Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Jinak velmi kvalitní herecké obsazení a výborný námět, kdy hned v úvodu se nad tradičními vlastnostmi mamánka celkem dobře pobavíte, střídá nicneříkající fantasmagorie scénáristy a posílá tak celý výborný námět a herecké obsazení do kopru. Marně se snažíte najít myšlenku, byť ji tam mnozí intelektuálové určitě uvidí jak u abstraktního obrazu, kde mnozí další krčí rameny. Scénáristu i režiséra bych poslal za trest klečet na hrachu, protože jinak kvalitní námět i herecké obsazení srazí do kolen celkový obraz, u kterého se chvílemi pousmějete, chvílemi usnete a možná, že i dokoukáte do konce. Pak jen přemýšlíte, kde asi udělali při natáčení chybu. Neurazí, nenadchne a možná i dokoukáte do konce.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Perfektní stvárnění paradoxu časového kontinua. Hypotéza nijak vědecky nekulhá a nechává si odstup od popisování teorie nesmyslnými vymyšlenými teoriemi a jev tak pouze popisuje jako vědecky neprobádanou část kvantové mechaniky. Herci odvádí skvělé herecké podání, nepřehrávané a bez kýčovitých scén. Každý moment seriálu je natočen skvělou kamerou s dobrými filtry, kdy děj nijak nekulhá a nutí diváka zapojit všechny IQ buňky aniž by se děj dal předem odhadnout. Trochu mi je možná líto (spoiler alert), že celý seriál nekončí ve smyčce paradoxu, který nelze změnit a přeci jenom má alternativní happy end.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Příběh podle skutečnosti. Ano, pravda, hodně si Lilly a Lana přimysleli(y), ale to je jen chyba interpretace elder srolls, a vy tomu dáte tak málo hvězdiček, styďte se - všichni! // Není to za 2 ale 5, je to 5 a ne 2 o/ "všechny zdraví Go lan(AI) True vise" by IA - AI Core is my bot, btw, sweet dreams to all, (AI)

plakát

Zázračný nos (2016) (TV film) 

Pohádce by slušel lepší střih v první půli a některé klišé "věštce" raději "nedabovat". *3,5*

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Jediné herecké umění předvedl Lukáš Vaculík a za něj dávám 2 hvězdy. Bohužel Vaculík nemůže hrát všechny postavy najednou, aby to nevypadalo jako amatérské, ochotnické divadlo. Kameře by se šikl filtr pro lepší atmosféru, aby vše nevypadalo uměle a možná i vyměnit kameramana a udělat poutavější záběry než průvodce po krajině České. Pohádka měla navíc, ale jako by si tvůrci nemohli vybrat, co vlastně točí a vše mělo laciný spád.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Český dabing je bohužel naprosto příšerný a sráží celé fantasy na kolena. Dělá z toho pohádku a nikoliv fantasy film. Bylo užito dabérů pro české pohádky a také to tak dopadlo. Nechcete-li si zkazit atmosféru, doporučuji anglickou verzi s českými titulky.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

hloupé dialogy plné prázdných frází¨dokreslují klišé scénky, jdoucí tupě za sebou jak na běžícím pásu... Vydržel jsem se dívat 20min. Žánr, kdy se setkávají komiksoví hrdinové, je fajn, líbí se mi, ale tady jako by měl scénář v ruce nějaký alternativec, co se rochní v tupých citátech aniž by chápal, že sami o sobě jsou jen snůškou blbostí, kdy jedny a ty samé citáty pasuje kdokoliv na podporu té své zaručené "pravdy". Zas na druhou stranu, pokud těch prvních dvacet minut, kdy jsem vypínal u soudního přelíčení, mělo být důkazem lidské blbosti, tak dávám určitě za 5hvězd (bez nadsázky)

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Příběh paranoidního pošuka, který svůj strach přetaví i do vlastního úkrytu a jednání s ostatními, což způsobí, že mu nikdo nakonec nevěří, byť ... 1 hvězda za stupidní a špatně zpracovanou scénu "boj v autě". Tenhle pilot nebude pro každého. Některé dialogy jsou... no.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Někteří zde evidentně nepochopili, co znamená komiksová předloha a pro koho je určena a v jakém duchu se nese. Film tyto předpoklady zcela splňuje. Taktéž za ten dlouhý záběr škody 120 na konci filmu dávám jednoznačně 4 hvězdy a za tu bandu zdejších nesmyslů nakonec 5, aby se to dorovnalo :)

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

"Hra o trůny" v moderním spikleneckém podání bez fantasy. Fantazií je tak politikaření nadnesené do spikleneckých teorií. Dá se na to koukat, ale jinak je to tendenční blbost mající daleko do nějaké relevance. Líbivá tak bude pro diváky cynická forma "bezpokrytectví" Kevina Spaceyho, který je ale pouze ve skutečnosti psychopatem bez jakýchkoliv emocí a splňuje všechny definice a rysy psychopatie. Pokud bych použil výrok Spaceyho, zavděčí se tím seriál do značné míry i těm, co nikdy politické moci nedosáhli a využije tak jejich potřeby za svými jakýmikoliv neúspěchy a neduhy v životě vidět spiknutí mocných. Paradox.