Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Recenze (5)

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

V dnešní době už je najít horor, který neděsí jen skrze laciné lekačky tipu ztlumíme všechny zvuky a pak tam pustíme naplno dělobuch s nějakým nepěkným bubákem, opravdu těžký oříšek. Proto jsem opravdu rád, že se ještě nějaký takový přeci jen najde. A dokonce v seriálové podobě. Jumpscarů jsem tu napočítal za celý seriál tak dva a přesto snad každá epizoda dokáže vyděsit skvělou atmosférou. Z typického bubudomu na kopci se odstěhuje rodinka, protože kdo by chtěl zůstávat v domě, kde za vámi furt leze paní s hlavou nakřivo nebo levitující chlápek s buřinkou, že? Nicméně se ukáže, že samotný dům byl pouze začátek jejich trápení a vše nakonec spěje k návratu ,,domů". První si ale bude muset každý člen rodiny poradit se svými démony, které v nich pobyt v domě zanechal. A možná se vracet přeci jen neměli...

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nikdy jsem se o Chernobyl nějak extra nezajímal, pominu-li herní zpracování, ale tato minisérie je natočena tak skvěle a poutavě, že bych nejradši sbalil kufry a vyjel si tam na výlet. Nebo si alespoň přečetl víc o této světoznámé havárii. Nic z toho nejspíš neudělám, ale už jen to značí, jaký zájem tento počin dokáže vyprodukovat. V pouhých pěti dílech se dovídáme, proč, jak a co se vlastně tehdy stalo. Atmosféra se dá krájet a ačkoliv je provedeno několik změn od skutečnosti, nejsou nijak zásadní a nijak neruší. I tak si ale myslím, že ruština by této minisérii seděla daleko víc než originální anglické znění, i tak je to ale špička seriálové tvorby minimálně tohoto roku.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Když jsem pouštěl první kazetu (díl, chcete-li), nevěděl jsem, do čeho jdu. Neměl jsem ani tušení, že jde o další vysoce kvalitní seriál, od kterého se nedá odtrhnout. Už samotný pilot mě dokonale vtáhl do středoškolské atmosféry. Všude plno cool teen sporťáků, roztleskávaček, děvkařů a party zvířat a mezi nimi trochu společensky neohrabaný Clay Jensen. Do toho všeho přijde nečekaná tragédie v podobě sebevraždy Clayovy nejlepší kamarádky Hannah... Po nějaké době, kdy už bolest trochu odezní ho ovšem přede dveřmi čeká překvapení. 13 kazet s 13 důvody, proč si Hannah vzala život. A Clay je jedním z nich. To nejhorší má stále ještě přijít... Skvělá záležitost s nezapomenutelnými hereckými výkony mladých herců, výborný soundtrack, bezchybné vyprávění pomocí více časových linií, to všechno a mnohem víc v této novince Netflixu. Ne často se mi stává, že po dokoukání nějakého seriálu jsem tak emocionálně vyčerpán jako právě u tohoto. “I’m about to tell you the story of my life – more specifically, why my life ended. And if you’re listening to this tape, you’re one of the reasons why.”

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Nepovažuji se za nějakého velkého fanouška původních Evil Dead, ale sakra! Tenhle seriál mě fakt baví! Z Bruce Campbella se ze sympatického naivního ňoumy stal pořádný hláškovací matador s charismatem na rozdávání. A aby nebyl na bitvu se zlem děda Ash sám, dostal na pomoc mladé sidekicky, kteří neurazí, ale na Ashe s anti-démonickou údysekající motorrukou a pusou plnou hlášek a urážek ani zdaleka nemají. Natož pak na dva Ashe!... Opravdu skvělý akční seriál s trochou té nostalgie, kterému podle mě skvěle sluší kratší stopáž jednotlivých dílů, které jsou pak o to nabitější tou správnou akcí. Určitě to nebude zábava pro každého, ale já jsem si návrat do světa zla opravdu užil. Nejvíce pak právě do té osudné chaty...

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Seriál, který jsem si vždycky přál a ani jsem o tom vlastně nevěděl. Seriál, který mě už od svých skvostných úvodních titulků až do poslední minuty každé epizody totálně dostal. Seriál, který bych dokázal zkouknout na posezení... Takové jsou Divné Věci. Jestli si mě tak získal kvůli své perfektní atmosféře osmdesátek se spoustu odkazů a referencí, skvělým mysteriózním příběhem s několika hororovými momenty, nebo bezchybným hereckým obsazením (Želví kluk Dustin TOP), to nedokážu říct, každopádně vše dohromady skvěle funguje a vytváří tento seriálový skvost, který by si nikdo neměl nechat ujít.