Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vlákna

Vlákna (1984)

THREADS mě totálně odrovnal!! V době studené války bych po shlédnutí tohoto filmu už asi zařizoval bunkr. Nebo lépe si zjistil kam padne atomovka ať to mám za sebou. Protože nic dobrého by mě stejně nečekalo. Naturální pohled na jadernou válku (hlavně tedy na její následky) jaký se jen tak nevidí.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

prostě plný počet - na tento film, zejména Jokera slova nestačí

Smrtonosná zbraň 2

Smrtonosná zbraň 2 (1989)

Glover + Donner + Gibson - spojení, jaké dělá z krimi/komediálního filmu dokonalost, na kterou se vždy když ji dávají v TV těším.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Arofonsky po přístupnějsím Wrestlerovi natočil další "nepříjemný" film. V některých scénách jsem měl podobné pocity neklidu jako u jeho nepřekonatelného Requiem za sen. Natalie tady vložila veškeré své umění a perfektně zvládla obě polohy labutě. I když ta nevinnější verze jí šla určitě líp - v polohách křehké dívky byla naprosto skvělá. Hororové scény mají výbornou atmosféru-tohle v dnešní době v recyklovaných hororech 80 let nezažijete. Balet nemusím ale po tomto filmu je vidět Labutí jezero nutnost. Jdu zjišťovat, kde se hraje:-)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Absolutní vrchol romantických filmů všech dob - tady opravdu neexistuje žádné slabší místo. Perfektně napsané postavy, skvělí herci a reálné problémy lidí se tady nádherně proplétají. No a příběh kde figuruje Kiera Knightley a její tajný ctitel Andrew Lincoln - tohle je opravdu brutal. Velká škoda, že Martine McCutcheon není tak známá a v mnoha filmech nehraje - zde je naprosto úžasná.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Pro mě nejlepší Vánoční komedie a zároveň nejlepší díl National Lampoon. Nesmí chybět o žádných Vánocích.

V temnotě

V temnotě (2011)

Vždy, když vidím podobné filmy, říkám si: Proč nejsou schopni něco takového natočit i u nás? Už dlouhu jsem u filmu nepociťoval různé druhy emocí od radosti přes vztek a smutek v takové síle. Pro mě jasný kandidát Oscara (a to nejen) za cizojazyčný film. Popis filmu a vypíchnutí nejsilnějších scén je zbytečné - tohle se prostě musí vidět.