Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (12)

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě (2016) (seriál) 

Gilmorky mám moc ráda, úžasný seriál, vtipný, správně trhlý, jsou v něm skvělé postavy, po těch sedmi sériích velmi důvěrně známé... Můžete ho vidět Xkrát a stejně se vám neomrzí, stejně se znovu smějete, dobře se u něj bavíte, nebo alespoň já to tak mám. Když jsem se dozvěděla, že bude pokračování, nadšená jsem z toho nebyla, protože zastávám názor, že tyhle pokračování po letech většinou za moc nestojí, byla jsem k tomu skeptická. Zároveň jsem se ale těšila, že se opět setkám s praštěnou a nezodpovědnou Lorelai, vždy rozumnou a racionální Rory, Sookie, která tak vášnivě miluje vaření a vše co se týká kuchyně, bručouna s velkým srdcem - Luka, dominantní a šílenou Paris, naprosto famózní Emily s pěkně ostrým jazykem...takhle bych mohla pokračovat dál. Bohužel musím říci, že jsem zklamaná. Moje obavy se vyplnily. Toto pokračování pro mě ztrácí to kouzlo, které seriál měl. Postavy se dost změnily, chápu, že postupem času se lidé mění, vyvíjejí se, ale tady se změnily takovým způsobem, až je místy nepoznáváte... což je velká škoda. Jako příklad můžu uvést Rory. Vždy ta rozumná, zásadová, trochu naivní, ale holka, která ví, co chce. Nyní potvora, která ani nemá dost odvahy, aby se rozešla s přítelem, která podvádí. A Sookie? sekla s vařením, vzdala se svého snu šéfkuchařky v hotelu a raději odjela někam do lesů, aby pěstovala ovoce a zeleninu. To jako vážně??!! Dost mě překvapuje zdejší celkem vysoké hodnocení - možná nějaká nostalgie, jinak si to vysvětlit neumím. Ač mi je tento seriál hodně blízký, pokračování mě opravdu nenadchlo, spíše naopak. Jak jsem již uvedla, chybí mi to staré kouzlo, ten vtip, náboj, spád, toto všechno zde postrádám. Dávám 2 hvězdy, ale opravdu jen z té nostalgie a protože Gilmorky jsou Gilmorky...

plakát

Zatímco spíš (2011) 

Musím říct, že u tohoto thrilleru jsem byla hodně na nervy... psycho od začátku až do konce, které se jen stupňovalo. Totálně úchylnej, ujetej a pošahanej domovník, prostě slizoun. Ke konci jsem stále čekala na nějaký zvrat, kdy i na něho dojde... strašně jsem si přála nějaké zadostiučinění a ono houby :-) takže pro mě dost překvapivý a dost mrazivý závěr.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Povedený animák plný příšerek, já se výborně bavila.

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

Nic moc jsem od toho neočekávala a udělala jsem dobře. Asi jsem viděla i horší slátaniny, ale pro mě další nudný a podprůměrný film, který už opravdu nepotřebuju vidět znovu, nevzbudil ve mě žádné velké emoce. Kdybych to měla brát jako komedii - nijak extra jsem se u toho nebavila, nezasmála, kdybydch to měla brát jako romantiku - taky nic, emoce na bodě mrazu. Kuchařová je hezká a proto by se měla dál věnovat modelingu a herectví přenechat jiným. Mádl se mi tady nelíbil, role se pro něj dle mého vůbec nehodila, neseděla k němu, místy to skluzávalo až k trapnosti a absurdnosti. Děj pro mě také nezajímavý, neoriginální, takže jedna hvězda...

