Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Obsahy (9)

I Love Venice

I Love Venice (2013)

Benátky každoročně přitahují 30 milionů turistů. Každý chce vidět pohádkové město plující na vodě. Jenže z Benátek se kvůli neudržitelnému turistickému ruchu stal jednodenní zábavní park a jeho obyvatelé prchají, protože Benátky jsou pro život příliš drahé. Obchody slouží především turistům a velkým problémem je vznik stále nových hotelů a alternativních možností ubytování. V pohostinství pracují desítky tisíc lidí, ale většina z nich dojíždí z pevniny. Pracovních míst mimo turismus neustále ubývá. Dokument prostřednictvím výpovědí Benátčanů upozorňuje na masivní odliv obyvatel. Na problém dlouhodobě upozorňují, ale marně. Přímo v centru proto pořádají dramatizovanou akci za zachování nemocnice, pořádají „Pohřeb Benátek“, když počet obyvatel klesl pod 60 tisíc a demonstrují proti vjezdu monstrózních turistických trajektů do benátského přístavu.

Ad

Ad (1983)

Režisér Rein Raamat ve filmu Põrgu (Peklo) zfilmoval příběh založený na třech obrazech jednoho z nejznámějších estonských malířů Eduarda Wiiralta. Konkrétně rytiny ze 30. let 20. století nazvané Kazatel, Kabaret a Peklo. V černobílém krátkém filmu ožívají desítky postav, které se za zvuku divoké hudby vesele baví v pekle. Víno teče proudem a polonahé dívky svádí muže tancem. Jejich radovánky ale náhle přeruší nezvaný návštěvník, který se pokusí zničit ďáblovu flétnu.

Interesting Ball

Interesting Ball (2014)

Příběh začíná záběrem na červený gumový míč, který skáče dolů po ulici. Postupně vstupuje do životů lidí, kteří řeší zásadní existenční problémy. Žena oplakává svého mrtvého manžela a neví, jak bez něj dál bude žít. V jiném příběhu muž trpí, když zjistí, že ho žena podvádí. Jinde se znepřátelení bratři znovu spojí, když jednoho z nich opustí přítelkyně. Život. Vesmír. Láska. Jednota. Mír. To vše v surrealistickém příběhu symbolizuje červený míč. Life. The Universe. Love. Unity. Peace. Red Ball.

The Duck Factory

The Duck Factory (1984) (seriál)

Mladý animátor plný nadějí a očekávání Skip Tarkenton (Jim Carrey) přichází do Hollywoodu, kde hledá práci jako kreslíř komiksů. Získá místo v nízkonákladovém animátorském studiu Buddy Winkler Productions, jehož majitel právě zemřel a firma, které se přezdívá The Duck Factory, nutně potřebuje novou krev. Skip se s nadšením pouští do práce na komiksu The Dippy Duck Show. Brzy ale zjišťuje, že vedení firmy má přehnané nároky a kolegové také nejsou zrovna přátelští. Skipovo sebevědomí začíná pomalu klesat.

Leon the Pig Farmer

Leon the Pig Farmer (1992)

Židovský mladík Leon Geller (Mark Frankel) žije v Londýně a zrovna se potýká s existenční krizí. Opustil svou práci realitního makléře a rozhodl se pracovat v cateringové firmě své matky. Leonův život se úplně obrátí naruby, když zjistí, že jeho matka šla před mnoha lety na umělé oplodnění a Leonův skutečný otec není londýnský úspěšný podnikatel Sidney Geller (David de Keyser), ale chovatel prasat Brian Chadwick (Brian Glover). Aby toho nebylo málo, Leona opustí dívka, a tak se rozhodne, že odjede z města a vydá se za svým biologickým otcem a nevlastním bratrem na anglický venkov do Yorkshire Dales.

All in Good Taste

All in Good Taste (1983)

Kanadská erotická komedie vypráví o nesnázích mladého scénáristy. Nadějný filmař Timothy (Jonathan Welsh) právě dokončil scénář k filmu, ve kterém sirotek a jeho pes zoufale hledají novou rodinu. Nemá ale dostatek prostředků, aby mohl vytoužený snímek natočit a obrací se s žádostí o peníze na sponzory. Investoři mají o filmu úplně jiné představy a donutí Timothyho, aby scénář přepsal a vytvořil z něj béčkové porno. Timothy nakonec musí natočit film o striptérkách a striptérech plný nahoty, násilí a sexu.

Bertie Crisp

Bertie Crisp (2011)

Bertie Crisp je napůl medvěd a napůl panda. Bydlí v obytném přívěsu se svou bláznivou partnerkou zaječicí Grace. Ona chce za každou cenu dítě, protože je přesvědčená, že se jejich bídný život zlepší. S Bertiem se mnohokrát pokoušeli o dítě, ale zatím nebyli úspěšní. Grace přinutí Bertieho unést batole od sousedky kočky, která se sama stará o nedávno narozená mláďata.

Nedělňátka

Nedělňátka (1992)

Film je adaptací knihy Nedělňátka, ve které Ingmar Bergman vzpomíná na dětství jako osmiletý chlapec Pu. Film má dvě časové roviny. Osmiletý Pu zažívá dobrodružství na rodinném výletě, zároveň ale prožívá komplikované rodinné vztahy plné nenávisti a nepochopení. V dospělosti na ně vzpomíná a konfrontuje je se svým starým nemocným otcem. Do děje je zasazená historka o oběšeném hodináři natočená černobíle.

Souboj pohlaví

Souboj pohlaví (2017)

Film zachycuje skutečný příběh jednoho z nejznámějších tenisových zápasů všech dob. V takzvaném Battle of the Sexes, tedy souboji pohlaví, se 20. září 1973 na kurtu v americkém Houstonu střetli Billie Jean Kingová (Emma Stone) a Bobby Riggs (Steve Carell). Kingová tehdy přehrála o šestadvacet let staršího soupeře 6-4, 6-3, 6-3 a získala 100 000 dolarů.

Reklama