, pak pohrdání. Jeho činy byly prostou osobní vendetou těm, kteří mu nějak ublížili. Trochu jsem odtušil v jakých pasážích mne chtěli páni filmaři překvapit, nebo šokovat, ale k ničemu takovému nedošlo, neb jsem v tom jejich šlendriánu byl vždy o deset minut napřed. Kdyby Joker trval 90 minut a nejmenoval se Joker, tak mu dám tři hvězdy, ale takhle dávám plnohodnotné a zasloužené dvě (50%), protože i v kategorii filmů "podívejte se na toho magora" znám "N" mnohem lepších kousků, u kterých si prokousnete spodní ret.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Jedním slovem zklamání. Marně se snažím rozpomenout na nějaké scény či části filmu, které by mi výrazně utkvěly v paměti a ono nic, žádný silnější moment, prostě nic. Tahouni z Ragnaroku jsou k uzoufání trapní, ostatní tak nějak plytce oscilují okolo, sem tam předvedou nějaký ten kousek, aby se neřeklo a... a... a... N dalších "a" znamenajících velkolepé nic. Z mého pohledu zbytečný a již skoro zapomenutý film. Marvele, Marvele, musím zdvihnout svůj kostnatý ukazováček a významně tě pokárat. Budeš mne muset hodně přesvědčovat, abys v budoucnosti z mé peněženky uviděl nějaký ten krejcar. Slabé tři hvězdy 55%.