Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

L: Viděno v kinoripu, s otřesnými maďarskými titulky a příšerným, místy rozostřeným obrazem. I přesto je to jeden z nejlepší akčních filmů posledních let, který mi urval koule, které se snažím marně už dvě hodiny najít. Tom Hardy je ještě šílenější než původní Max a Charlize Theron aspiruje na cenu za nejvíc "bad-ass" ženskou postavu v mém žebříčku (ne že by jich tam nějak moc bylo). Ultimátní soundrack a tak dravá kamera, až jsem si říkal, jak moc podobní museli být kameramani chlápkům na šílených kyvadlech. Oslňující efekty, které zastiňují vše, od Avengers až po Ex Machina. Ne díky bravurnosti CGI efektů, ale všem těm promyšleným detailům, jako je třeba (relativně) realistické chování vozidel. Výbuchů si užijeme více než v osmdesátkách a některé akční pasáže patří za rámeček světové kinematografie. I když, celý film je jedna velká, adrenalinová jízda, kterou si budete vychutnávat plnými doušky. A ve chvíli, kdy se Max vydává do tmy, aby se postaral o jednoho slepce, říkáte si, že tohle je přesně to, co chcete vidět v akčních filmech. Mad Max je zpátky, větší, lepší, zábavnější a monumentálnější než jeho předchůdci. A je lepší, než dvojka. Ano, opravdu. Edit po shlédnutí v kině: By the way, věřili byste někdy tomu, že se objeví film, který má naprosto šílenou hantýrku a vy začnete odmítat pojmenovávat věci postaru? Rodiče moje přesvědčení, že musím dojet pro pár litrů benálu trochu nepochopili (díky bohu za ne úplně zprasený český překlad).

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Naprostá ujetost největšího kalibru. Chci si nechat vyrobit bombu v obchodu pro kutily, vzít si do ruky motorovou pilu a při skoku vysokém rozřezat žraloka. Hororové scény jsou jako když nejsou a zvláště ta v domě ve mě vzbudila tak šílený záchvat smíchu, až to pěkné nebylo. Hlášky jako "uhnětě, mám klíč" bych rád označil za kultovní, ale tento film je natolik velký výsměch všem B-čkovým filmům, že nezbývá než dát odpad a modlit se, aby třetí díl nikdy nevznikl. Naprosto chápu zdejší hodnocení, 5* bych dal rád taky, ale cukání někde v zadní části mozku mi to opravdu nedovoluje.

plakát

Until the Light Takes Us (2008) 

L: Lepší film o metalové subkultuře nenajdete. Pokud máte zájem podívat se do zasněžených, poklidných hájů v Norsku a pochopit, co se tam v devadesátých letech dělo, tento film je přímo pro vás. Nenásilně, velice intuitivně a sofistikovaně představí hlavní protagonisty i antigonisty (hlavně Euronymous jakožto hlavní představitel extrémních názorů). Fenriz, který celý dokument provází a vysvětluje je sympaťák, na kterém je vidět, že už si něco zažil, a hlavně nahlédnutí do jeho skromného bytu stojí za to. Zde přijdete o všechny iluze o tom, jak žijí, vypadají a mluví přívrženci black metalu. Pro mě osobně nejlepší dokument o metalu vůbec.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

L: Neskutečné množství gagů, vtipných situací a perfektních hlášek, na pozadí milostné aférky, gangsterská honička a neuvěřitelné vyústění. Marilyn ve své životní roli, nikde jinde tolik nezářila a zde ji věříte naprosto všechno, co řekne. Herecké výkony hlavních protagonistů září a kdykoliv se objeví na scéně spolu, vaše bránice zažije terno. Velice vtipné i po tolika letech. Kdy jsme se naposledy takhle dobře zasmáli u filmu?

