Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

L: Epická jízda obřích rozměrů. Když jsem tenhle film viděl poprvé, přikovala mě do sedačky už jen syrovost úvodní scény, s perfektní hudbou a naprosto odzbrojujícím vyústěním. Představení obou hlavních hrdinů se koná ve velkém stylu a dialogy, které se dají brát téměř jako komediální ("Kdo ti dal právo? Jaký je mezi námi rozdíl?" - "Já nenosím výstroj na hokej!"). Dynamika šílenství Jokera a následné hrátky na kočku a na myš jsou naprosto odzbrojující a když začnou umírat hlavní postavy tohoto epického dramatu, uroníte možná i vy slzu. Stejně jako Christian Bale, skloněný, se zmačkaným dopisem v ruce a v pozadí hořící trosky. Takhle emotivní moment jsem dlouho nezažil. A momenty, kdy jsou proneseny hlášky jako "A máme tě, ty pošahanej hajzle." završují monumentální akční scény, které jsou zvládnuty s neuvěřitelnou noblesou a galancí. Stoprocentně můj nejoblíbenější, nejmilejší, nejepičtější a nejlepší film v mé kolekci.

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

L: Pokud by se hodnocení romantického dramatu dalo vyjádřit v množství posmrkaných a pobrečených kapesníčků, tento film by byl na vrcholu. Nejhorší na tom je, že kdykoliv se na tento film dívám, můj odpadkový koš vypadá jako po dlouhotrvající rýmě. Nedokážu si představit emotivnější filmový zážitek, než je tento.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

L: Originalita nade vše. Gangsterka par excelence, která naprosto jednoznačně s nadhledem a humorem ukázala vztyčený prostředníček všem pochybovačům o hereckých výkonech některých zúčastněných herců. Nekonvenční humor gradující v absurdních situacích, jako je vyloupení sázkové kanceláře, krásně podtrhuje skvělá kamera a skvěle zvládnutá práce se zvukem a hudbou. Hlavní motiv hraný na příčnou flétnu je i přes svou jednoduchost natolik jednoznačný a úderný, že mě vždy zamrazí při vzpomínce na tu melodii. Démoničnost hlavního záporáka, jeho milovaných domácích zvířátek a jeho odzbrojující monolog se zcela jistě dají zapsat do zlatého fondu kinematografie. Brad Pitt přispívá obrovskou mírou k tomu, aby jste měli komu fandit v té hromadě špinavých zlodějů, lupičů, sázkařů, židů, rusů, černochů a ostatních. Taktéž musím vyzdvihnout perfektní střih, který nikdy ani na chvíli nezaváhá a sází nám záběry přesně podle nálady.