Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem uvažoval o dvou slušných hvězdách, jelikož příběhů o psychopatech, co se rádi dívají, je požehnaně. Postupně se však začne děj odvíjet rozličnými cestičkami, z nichž některé jsem očekával a potěšily mne (ten spratek potřeboval za vyučenou), jiné mne příjemně překvapily (kdo s koho, příteli...). Rozhodně bych ovšem vyškrtnul kolonku horor - napínavé, místy mrazivé, strašidelné však nikoliv. Možná spíše krimi, byť vyšetřování nemá dostatečný prostor, na druhou stranu úvahy psychopata byly pro kriminálku jako dělané. Roztomilí švábi mi připomněli Kingovo Creepshow, jakési rozdvojené chování hlavní postavy pak rozhodně Psycho (nejen kvůli sprše). Nakonec došlo i na krev ,a tedy i na 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky thriller i horor má v poslednej dobe dobrú povesť a vždy im dám šancu. Film začína pozvoľna, až si hovoríte, kurva kedy začne ten horor? Nakoniec je to viac thriller ako horor, ale postupná gradácia filmu veľmi pomáha, režisér neodkrýva všetky karty naraz a stále dokáže diváka prekvapiť nejakou ďalšou scénou. Hlavný predstaviteľ L. Tosar je u nás známy hlavne z väzenskej drámy Cela 211, ktorý stojí za to vidieť. Svoju rolu zvládol výborne a pri všetkých činnostiach , ktoré robil s istotou profesionála, si ako divák hovoríte, že raz sa to poserie a zaúraduje náhoda... Pravý horor končí dobrou depkou alebo koncom, ktorý má od happyendu ďaleko. Tu to všetko sedí a film rozhodne nesklamal. 80%. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a zvrácené! Opravdu jsem unesena, na konci jsem měla i husí kůži. Nikdy bych nechtěla potkat takového úchyla, který je šťastný z neštěstí druhých. To co on prováděl neznalo hranic. Každou chvílí jsem se divila více a více. Oba hlavní aktéři byli vybráni naprosto bez chyb. Domovník už od pohledu v jiné dimenzi a nájemnice krásná a pořád veselá. Musím se přiznat, že mě ze začátku bavilo, to co tam předváděl onen "domovník", ale ke konci už se mi tak zhnusil, že sem v tom dítěti opravdu viděla jeho tvář a bylo mi zle. Na to, že já moc nemusím španělské filmy, tak tento překonal můj odpor k nim a naopak je nyní asi budu i více vyhledávat, ale pouze snímky tohoto žánru. Opravdu vynikající příběh a skvěle propracovaná podívaná. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró rocks it! Obrovské překvapení - ne co se kvality týče, ale ve volbě žánru. Tohleto je thriller jako když vyšije - ano, párkrát tam vystříkne červená, ale tato podívaná vás především napne jako strunu. Snímek zachycuje asi týden života "na hlavu nemocného" domovníka (plešatý slizoun s uhlazeným chováním), který zaslepen láskou k jedné mladé nájemnici podniká noční výlety do jejího bytu a provádí tam....všecko možný. Od začátku do konce jsem valil bulvy v očekávání, jestli to tomu praseti zase projde. Velice zvláštní je, že po čase zjistíte, že mu vlastně držíte palce. :) Plný počet a vřelé doporučení! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný vrátnik je zúfalý, že nie je šťastný a jeho susedka Clara áno, a tak sa rozhodne, že urobí všetko pre to, aby sa prestala usmievať. Neustále sa jej vkráda do bytu, schováva sa pod posteľ a v noci jej vyvádza nezbednosti, akurát to veľmi nefunguje, pretože nech vymyslí akýkoľvek výstrelok, Clara sa usmieva naďalej. No a keď si mladá žena privedie do bytu chlapa, všetko sa mu chudákovi začne vymykať z rúk. Balagueró ma síce nesklamal, ale dostal som niečo úplne iné ako som čakal. Dokonca to ani nie je horor, na aký sme zvyknutí, nie sú v ňom žiadne desivé scény, hektolitre krvi, ľakačky či atmosferické momenty. Napriek tomu to funguje vďaka originálnemu nápadu a kvalitným hereckým výkonom. Otázne je len to, či to hororových fanúšikov uspokojí. Na môj vkus je to totiž podané až príliš odľahčenou, pomaly až zábavnou formou, no film aj napriek tomu nenudí a bol som čoraz viac zvedavý, čo ten chudák ešte vymyslí. Takže u mňa je to tak na 7/10, bavil som sa, ale pod pojmom horor si predstavujem niečo úplne iné. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)
  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama