Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Tequila Sunrise (1988) 

Divil jsem se, že jako znalec starších filmů jsem se nikdy nedostal k shlédnutí tohoto filmu. Včera jsem zjistil proč tomu tak bylo. Nuda a zmar. Jde vidět, že špatný scénář nevytrhne ani 20 hereckých hvězd. Posledních 20 minut jsem už prosil, ať ten film skončí.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Výborný scénař, skvělé herecké výkony, úžasná hudba a k tomu fantasticky vygradovaný konec filmu. Nemůžu jinak, než za plný počet.

plakát

Drž hubu! (2003) 

Výborná komedie, která od první do poslední chvíle dokáže skvěle pobavit. Vždy, když vyslovím jméno Quentan z Montargi, tak to vyloudí úsměv na mé tváři. :D Vícero takových komedií.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

Prostě to není film podle mého gusta. Scénář byl velmi slabý, herecké projevy mi přišly velmi nevěrohodné. Pokaždé, když Audrey vyslovila na nějakého muže broučku, miláčku, či drahoušku, tak jsem měl chuť ji dát ránu. Prostě film o blbce, která žije na hraně šílenství a všichni jsou z ní hotoví. Tato naivita není ani roztomilá a vůbec ne sexy. Film jsem protrpěl, až k titulkům. Jedna hvězda za výbornou ústřední píseň a vtipnou scénu z párty, kdy u zrcadla můžeme vidět typický obraz podnapilé ženy (drtivý smích střídá nekonečný nával slz). Teď už vždy snídani bez Tiffanyho :D

plakát

Hon na ponorku (1990) 

Výborný scénář, dobře zvolení herci, báječný Sean Connery a skvěle rozložené napětí, které postupem času graduje. Hudba jen zdůrazňuje tu tíživost a bezmocnost námořníku, kteří jsou v útrobách ponorek. U mě jasně nejlepší film s ponorkovou tématikou. Jednu hvězdu jsem přeci musel ubrat a to za to, že nevěřím, že kapitán soupeřící ponorky by udělal tolik chyb! Možná měl Sean nastaven boj na easy, jinak si to nedokážu vysvětlit.

plakát

Návrat blbýho a blbějšího (2014) 

Blbý a Blbější byl v mých očích výborný filmařský počin v žánru "americká crazy comedy" , ale pokus o restart za každou cenu se mi opravdu nelíbil. Množství pokusu o vtip, které vykrádají předchozí díl a mnoho, až trapných momentů. Bylo těžké navázat na film, který vznikl před 20 lety, ale toto se moc nepovedlo. Léta letí a tento film, taky nějak jen proletěl. Dvě hvězdy za těch 5 - 6 scén, kdy jsem se fakt zasmál.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Téma výborné, labyrint skvěle vymyšlený, příšery obstojné, herecké výkony dobré, ale konečné vysvětlení zápletky a ukončení filmu mi připadalo ještě více rozpačité než u seriálu Lost. Pravda je kdyby mi bylo 15 tak se rozbrečím blahem, ale takhle v tom vidím hodně hluchých míst. Proto mé hodnocení je na rozhraní 3 až 4. A jsem zvědavý na pokračování.......

plakát

Velký draft (2014) 

Výborný Costner, skvěle zamotaný sportovní příběh kolem draftové problematiky, která graduje finálními 15 minutami a bohužel nevhodné prology s romantickým nádechem. Mimochodem tyto prology jen film brzdí a ubírají filmu na intenzitě, ale naštěstí je to jediné negativum tohoto filmu. A mé 80% hodnocení je hlavně podtrženo tím, že ještě nikdy v historii filmu jsem nezastavoval film co 10 minut a vysvětloval ženě kompletní problematiku draftu. Draftové picky, obchodování s draftovým pořadím a jak se draftové pozice rozdělují. :D

plakát

Noční let (2005) 

Není to filmový trhák, není to hvězdně obsazený film, není to film plný speciálních efektů, ale je to příjemný film na páteční večer, který pobaví a neurazí. Nechybí v něm napětí a hlavně skvělý Cillian Murphy. Tento herec, ať se objeví v jakémkoli filmu tak u mě zanechá velkou odezvu. Dle mého tento film svým výkonem táhne a dělá z něj něco lepšího, než průměr. Jen ten konec je takový, no trošku přitažený za vlasy........, což snižuje mé hodnocení na takových 70%.