Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

Dištanc (2017) (studentský film) 

Je to hezky sestříhané, ale nápad mě příliš nezaujal.

plakát

Hudson Hawk (1991) 

Oddechovka, občas jsem se opravdu od podlahy zasmál. Jinak děj působí ze začátku spíše jen jako snůška nesourodých scén, což se přibližně od poloviny lepší. A dost šílených scén. Lepší tři hvězdy.

plakát

Zúčtování (2016) 

Promyšlený akčňák s dobrou omáčkou, aneb "tohle nevymyslíš!" Doporučuji

plakát

Trumbo (2015) 

Výborný projev, autentická atmosféra, napínavý děj. K pěti hvězdám chybí jen kapka humoru.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

"Nový Top Gear" mě jednoznačně zklamal. Ano, pořad o autech to není už někdy od začátku tohoto desetiletí, ale pod křídly amazonu se vytratilo pro mě i to, co bylo vlastně bylo na Top Gearu tím poutavým, a to brilantní humor. Tady bohužel dost "zameričtěl," což je pro mě u top gearu nepřijatelné. Nápad je dobrý - speciály byly to nejlepší, co Top Gear nabízel, ale s přílivem peněz ztratil soudnost a vkus. A moc mě nebaví se na jeden fór koukat celý díl. Oproti tomu musím vyzdvihnout sezónu Top Gearu 2016v režii BBC, která si udržel jak humor, tak i jeho vkus. A je mnohem víc o autech, ne o snobství.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Pro mně je toto asi zatím nejucelenější komedie s Belmondem. Podotýkám komedie, viděl jsem i jedno dráma, které kupodivu nebylo jen slepen vzájemně nesourodých scén. Ne že by to ale bylo o moc lepší. CO se tedy týče příběhu, tady se dá o nějakém mluvit, a vlastně i docela zajímavém. A ten to společně s krásnou Jackqueline vytáhl na slabší čtyři. Ale co se humoru týče, ten mě až tak nezaujal.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Působivý příběh, který zdá se vyvolává mylná očekávání. Ta moje byla trochu jiná, a to perfektní herecké výkony, rozhodně se tedy nejednalo o žádné zklamání. Spíše naopak. Eddie je nepřekonatelný a ani ostatní herci za ním nezaostávají. Zejména půvabná Felicity. Přesto bych měl pár výtek. Trochu jsem se ztrácel v čase (jak příznačné), přitom se naskýtá tolik jednoduchých řešení, jako třeba změna účesu nebo výraznější změna oblečení (na druhou stranu, přeci jenom Britové jsou v tomto poměrně konzervativní a pokud by se toto přehnalo, dostali bychom se na druhou stranu oceánu). Když se nad tím tak zamýšlím, je to spíše pochvala - Britský film o Britském páru v dokonale Britském prostředí kořeněný Britským humorem... v tomto ohledu také výborně zvládnuto. Zbývá tedy jen bodově bilancovat. A to rozhodování bylo těžké. Nakonec jsem se rozhodl hodnotit spíše to, co mi přišlo jako původní záměr filmu - příběh o oddanosti jedné ženy a geniality jednoho muže. Ano, mohl být více filozofickým dramatem o bohu a vědě; Ano mohl být více vědecko-popularizační (což je opět v souvislosti se Stephenem Hawkingem velice příznačné) nebo cokoli jiného, může nají jako "ve filmu chybějící" v ostatních komentářích. Ale pokud by tam všechny tyto věci byly, muselo by zase něco jiného chybět. A proto dávám pět (ač slabších). P.S. moc se mi líbila atmosféra z college 60. let . A ty šaty :)

plakát

Come Together (2016) 

Wes opět nezklamal a tentokráte v mnohem lepším spojení malebnosti a účelnosti. Jen tak dále!

plakát

To je náš hit! (1996) 

Atmosféru 60. let miluji. Jednoduchý příběh se skvělou muzikou, který působí, jako by se skutečně stal.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Poslední dobou se na filmy dívám s tím, že to bude stát za houby. A ejhle, jak je milé se nechat překvapit. Nejinak tomu bylo i u tohoto případu. Mnoho ostatních komentářů (k datu psaní) si stěžuje na vykreslení charakterů. Já si ale naopak myslím, že je to dobře, že je příliš nerozpitvává. Tohle má být vložka mezi dva díly, příběh, který se stal, ale upadl v zapomnění, oni v sérii nejsou důležití. Jen vykonali důležitý čin... A tuto roli vložky do bot vykresluje dokonale. Rychlý úvod, dějový spád a monstrózní konec. Jediné co z příběhu zbude je... však víte ze čtyřky. K tomu je kořeněn vtipnými droidy a opravdu vkusnými odkazy na čtvrtý díl. Zasazením děje do příběhu Starwars se mi líbí více než sedmý díl (který opravdu působí trochu jako vykrádačka čtverky). A to se cení pěti hvězdami.