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

L: Pokud by se hodnocení romantického dramatu dalo vyjádřit v množství posmrkaných a pobrečených kapesníčků, tento film by byl na vrcholu. Nejhorší na tom je, že kdykoliv se na tento film dívám, můj odpadkový koš vypadá jako po dlouhotrvající rýmě. Nedokážu si představit emotivnější filmový zážitek, než je tento.

plakát

Temný rytíř (2008) 

L: Epická jízda obřích rozměrů. Když jsem tenhle film viděl poprvé, přikovala mě do sedačky už jen syrovost úvodní scény, s perfektní hudbou a naprosto odzbrojujícím vyústěním. Představení obou hlavních hrdinů se koná ve velkém stylu a dialogy, které se dají brát téměř jako komediální ("Kdo ti dal právo? Jaký je mezi námi rozdíl?" - "Já nenosím výstroj na hokej!"). Dynamika šílenství Jokera a následné hrátky na kočku a na myš jsou naprosto odzbrojující a když začnou umírat hlavní postavy tohoto epického dramatu, uroníte možná i vy slzu. Stejně jako Christian Bale, skloněný, se zmačkaným dopisem v ruce a v pozadí hořící trosky. Takhle emotivní moment jsem dlouho nezažil. A momenty, kdy jsou proneseny hlášky jako "A máme tě, ty pošahanej hajzle." završují monumentální akční scény, které jsou zvládnuty s neuvěřitelnou noblesou a galancí. Stoprocentně můj nejoblíbenější, nejmilejší, nejepičtější a nejlepší film v mé kolekci.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) odpad!

L: ...tento film zachraňuje jedině... nezachraňuje. Kdybych měl porovnávat intelektuální úroveň X-Men a této nepěkné, ošlivý případ asi bych se ocitl na opačných koncích Galaxie. Tam, kde jednička a dvojka ukazuje skvělé nápady a úžasné postavy, tak zde se ukazují Wolverinovy svaly a náhodně vygenerovaní superhrdinové se superschopnostmi, které jsou supernudné a superpředvídatelné. Vizuální stránka zaostává dokonce i za papundeklovou jedničkou (jednička měla veleboží superefekty!). Dokonce nepřekvapí ani Tyrion, který si odskočil zahrát konečně pořádného padoucha, který se nakonec zase stane klaďasem. Doprdele s tím.

plakát

Magnetické tornádo (2011) (TV film) odpad!

L: Možná nejlepší komedie posledních deseti let. Neuvěřitelné drama o lásce, krutosti, strachu a jednom velkém tornádu. Spektakulární vizuální stránka vás na dlouhé hodiny připoutá nad záchodovou mísu, kde budete marně čekat, kdy to na vás konečně přijde. Je třeba zmínit herecké výkony, které naprosto jednoznačně zastiňují školní besídku třetí třídy. Bacha ale na čtvrťáky. Ta pohádka, kterou sehráli - O pejskovi a kočičce - měla lepší ozvučení, trikové efekty a herecké výkony. Tento film doporučuje jedenáct z deseti dentistů, protože díky němu vám zůstanou ústa otevřená ještě hodně dlouho.

plakát

Gravitace (2013) 

L+M: Abychom se ospravedlnili. Kameramanské orgie, které neberou konce, střihač, který musel vyměnit v průběhu střihačského procesu několik klávesnic, protože tlačítko C nesneslo takový nápor, hudba, která vystihuje přesně tu hudbu, kterou byste nechtěli poslouchat, kdybyste se "ztratili" ve vesmíru. Avšak ten hlavní problém byly hlasivky hlavní hrdinky (ano, ta nás opravdu s****). Přesto oceňujeme význam a přínos tohoto filmu kinematografii, ale prosím, příště zachraňte George Clooneyho.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) odpad!

L: Kult nad všechny kulty, prasárna, za kterou zaostává i Braindead jakožto můj nejoblíbenější splater horor. Kamera je neskutečná, střih taktéž, efekty neexistující a krev je vyrobena z mámina protlaku, který Peter ukradl doma ve spíži. Reálie, příběh, obsazení, všechno špatně. Tedy, dobře. Ten film je boží na dlouhé, temné zimní večery. Ale pokud ho budete brát vážně, může se vám udělat nevolno.