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Od prvního dílu jsem byla z tohoto seriálu nadšená a naprosto uchvácená. Zaujala mě už úvodní znělka. Je to napínavé, nechybí zde intriky, pomsta, nestálé nečekané zvraty, ale i láska, čestnost, statečnost... postavy jsou dokonale propracované, ani jedna z nich není 100% kladná nebo záporná, v každé z nich zápasí dobro a zlo, snaha přežít dobu, která není snadná... každý se snaží přežít jak může. Nikdy nevíte, co se stane, co kdo udělá, jen čekáte, čím vás zase seriál překvapí. Nechybí tu ani sex, násilí, krev, občas dost nechtuné scény, ale seriálu to dodává šťávu. Doba, ve které se vše odehrává není procházka růžovou zahradou, přežijí jen ti nejsilnější a ti, kteří jsou mistry v manipulaci a vyznají se v intrikách a podrazech, kterých tu je opravdu požehnaně. Po dlouhé době opravdu kvalitní seriál, který má úroveň a který mě baví, kdy s chutí hltám každý další díl. Všechny díly mají svůj smysl a v každém díle je spousta děje, akce, smysluplný scénář, dobře propracovaný, žádná zbytečná omáčka. Hodnotím plným počtem hvězdiček.

plakát

Popelka (2015) 

Klasické zpracování Popelky. A mě se moc líbilo. Žádné novoty, žádné experimenty a vůbec to nebylo na škodu. Dočekáte se kouzelné víly s čarovnou hůlkou, dáně, která se promění v kočár, myšek, co se promění v bílé vraníky, zlé macechy a jejich dvou rozmazlených dcer a v neposlední řadě ušlechtilého prince a laskavé, krásné Popelky a jejího ztraceného střevíčku. Pohádka, jak má být :-)

plakát

Vetřelec (1979) 

Vetřelce jsem viděla asi 100x a klidně si ho pustím i po stoprvé :-) Kultovní film, při kterém vás mrazí, úžasná doprovodná hudba, skvělá Elen Riplyová a hrůzostrašný nehumanoid s kyselinou místo krve, to vše odehrávající se ve vesmíru... k tomu už snad není co dodat. Za mě plný počet bodů.

plakát

Vetřelec: Vzkříšení (1997) 

Vetřelce prostě miluju, a to všechny díly, každý je svým způsobem originál a něčím zajímavý, odlišný... Vzkříšení není výjimkou. Riplyová je tu v jiném světle, stává se z ní dokonalý predátor, přesto v ní zůstávají lidské vlastnosti, jako soucit, empatie, smysl pro spravedlnost... a mě se to líbí. Celý film provázejí vtipné hlášky, na které u vetřelců nejsme zvyklý, ale změna to není tak špatná. Zkrátka film je pojat zase úplně jinak, osobitě a na to, že to je 4. pokračování, já jsem spokojená, neboť kolik znáte tak dobrých pokračování? u většiny filmů už dvojka je dost velká slabota, ale tohle rozhodně slabota není. Na konci trojky si říkáte - Riplyová je mrtvá, to je konec vetřelcům, co by tak mohlo být v dalším pokračování? těžko by mohli vymyslet něco smysluplného... ale ejhle, povedlo se, pokračování je na světě i s klonem Riplyové. Pro mě nadprůměrný film, plný napětí, děje, opět hezká podívaná.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Knihu jsem četla, je dost obsáhlá, byla jsem dost zvědavá, jaké bude filmové zpracování. Trochu jsem se obávala, aby děj nebyl příliš vleklý a zdlouhavý, ale byla jsem mile překvapena. Napětí zde rozhodně nechybělo, stupňovalo se... Na knihu to sice pořád nemá, ale je to pochopitelné, že všechno se do filmu promítnout nedá, vše se do něj nevejde. Dle mě je to dobře zpracované. Zvláště postava Lisbeth se mi líbila, nějak takto jsem si ji představovala při čtení knihy. Finecher opět potvrdil, že umí :-)

plakát

Zmizelá (2014) 

Při sledování děje se u mě vystřídaly všechny možné emoce - od sympatie s manželem, kterému zmizela žena a dělá si o ni starosti, přes napětí, co se s ní asi stalo? přes podezření, že se jí možná chtěl manžel zbavit a že to nebylo nejspíš perfektní manželství, jak se mohlo na první pohled zdát... přes vztek z toho, jak média dokáží vše upravovat, jak se jim to hodí do krámu, až po absolutní mrazení a husí kůži z chladnokrevnosti manipulativní Rosamund Pike. Jednu hvězdičku strhávám za pro mě poněkud neuspokojivý závěr.